Sökresultat:
216 Uppsatser om Magnus Holmström - Sida 11 av 15
Sam- och sÀrundervisning - FÄgel, fisk eller mittemellan
Abstrakt
Titel: Sam- och sÀrundervisning - FÄgel, fisk eller mittemellan?
Författare: John LĂŒck och Magnus BĂ„Ă„th
Typ av arbete: C-uppsats
Handledare: Torbjörn Andersson Examinator: Kutte Jönsson
Program: LÀrarutbildningen Malmö Högskola
Datum: 2010-01-03
Syftet med studien var att undersöka lÀrarnas och elevers syn pÄ de olika undervisningsformerna, sÀr- och samundervisning i Àmnet idrott och hÀlsa och vilken undervisningsform som Àr att föredra.
VÄra frÄgestÀllningar var:
-Vad anser eleverna om sam- respektive sÀrundervisning?
-Vad anser lÀrarna om sam- respektive sÀrundervisning??
-Hur pÄverkas eleverna (flickor och pojkar) av de olika undervisningsformerna?
-PÄverkas lÀrarnas betygsÀttning av undervisningsformerna?
Datainsamlingen gjordes i form av en kvantitativ enkÀtstudie pÄ totalt 114 elever som var fördelade pÄ sÀrundervisning pojkar 37st, sÀrundervisning flickor 43st och samundervisning 34st. Utöver detta genomförde vi 4st kvalitativa intervjuer med idrottslÀrare som hade erfarenhet frÄn alla de ovan nÀmnda undervisningsformerna.
VÄra resultat i studien visar att bÄde pojkar och flickor föredrar sÀrundervisning som undervisningsform. 73 % av pojkarna och 84 % av flickorna hade valt sÀrundervisning om de sjÀlva fÄtt vÀlja undervisningsform. Vidare framgÄr det att det Àr framförallt flickor som pÄverkas negativt av samundervisning.
Intern rörlighet -ett strategiskt perspektiv-
Bakgrund: I dagens förÀnderliga omvÀrld med snabba förÀndringar inom teknologi och marknadsförhÄllanden krÀvs flexibilitet för att överleva som organisation. I dag efterfrÄgas flexibla medarbetare med bred kompetens snarare Àn specialister, vilket gör att nya kompetenskrav stÀlls pÄ personalen. Ett sÀtt att skapa ett flexibelt företag med flexibla medarbetare Àr genom intern rörlighet. MÄnga företag har förstÄtt vikten av intern rörlighet men saknar en övergripande plan, visioner och strategier för hur detta ska Ästadkommas, vilket kan sÀttas i relation till att en av de mest konsekventa iakttagelserna i ledningslitteratur Àr att ?utan tydliga mÄl sker ingen handling?.
Mobiltelefon utformad med EcoDesign
The environmental demands are increasing when it comes to product development. EcoDesign isabout minimizing the environmental impact of a product, considering the entire life cycle of it,without compromising other qualities like function or cost. In this master of science thesis amobile phone has been analysed with Ten Golden Rules in EcoDesign regarding production, useand End of Life. Also a functional and an environmental profile were made. The goal was tomake a new concept phone, based on the previous analysis, which communicates userfriendlinessand sustainable development.
Fredells Byggvaruhus : En fallstudie om kapitalbindning och lagertillgÀnglighet
Kandidatuppsats i företagsekonomi, Ekonomihögskolan vid LinnĂ©universitetet i VĂ€xjö, logistikavdelningen, 2FE02E, VT2011.Författare: Petter Linderborg, Philip Troedsson, Magnus JĂ€rvelid och Tobias Gill.Handledare: Roger StokkedalExaminator: Ă
sa GustafssonTitel: Fredells Byggvaruhus ? En studie om kapitalbindning och lagertillgÀnglighet Bakgrund: Fredells Byggvaruhus Àr norra Europas största byggvaruhus och omsatte 2010 cirka 574 miljoner kronor. Företagets marknadsstrategi Àr att tillhandahÄlla Sveriges största byggvarusortiment för företag- och privatkonsumenter. Idag binder Fredells cirka 150 miljoner kronor i varulager varav VVS-avdelningen Àr en av de mer kapitalintensiva avdelningarna i varuhuset som har cirka 5 000 artiklar. Syfte: Syftet med studien Àr att undersöka om Fredells skulle kunna sÀnka sin totala kapitalbindning pÄ VVS-avdelningen samtidigt som önskad lagertillgÀnglighet uppnÄs. Metod: Denna fallstudie Àr genomförd enligt ett positivistiskt synsÀtt med en deduktiv forskningsansats. Insamling av data har skett med kvantitativ metod och det har Àven genomförts intervjuer som i denna studie betraktas som kvantitativ datainsamling.
