Sök:

Sökresultat:

19 Uppsatser om Problemhantering - Sida 2 av 2

Problemlösning på väg mot lean production: en studie på
Sandvik Band

Detta examensarbete kom till eftersom Sandvik Band ville ha en utredning till stånd gällande sin problemlösning. Detta då Band hade skäl att anta att problemlösningen i många fall skedde i form av ?brandsläckning? med alltför begränsad uppföljning. Syftet med examensarbetet blev att kartlägga hur problem i produktionen upptäcks, löses, följs upp och dokumenteras. Förslag på hur eventuella fel och brister i denna process skulle kunna elimineras skulle också tas fram.

Ledarskap, lärande och utveckling : Om lärande i en produktionsledningsgrupp

Den enskilt viktigaste beståndsdelen för varje företags framgång och överlevnad är medarbetarnas förmåga att lösa de uppgifter de ställs inför. Förmågan kallas ofta med ett sammanfattande ord för kompetens. Kompetens är dessutom en av de viktigaste resurserna i ett företag. Med rätt kompetens kan ett företag utveckla konkurrensfördelar. Ju svårare det är för andra företag att imitera ett företags kompetens desto längre perioder har företaget en överlägsen konkurrensförmåga.

Från verkstad till industri: En fallstudie vid Håkan Andersson Mekaniska Produktions AB

Håkan Andersson Mekaniska Produktions AB (HAMEK) arbetar i huvudsak med metallbearbetning och har under kort tid genomgått en stor expansion och befinner sig nu mitt i metamorfosen från verkstad till industri. Denna process är inte helt friktionsfri. En serie problem har adderats till varandra under en längre period och nu nått en kritisk gräns. Bland annat har utdragna bygglovsförhandlingar och övergången till ett mer komplext affärssystem tagit mycket tid och energi. Hög personalomsättning och ökad arbetsbelastning har genererat mycket övertid, många projekt har försenats och stämningen i produktionen sargats.

Från travhäst till ridhäst : vilka problem som kan uppstå och hur dessa hanteras

I Sverige finns det idag omkring 70 000 travhästar varav 60 000 är varmblodiga travhästar.Utav dessa 60 000 hästar är 20 000 i travträning och varje år föds omkring 4000-5000 nyaföl. Genom åren har man, framför allt på varmblodshästsidan, bedrivit en avel som helt ärinriktad på att ta fram en häst som är snabb, frisk, hållbar, har ett bra temperament och somhåller en internationell standard. Man har också avlat på egenskaper så som ett långt stegoch en stabil trav för att undvika galopp under loppen. Alla hästar kan dock inte presteratillräckligt på banan för att vara lönsamma att hålla varför många hästar varje år avlivas, gåri avel eller säljs som ridhästar, så kallade ridtravare.På grund av den avel som bedrivits är hästarna inte anpassade till att användas som ridhästaroch man kan tänkas stöta på problem i sitt försök till detta. Studiens syfte var därmed att tareda på om man förväntar sig problem med hästen och om man stöter på problem som mankan koppla till hästens bakgrund som travhäst.

<- Föregående sida