Sökresultat:
216 Uppsatser om Magnus Holmström - Sida 15 av 15
Samverkansplanering : en jÀmförande studie mellan praktik och teori
Collaborative planning
? a comparative study of theory and practice
Why
There is today, according to my experience, a growing interest and
demand for a more inclusive and transparent planning process. Also,
if we are going to be able to reach a truly sustainable society it is my
belief that there is a need for a more integrated collaboration between
different actors. Where the social, economic and ecological values can
influence and benefit from each other. The question then is, how can
the planning system accommodate that kind of collaboration?
Purpose
My aim for this thesis has been to study a selection of the theoretical
work that exist about collaborative planning.
FramgÄngsrikt intraprenörskap : Vad stoppar kreativiteten?
Ekonomin blir alltmer global vilket leder till att företagen blir mer och mer konkurrensutsatta. Det Àr en stÀndig utmaning för företagen att hitta konkurrensfördelar för att bibehÄlla och stÀrka sin position pÄ marknaden. Vi argumenterar för att företag mÄste agera mer entreprenöriellt för att lyckas i den allt mer konkurrensutsatta marknaden. I Sverige finns ett flertal exempel pÄ mycket framgÄngsrika entreprenörer som förÀndrade Sverige frÄn att vara ett lantbrukssamhÀlle till ett av vÀrldens rikaste lÀnder. Ett handplock av personer vÀrda att nÀmnas Àr Lars Magnus Ericsson, Henrik Cedergren och Gustaf de Laval.Ur entreprenörskap har grenen intraprenörskap fötts.
Termofil efterrötning av avloppsslam : En pilotstudie
Termofil efterro?tning av avloppsslam ? En pilotstudieMagnus PhilipsonGenom naturva?rdsverkets fo?rslag till ny slamfo?rordning a?r sannolikheten stor att det inom en snar framtid kommer att info?ras krav pa? hygienisering av det avloppsslam som produceras vid Sveriges reningsverk. Idag a?r hygienisering ett frivilligt a?tagande som i praktiken mest tilla?mpas i de fall da?r avloppsslam a?r avsett att sprids pa? produktiv mark inom ramen fo?r slamcertifieringssystemet REVAQ. I Naturva?rdsverkets fo?rslag till ny slamfo?rordning fo?resla?s termofil ro?tning vid 55 °C med en garanterad exponeringstid pa? 6 timmar vara en godka?nd hygieniseringmetod.
Flickorna Lundgrens trÀdgÄrd - dokumentation av en 1930/1940-tals trÀdgÄrd i SkÄne
CafĂ© Flickorna Lundgren ligger vid fiskebyn SkĂ€ret, mellan Mölle och Jonstorp i HöganĂ€s kommun. Hit har det kommit gĂ€ster varje sommar för att fika en stund i den blommande trĂ€dgĂ„rden. Ă
r 1938 öppnade familjen Lundgren ett café i den gamla stugan frÄn 1700-talet. DÄ hade fastigheten varit sommarstuga för lantbrukaren Alexander Lundgren och hans familj; hustrun Anna och döttrarna, Anna, Greta, Ebba, Rut, Brittmarie, Marta och Ella under tio Är.Sommarcaféet öppnade under tid nÀr funktionalismen fÄtt sitt fÀste i Sverige. Av detta mÀrktes inte sÄ mycket hos Flickorna Lundgren.
VarumÀrkesbyggande : - i teori och empiri
Syftet med denna uppsats Àr att ge en bild av rÄdande teoribildning gÀllande varumÀrkesuppbyggnad ur mÀrkesinnehavarperspektiv. Uppsatsen uppkom ur tesen att det i dagens globaliserade ekonomi rÀcker det inte alltid med varor och tjÀnster i sig sjÀlv som effektiva konkurrensmedel och att det dÀrför har blivit av allt större vikt att företagen aktivt arbetar med varumÀrken. Teoribildningen redovisas med hjÀlp av tvÄ mera ingÄende teoripresentationer. DÀrefter testas teorin pÄ deduktiv vÀg genom en kvalitativ studie av varumÀrket "HÀstens". Den teoretiska delen av arbetet Àr dÀrför av beskrivande natur, medan den empiriska delen tolkas in i flera modeller och Àr av kontrollerande art.
VĂ„r nya matkultur?
Sammanfattning Titel: VÄr nya matkultur? Författare: Patrik Wirgin Handledare: Magnus Lagnevik Problem: MÄnga mÀnniskor i dagens moderna samhÀlle upplever sina liv som stressiga. Brist pÄ tid samt en stÀndig strÀvan att fÄ tiden att rÀcka till för alla de aktiviteter, plikter och fritidsintressen som man vill och mÄste hinna med, gör att man tvingas vÀlja bort vissa aktiviteter. Ett exempel pÄ en aktivitet som mÄnga mÀnniskor dÄ vÀljer bort Àr matlagning. Det har idag blivit allt mer ovanligt att mÀnniskor pÄ förhand planerar sina mÄltider, tillbringar betydande tid att tillaga dessa eller bedriver lÄngkok i större skala.