ValutasÀkringsstrategier En kartlÀggning av svenska företag inom industribranschen pÄ Mid Cap och Large Cap
I den hÀr uppsatsen kartlÀggs operationella valutasÀkringsstrategier i svenska företag. Företagen Äterfinns inom industribranschen pÄ Large Cap och Mid Cap pÄ Stockholmsbörsen.För att fÄ en generell kunskap om valutasÀkringsstrategier hölls initiala intervjuer med dels Magnus Jarlén, Corporate Finance Director pÄ AB Volvo, dels Peter Karlsson, Head of Treasury pÄ AB Volvo. Förutom att bidra till bakgrundskunskap, utmynnade Àven intervjuerna i en problemdiskussion utifrÄn vilken frÄgestÀllningar skapades.Uppsatsen Àmnar besvara hur valutasÀkringsstrategier ser ut i de gÀllande företagen, samt om finanskrisen 2008 har haft nÄgon pÄverkan och i sÄ fall hur den pÄverkat valutasÀkringsstrategierna. Uppsatsen Àmnar Àven undersöka om det finns riktlinjer för hur valutasÀkringsstrategier skapas. Slutligen undersöks varför vissa företag sÀkrar sin valutaexponering med derivatinstrument medan vissa företag vÀljer att inte göra det.Som underlag för att besvara frÄgestÀllningarna har en litteraturstudie gjorts tillsammans med granskningar av tidigare svenska och utlÀndska undersökningar inom valutahanteringsomrÄdet.
MÄste jag tÀvla pÄ idrotten i skolan?
Syfte och frÄgestÀllningI hur stor utstrÀckning anvÀnds tÀvlingspraktiken i Idrott och HÀlsa, och hur pÄverkar detta Àmnets karaktÀr?Jag ska i min undersökning försöka se hur elever i skolan upplever tÀvlingar under idrotten i skolan. Jag kommer att anvÀnda mig av Lars-Magnus Engströms (2002) teori om idrottens praktiker och logiker, vilka redogörs nÀrmare för under punkten Teoretiskt perspektiv. Jag vill finna de kÀnslor och tankar som uppstÄr dÄ eleverna försÀtts i den s.k. tÀvlingspraktiken, dÀr aktiviteten i sig handlar om jÀmförande.
Förmögenhetsbeskattning av onoterade aktier - Àr den ÀndamÄlsenligt utformad för den skatteskyldige?
BenÀmningen Lex Uggla uppkom nÀr artisten Magnus Ugglas bolag Uggly Music AB granskades under 2005 dÄ Skatteverket genomförde en riktad granskning mot företag med sÀrskilt hög likviditet. I ett onoterat bolag Àr tillgÄngarna i bolaget skattepliktiga hos Àgaren sÄ lÀnge det inte rör sig om rörelsetillgÄngar. Lagens huvudsyfte Àr att privatpersoner inte ska kunna inneha skattepliktig förmögenhet i ett bolag för att pÄ sÄ sÀtt komma undan förmögenhetsskatt. Hur mycket som anses kunna rÀknas till arbetande kapital och förbli skattefritt kapital har enligt rÀttsfall visat att det beror pÄ följande; verksamhetens art och omfattning, framtida investeringsbehov och investeringsplaner under en viss tid framÄt.I flertalet av rÀttsfallen som blivit presenterade har det framkommit att domstolarna har gÄtt pÄ Skatteverkets linje, vilket föranlett att merparten av de skatteskyldiga blivit pÄförda förmögenhetsbeskattning. I de fall som domstolen dömt till den skatteskyldiges fördel har denne kunnat argumentera och pÄvisa historiska och troliga framtida investeringsplaner för företaget.
Piratkopiering - en oÀndlig historia?
Abstrakt (svenska)Bakgrund: Piratkopieringen bara ökar och ökar. Program-, spel- och musikbranschen har idag stora problem. En i stort sett okunnig anvÀndare kan fixa en nyutgiven skiva innan den nÄtt butikerna pÄ grund av piratkopieringen. Detta problem möjliggörs genom att ingen bra lösning finns i form av fungerande kopieringsskydd samt att fildelningstjÀnsterna fÄr stort spelrum. Vi gÄr in specifikt och undersöker musikbranschen.Syfte: Fördjupa oss i begreppet piratkopiering.
