Sök:

Sökresultat:

951 Uppsatser om Revision - Sida 36 av 64

Turordningsreglerna - snart ett obsolet arv?

Sweden's contribution to the world today is not labor-intensive industry, it is high technology and know-how. Many of the rules concerning employment security for the workers derived from the industrial era and have been to some extent modified by hand. This paper focuses on the discrepancy between the purpose of the priority rules in Swedish law and how it works in the reality. My opinion is that due to the development of the labor market, a powerful Revision of priority rules is needed. In addition to today's job market is knowledge-intensive I point in the paper at a number of factors that contributed to the loosening of the priority rules. Examples of these are the increased incidence of temporary staffing, more open markets and more multinational companies, political will to disadvantaged groups in the labor market should be prepared job and gender issues.

Rådgivning, oberoende och kvalitet vid revision

Background: An accountant is supposed to secure that the information from a company is true and fair. Recently consulting, or giving advice, has grown to be a major part of an accountants daily work particularly in smaller companies which may have insufficient financial competence themselves. This means that an accountant occupies two parts, as an independent reviewer and as an initiated advisor, which have caused controversy. Purpose: The purpose is to outline and explain how the accountants and audit customers regard an eventual discrepancy between performing the audit and consulting, and to give suggestions how to manage this. The purpose is also to define what customers perceive as quality in consulting an auditor.

Revisionsplikt ur ett småbolagsperspektiv

Sedan 1988 har det funnits en lagstadgad Revisionsplikt, alla svenska aktiebolag måste anlita en revisor för att granska företagets redovisning. I nuläget pågår en utredning på uppdrag av regeringen som ska undersöka behovet av Revision i småföretag. Den huvudsakliga anledningen till att Revisionsplikten bör avskaffas för de små bolagen är att Revisionen idag innebär en stor ekonomisk börda för småbolagen. Även efter ett avskaffande är det troligt att de små företagen fortsätter att använda revisorn, då det bland annat finns krav från olika intressenter. Syftet med uppsatsen är att beskriva hur ett antal små aktiebolag i Östersund ställer sig till avskaffandet av Revisionsplikten.

Revisorns oberoende - fakta eller fiktion? : En kvantitativ studie om skillnader i förekomsten av typ -II fel i aktiebolag lokaliserade i svenska städer.

På senare år har det varit många skandaler exempelvis Enron och Worldcom vilka skakat den finansiella marknaden. Den gemensamma nämnaren var revisorer vilka ej varit oberoende i sitt agerande mot företagen och intressenterna. Dessa skandaler har lett till en ökad diskussion om revisorsyrket samt vad som påverkar revisorernas oberoende. Då intressenterna är beroende av att informationen är kvalitetssäkrad av revisorerna har dessa felaktigheter slagit hårt mot dem som grupp.I Sverige skall revisorer följa de lagar och regler som gäller för aktiebolag i samband med en Revision. En av dessa regler är uttalandet om ett företags fortsatta drift, vilket påvisas i samband med Revisionsberättelsen.

Avskaffandet av revisionsplikten - Hur stora blir förändringarna?

Syftet med uppsatsen är att undersöka vilken påverkan ett eventuellt avskaffande av Revisionsplikten kommer att innebära för Revisionsbyråer, redovisningsbyråer, banker, Skatteverket och även till viss del ur företagens synvinkel. För att uppnå vårt syfte har vi valt att göra personliga intervjuer av semistrukturerad karaktär med revisorer, redovisningskonsulter, banker, SME och Skatteverket. Vi har under studiens gång inspirerats av grounded theory och vi har även tagit del av både litteratur och debattartiklar inom området. I teoriavsnittet har vi presenterat revisorns uppgifter samt Revisionens betydelse. Vi har även presenterat Revisionsplikten och hur ett avskaffande skulle kunna påverka olika intressenter.

