Sök:

Sökresultat:

9 Uppsatser om Monteringssystem - Sida 1 av 1

Utveckling av monteringssystem - En studie pa? Moving i A?storp

Examensarbetet har haft som syfte att utifrån dagens montering ta fram ett förslag på hur ettoptimalt Monteringssystem kan se ut med avseende på effektivitet och flexibilitet på befintligyta.En beskrivning av nuläget har genomförts med hjälp av observationer och intervjuer. Efter attdagsläget analyserats har ett flertal förslag tagits fram, dessa har sedan utvärderats mellanförfattarna. För att nå en slutgiltig lösning har utvärdering skett med handledaren på Moving.För att få inblick i olika Monteringssystem har författarna utfört benchmarking inom olikabranscher. Detta har sedan använts som uppslag i den detaljerade utformning för att få framdet bästa möjliga resultatet.Projektet har resulterat i ett slutgiltigt layoutförslag samt hur en bra monteringscell enligt dekrav som finns och då främst med tanke på flexibilitet ska se ut. För att påvisa att dessa nyaidéer kan öka produktiviteten och effektiviteten i Movings montering har en ekonomiskkalkyltagits fram.

Flödessimulering av motormontering på Volvo motor Skövde

Volvo Motor AB i Skövde tillverkar motorer till Volvos personbilar. Tillverkningen av motorerna är till stora delar automatiserad. Den planerade produktionsökningen kräver att monteringsfabrikens kapacitet ökas från 370 000 till 450 000 stycken motorer per år, vilket dagens Monteringssystem inte klarar av.Dagens Monteringssystem för yttre komponenter är uppdelad i ett antal monteringsmoduler. Tack vare hög flexibilitet klarar monteringsmodulerna att hantera både 4-, 5-, och 6-cylindriga motorer. Volvo Processutvekling Skövde arbetar med att ta fram ett Monteringssystem med erforderlig kapacitet.

Förnybar Energi : Solcellsanläggning på industribyggnad

Examensarbetet har som mål att ta fram idéer om hur en solcellsanläggning kan se ut för takytorna på Holtab AB. Utvecklingen för att värna om miljön går hastigt framåt och både privatpersoner och företag har börjat att arbete med att göra sin insats för miljön. Holtab är intresserade utav att göra en insats och därför är de intresserade utav solcellstekniken och vill därför ha en undersökning om hur det skulle kunna se ut och fungera.Examensarbetet innehåller undersökningar, analyser, jämförelser och beräkningar och presenterar en idé om hur en solcellsanläggning skulle kunna tillämpas för ett optimalt effektuttag till minimal kostnad. .

Operatörpanel för ett flexibelt monteringssystem

Fixturer är vanliga i tillverkningsindustrin för att hålla detaljer på plats under tiden de monterassamman. Det vanliga är att fixturerna konstrueras för varje specifik uppsättning av detaljer som skafixeras. Ibland uppstår behovet att kunna justera fixturer så att de kan återanvändas. Den typ avflexibel fixtur som används i detta arbete har fått namnet flexapod.Arbetets resultat är ett grafiskt användargränssnitt, en operatörspanel, som hjälper operatören medjusteringen av flexapoderna. Målet för operatören är att justera längden på flexapodens sex ben såatt flexapoden hamnar i önskat läge.

Produktionsförberedelse med avseende på tre nyckelfaktorer: DFA, modularisering, samt monteringssystem : En analys av framtida monteringsmöjligheter för en brandrobot av typ FUMOTM

AB Realisator, ett management consulting företag med fokus på marknads- och affärsutveckling, har tidigare funnit att brandmän i dagsläget inte använder sig av någon form av robotar vid hantering av bränder. Således startades projektet FUMOTM; en robot vars främsta syfte är att gå in i bränder och filma/scanna ytan för att förenkla brandmännens arbete och potentiellt rädda liv. I framtiden har AB Realisator även funnit det möjligt att lägga till någon form av brandsläckningsmöjligheter och en robotarm på FUMOTM. Syftet med föreliggande rapport är att utvärdera vilka framtida produktionsmöjligheter som finns för denna robot. Arbetet innefattar att skapa en modulplattform för roboten, utforma de framtida tekniska lösningarna robotarm och släckanordning på ett monteringsvänligt sätt enligt Boothroyds DFA-metod, samt att ta fram ett Monteringssystem som uppfyller den kravspecifikation som AB Realisator har lagt fram.

Samordning av monteringssystem och materialförsörjningssystem på Scanias växellådsfabrik i Sibbhult

Bakgrunden till vårt examensarbete på Scania i Sibbhult är att personer i ledande ställning inte är tillfredsställda med hur materialförsörjningen av hemmatillverkade artiklar till monteringslinjen fungerar idag. Syftet med examensarbetet är att ta fram underlag över hur materialförsörjningen och monteringssättet fungerar idag och utifrån detta underlag bedöma om materialförsörjningen till monteringslinjen fungerar optimalt. Om inte, ta fram förslag på förbättringsverktyg för att effektivisera samordningen av materialförsörjningen och monteringssättet.Med hjälp av intervjuer och observationer har vi samlat in information över hur monteringssätt och materialflödessystem fungerar idag. Efter sammanställning och analys av informationen bedömde vi att det nuvarande materialförsörjningssystemet inte fungerar optimalt och att det kan förbättras. Genom brainstorming kom vi fram till ett flertal olika förslag till förbättring, två förslag redovisas i arbetet.

Framtagning av metod för artikelpresentation i materialfasad : Developing workmethod for continous update of items presented in materials exposure

Purpose ? The purpose of this study is to develop a work method to be used by manufacturing companies that are interested in updating which items that should be presented in the materials exposure. To fulfill the purpose an investigation has been conducted to decide which aspects are important to consider and how the aspects can be used to determine which items that should be presented in the materials exposure. Methodology ? To fulfill the purpose of the study, the method has been based on an abductive approach where theory has been layered with empiricism. The main method within this study has been a case study at Volvo Powertrain AB in Skövde with a materials exposure as the analytical unit.

Automatisk inmontering av instrumentbräda i lastvagnshytt

Examensarbetet har genomförts på Volvo Lastvagnar i Umeå, VLU. Uppgiften var att göra en förstudie angående automatisk inmontering av instrumentbräda i lastvagnshytt. Denna studie är ett naturligt steg i den produktionsförändring som kommer att ske sommaren 2004. Idag monteras hytter på 16 stycken kortflöden med tillhörande arbetslag och detta arbetssätt ska bytas ut mot en kontinuerligt driven bana eller line som det ofta kallas. Med denna förändring vill VLU uppnå de rationaliseringskrav som ställts av Volvos ledning för att få fortsätta montera hytter i Umeå.

Utveckling av monteringssystem för förmontering av nav vid
Scania axlar: en förstudie

Examensarbetet är utfört på Scania axlar i Falun. Uppgiften har varit att göra en förstudie av framtidens förmontering av nav. Med framtiden avses de närmaste sex åren, fram till 2008. Framtidens förmontering ska utformas för att vid införandet ha en specifik kapacitet (definierad av Scania) samt enkelt gå att bygga ut till en högre kapacitet. Målet var att kartlägga dagens och framtidens kapacitetsbehov och arbetsmoment.