Företagsstrategier inom den gröna sektorn : studie av en plantskola
SkÄne Plantor AB Àr ett garden center som har vuxit frÄn den lilla vÀxtleverantören till en storskalig vÀxtförsÀljning. De importerar vÀxter som sedan sÀljs direkt till slutkunden och deras nÀromrÄde inkluderar frÀmst Staffanstorp och Lund. Globaliseringen medför att fler internationella företag kan etablera sig pÄ flera platser i landet. Deras kontaktnÀt medverkar till att de nÄr ut till fler kunder, och ökar dÀrmed sin omsÀttning, vilket bidrar till större konkurrenskraft. Det Àr en stor utmaning för det hÀr familjeföretaget i Staffanstorp att bli lika konkurrenskraftigt.SkÄne Plantor AB har idag ett vÀl inarbetat varumÀrke, och det ger dem en konkurrensfördel.
I valet och kvalet - Studenters tankar kring konsumtion
Abstrakt Högskolan i Halmstad, Sektionen HOS, Programmet för sociologi och socialt utvecklingsarbete, Höstterminen 2007Titel: I valet och kvalet, en undersökning om studenters tankar kring konsumtionFörfattare: Anna-Carin Elb och Carolina Johansson Dokument: C-uppsatsExaminator: Magnus Ring Handledare: Ă
ke NilsénSyfte: Syftet med uppsatsen Àr att beskriva hur en grupp högskolestudenter upplever och förhÄller sig till konsumtion. Vidare vill vi lyfta fram vÄra respondenters tankar om de valmöjligheter som konsumtions-samhÀllet erbjuder samt hur deras behov och begÀr efter marknadens produkter tar sig uttryck och dÀrtill Àven hur de anvÀnder dessa som ett medel för att framstÀlla sig sjÀlva. FrÄgestÀllning: HuvudfrÄgan vi stÀllt inför uppsatsarbetet Àr, hur upplever och förhÄller sig studenter till konsumtion? Har studenterna olika förhÄllningssÀtt till konsumtion?Metod: I relation till vÄr frÄgestÀllning har vi valt att anvÀnda oss av den kvalitativa metoden. Syftet med att anvÀnda denna metod och göra intervjuer med tio studenter pÄ Högskolan i Halmstad var att fÄ fram information som genom analys kan leda till att vi kan hitta mönster och göra jÀmförelser i vÄrt insamlade material.
Arbetsmotivation : En fallstudie av ICA Hacksta Lagret, VÀsterÄs
Datum: 2011-01-21NivÄ: Kandidatuppsats i Företagsekonomi, 15 ECTSInstitution: Akademin för hÄllbar samhÀlls? och teknikutveckling, HST,MÀlardalens HögskolaFörfattare: Frida Gunstad och Anna LindgrenTitel: Arbetsmotivation ? En studie av ICA Hacksta lagret, VÀsterÄsHandledare: Magnus Linderstöm, lektor i ekonomi vid MÀlardalens HögskolaNyckelord: arbetsmotivation, företagskultur, ledarskap, arbetstillfredsstÀllelse, arbetsmiljöFrÄgestÀllning: Vilka organisatoriska förhÄllanden Àr utmÀrkande för arbetsmiljön och arbetsmotivationen för lagerpersonalen pÄ ICA Hacksta?Vilka organisationsförÀndringar kan genomföras för att pÄverka de anstÀlldas motivation och arbetsförhÄllanden?Syfte: Syftet Àr att utföra en fallstudie pÄ ICA Hacksta lagret i VÀsterÄs dÀr granskning av organisationsfaktorn arbetsmotivation görs för att undersöka hur anstÀllda upplever arbetsmiljön. Syftet Àr Àven att komma fram till förbÀttringsförslag för att öka arbetsmotivationen pÄ arbetsplatsen.Metod: Vi har utfört en fallstudie dÀr bÄde kvalitativa och kvantitativa undersökningar ingÄtt. Studien baserades pÄ primÀrdata i form av intervjuer och enkÀtundersökning samt sekundÀrdata i form av böcker och artiklar inom Àmnena arbetsmotivation, företagskultur, ledarskap och personalkoncept. Kvalitativa personliga semistrukturerade intervjuer har genomförts samt en kvantitativ enkÀtundersökning. EnkÀtundersökningen hade 80 respondenter samt Ätta semistrukturerade personliga intervjuer. Resultatet analyserades sedan genom teorier inom valda ÀmnesomrÄden.Slutsats: EnkÀtundersökningen visade att anstÀllda idag inte Àr missnöjda i den utstrÀckningen vi tidigare uppfattat.