I demokratins tjänst? - Om revision och kommunal granskning

Föreliggande uppsats belyser granskningens betydelse som ett demokratiskt kontrollinstrument på lokal nivå. Antagandet att väl genomförd granskning ökar möjligheten till att utkräva ansvar av både politiker och tjänstemän genomsyrar uppsatsen. Att offentliga organisationer är komplexa och därmed att den parlamentariska styrkedjans ideal inte är en rättvisande bild av verkligheten bekräftas i en fallstudie av Lunds kommun. Med organisationsteorins kulturperspektiv förklaras detta av att offentliga organisationer är komplexa och att dess informella strukturer och normer gör anspråk på utformning av kommunen där den formella styrningen brister. Fallstudien konstaterar att de kommunala granskningsorganen spelar en viktig roll för att granska kommunens verksamheter och därmed säkerställa att inga beslut fattas i ett ansvarsmässigt tomrum.

Revisorns ansvar : kristallklart eller? En studie av uppfattningar hos styrelseledamöter och auktoriserade revisorer.

Bakgrund: Revisorerna har under de senaste åren vid flertalet tillfällen hamnat i rampljuset efter att olika så kallade skandaler uppdagats. De har"anklagats", ofta av styrelseledamöter, för att inte sköta sina jobb. Revisorerna har avvärjt kritiken genom att hänvisa till vad som ingår i deras uppdrag och anser vidare att ansvaret ligger hos styrelsen. Syfte: Syftet med denna uppsats är att beskriva och kartlägga uppfattningen hos revisorer och styrelseledamöter avseende revisorns ansvar som följer av den lagstadgade Revisionen. Vidare ska vi även försöka förklara skillnaderna samt göra en precisering av revisorns ansvar.

Eldsjälarnas återkomst.

Lågkolhydratsdieter är ett samlingsnamn för flera olika dieter, som förespråkar ett reducerat kolhydratintag. Dessa dieter är ett omtalat ämne som det nu uppstått mycket åsikter och uppfattningar runt och som väckt starka känslor. Lågkolhydratsdieter avviker från de riktlinjer som Livsmedelsverket förespråkar, vilket har orsakat en viss förvirring hos individer med intresse och medvetenhet kring vikt- och träningsresultat.Vårt syfte med studien har varit att undersöka hälsomedvetna individers erfarenheter och uppfattningar runt kolhydrater och lågkolhydratsdieter, samt de källor som ligger till grund för deras uppfattningar. Studien har utförts med hjälp av en kvalitativ forskningsansats. Där åtta semistrukturerade intervjuer har legat till underlag för resultatet.

Den reviderade revisionen: en studie av avskaffandet av revisionspliktens påverkan på tjänsten revision

Sweden has had statutory audit, which also includes a management audit, for all companies since 1988. A legislative proposal now suggests that the statutory audit shall be abolished for all small and medium sized companies starting on July 1, 2010. The aim for this master?s thesis is therefore to study how the service of auditing will be affected by the legislative proposal. To answer the research question the authors have taken on a qualitative approach and fifteen interviews with representatives for different Swedish auditing firms have been completed.

Revisorns oberoende : -Med fokus på analysmodellen och revisorsrotation

Enrons kollaps år 2001 aktualiserade frågan om revisorns oberoende. Ett ämne som till stor del utgör själva grundstommen i revisorsyrket. Enronskandalen förde med sig en ordentlig restriktion av amerikanska, men även svenska, regelverk. Dessa reglementen åsyftar att säkerställa revisorns oberoende gentemot sina klienter, för att minska risken för nya redovisningsskandaler. I Sverige infördes analysmodellen i revisorslagen den första januari år 2002.

Den orena revisionsberättelsens effekt på aktiekursen : En studie i svensk kontext

Revision används som ett medel för att utomstående intressenter, exempelvis aktieägare, ska få en kvalitetsstämpel på den information som förmedlas av ett företags ledning. Om revisorerna vill påpeka någonting angående företagets redovisning eller förvaltning utfärdar de en så kallad oren Revisionsberättelse. I denna studie undersöker vi om denna orena Revisionsberättelse får någon effekt på företagets aktiekurs. Den problemformulering som besvaras är:Har en oren Revisionsberättelse någon effekt på svenska publika företags aktiekurser?Tidigare forskning på området har nästan enbart genomförts i utlandet.