FörutsÀttningar för kunskapsspridning - En fallstudier av affÀrsomrÄdet Media & Kommunikation inom Cell Network
Sammanfattning Titel FörutsÀttningar för Kunsskapsspridning- en fallstudie av affÀrsenheten Media & Kommunikation inom Cell Network Författare Jacob Almstedt, Magnus Nilsson & Anja Trönnberg Handledare Lars Bengtsson & Jan-Inge Lind Seminarium Kandidatseminarium i TillvÀxtföretag ? ?hur gick det & hur kan det gÄ?? Syfte Syftet med denna uppsats Àr: 1. Att identifiera för fallföretagen relevanta förutsÀttningar för intern kunskapsspridning och utifrÄn dessa utveckla en situationsanpassad analysmodell. 2. Att analysera fallföretagen utifrÄn analysmodellen.
Förmögenhetsbeskattning av onoterade aktier - Àr den ÀndamÄlsenligt utformad för den skatteskyldige?
BenÀmningen Lex Uggla uppkom nÀr artisten Magnus Ugglas bolag Uggly Music AB granskades under 2005 dÄ Skatteverket genomförde en riktad granskning mot företag med sÀrskilt hög likviditet. I ett onoterat bolag Àr tillgÄngarna i bolaget skattepliktiga hos Àgaren sÄ lÀnge det inte rör sig om rörelsetillgÄngar. Lagens huvudsyfte Àr att privatpersoner inte ska kunna inneha skattepliktig förmögenhet i ett bolag för att pÄ sÄ sÀtt komma undan förmögenhetsskatt. Hur mycket som anses kunna rÀknas till arbetande kapital och förbli skattefritt kapital har enligt rÀttsfall visat att det beror pÄ följande; verksamhetens art och omfattning, framtida investeringsbehov och investeringsplaner under en viss tid framÄt.
I flertalet av rÀttsfallen som blivit presenterade har det framkommit att domstolarna har gÄtt pÄ Skatteverkets linje, vilket föranlett att merparten av de skatteskyldiga blivit pÄförda förmögenhetsbeskattning. I de fall som domstolen dömt till den skatteskyldiges fördel har denne kunnat argumentera och pÄvisa historiska och troliga framtida investeringsplaner för företaget.
Yasuragi Hasseludden
SammanfattningUtbildning och kurs: Magisterprogrammet i service management, kandidatkurs SMT302 Handledare: Magnus Jirström och Veronica Ă
berg Syfte och frÄgestÀllningar: VÄr intention med denna uppsats Àr att analysera om de ideella organisationer som vi har undersökt överhuvudtaget reflekterar kring service gentemot medlemmar. Skulle sÄ vara fallet Àmnar vi kartlÀgga pÄ vilket sÀtt detta görs. Slutligen Àr vÄr förhoppning att uppsatsen ska kunna resultera i nÄgra förslag pÄ omrÄden dÀr ideella organisationer skulle kunna praktisera service management. VÄrt syfte utmynnar sÄledes i följande frÄgestÀllningar: hur arbetar ideella organisationer med service och vÄrdandet av relationer i dagslÀget?, pÄ vilket sÀtt kan service management tillÀmpas i ideella organisationer? och vilka styrkor och svagheter finns det i det allmÀnna arbetssÀtt inom ideella organisationer och vad beror de pÄ? Metod: För att kunna besvara vÄra frÄgestÀllningar har vi framförallt anvÀnt oss av en kvalitativ analys av litteratur inom relevanta ÀmnesomrÄden, sÄsom NGO, bistÄnd, service management, Gemeinschaft och Gesellschaft.
Kunskap och Engagemang - Reducering av missbruk mellan generationer
AbstractFörfattare: Ellinor Albrektsson & Ann TrbovsekTitel: Kunskap och Engagemang - Reducering av missbruk mellan generationerUppsats: Sociologi C, 61-90pHandledare: Magnus RingSyftet med denna uppsats Àr att studera vilka faktorer som möjligtvis skulle kunna minska reproduktionen av missbruk mellan generationer. Vi har utgÄtt frÄn tvÄ verksamheter, det vill sÀga, VÀndpunkten och BIM (Barn i missbruk). Vi har utfört en enkÀtsammanstÀllning Ät BIM, för att ta reda pÄ vad verksamheten har gett de ungdomar som deltagit i BIMs grupptrÀffar. Metoderna vi har anvÀnt oss av för att behandla vÄrt insamlade material Àr bÄde kvantitativ- och kvalitativ metod. Vi har utgÄtt ifrÄn sociologiska teorier som vi anser Àr relevanta för vÄrt valda Àmne.