RO hantering på ABB, TPE

Arbetet har utförts på ABB i Ludvika med avsikt att förbättra Revisionsprocessenför kontroll och skydd. En Revision är en ändring på ett godkänt och klarmarkeratobjekt. Då objektet i fråga redan kan vara levererat till kund och man behöver göraen ändring krävs en strukturerad process för att utföra denna ändring. Processen föratt göra detta är i dagsläget komplicerad och kräver en hel del administrativt arbete.Processen använder sig utav ett antal program för lagring och databaser så som,Lotus Notes, HiDraw Studio, och HiDra32.Avdelningen för kontroll och skydd är i fasen att övergå till ett annat elCADsystem, Engineering Base. Detta är också en av anledningarna att man önskar en nyprocess för Revisionshantering.Arbetet bestod till en början av inlärning av den dåvarande processen.

Revisorers oberoende : -insikter i yrkesmässiga erfarenheter

Vårt syfte med uppsatsen är att få insikt i hur revisorerna själva ser på sitt eget oberoende gentemot sina klienter. Vi vill ta del av deras erfarenheter av hot mot oberoendet. Dessutom vill vi få en uppfattning om vad som föranleder en revisor att uppleva en situation som problematisk ur oberoendesynpunkt. Vidare vill vi veta hur revisorerna hanterat dessa oberoendeproblem i form av motåtgärder och uppdragsfrånträden. Till vår hjälp har vi använt teorier om hot mot oberoendet för att forma vårt frågeunderlag.

Revisionspliktens avskaffande - en komparativ studie av avskaffandet i Storbritannien och ett kommande avskaffande i Sverige

Uppsatsens har till syfte att genom en litteraturstudie utreda den debatt som föregått de olika stegen av avskaffandet av Revisionsplikt för små aktiebolag i Storbritannien. Vidare är syftet att undersöka olika intressenters ståndpunkt inför ett avskaffande i Sverige för att möjliggöra en jämförelse av debatt och effekter mellan Storbritannien och Sverige. Tillvägagångssättet är deduktivt då utgångspunkten är existerande teorier inom Revision och Revisionsplikt samt gällande lagstiftning på området. Det empiriska materialet har samlats in med hjälp av intervjuer med tre Revisionsbyråer: Ernst & Young, SET och BDO samt med tre intressenter, Handelsbanken, Ekobrottsmyndigheten och Skatteverket. Debatten och effekterna av ett avskaffande har analyserats med hjälp av empirin och valda teorier.

Hållbarhetsredovisning : Positiv miljöpåverkan eller onödig pappersexercis?

Syftet med uppsatsen är att undersöka behovet av extern revidering, bankernas förväntan och Revisionsfirmornas förutsättningar att revidera hållbarhetsinformation. Författarna berör även huruvida nationella och internationella påtryckningar har påverkat hållbarhetsredovisningen.Metod som använts är fallstudier med semistrukturerade intervjuer.Fallföretag: Handelsbanken, SEB, Swedbank, Deloitte, KPMG och Öhrlings PricewaterhouseCoopersVår studie visade att hållbarhetsredovisningen idag är försumbar ur ett låneperspektiv. Idag klassas redovisningen som ett komplement till den traditionella årsredovisningen, en viktig förutsättning för att höja dess acceptans är extern revidering. Revisionen skulle underlättas av en harmonisering av redovisningsreglerna, då ett problem idag är att det är stora variationer i företags kriterier och riktlinjer, en harmonisering skulle även leda till ökad jämförbarhet företag emellan. Det första steget mot internationell harmonisering har kommit från EU genom moderniseringsdirektivet.

<- Föregående sida 36 Nästa sida ->