
Sökresultat:
25 Uppsatser om Lactobacillus brevis - Sida 2 av 2
Mozzarella : En djupdykning i ostmassan
Worldwide consumption of cheese has increased over the years. The average Swede consumes somewhere around 20 kilograms of cheese per year, which is an increase of a 100 % over the past 50 years. One of the most popular kinds of cheese during the past decades is mozzarella, due to its? use as pizza cheese. Flavor and consistency differ between the traditional kind, made out of buffalo?s milk, and the industrially made kind, made out of cow?s milk.
Lactobacilli in the gastrointestinal tract of dog and wolf : isolation, identification and characterization of L. reuteri
Since the first wolf was taken as a companion animal a lot have happened with the biology of these animals. Is it possible that changes in the gut microbiota of the domestic dog are involved in the increasing numbers of animals with gastrointestinal disorders? Probiotics have been proven to promote the immune system of dogs by increasing concentrations of neutrophils and monocytes, decreasing the fragility of erythrocytes and increasing the serum IgG concentrations. Probiotics have also been shown to improve the fecal consistency, fecal dry matter and defecation frequency of dogs. The aim of this study was to find out if the bacterial counts in the gut of dogs differed from the gut of wolves, with the focus on lactobacilli.
Iron bioavailability and pro- and prebiotics
Iron deficiency is one of the most frequent micronutrient deficiencies around the world. Low iron bioavailability simultaneously with a high iron requirement is a high risk factor for developing iron deficiency. Probiotics are microorganisms that confer a health benefit on the host. Prebiotics are oligosaccharides which provide a health benefit on the host due to a positive modulation of the microflora in the gut. The aim of this paper is to evaluate if there is a connection between pro-and/or prebiotics and iron bioavailability.
Frisk med probiotika? -Skyddar eller lindrar ett dagligt intag av probiotika mot förkylning, feber och influensasymtom?
Bakgrund: I Sverige drabbas vuxna av i genomsnitt en till två förkylningar per år och barnminst dubbelt så ofta. Totalt betalade Försäkringskassan ut 4 656 667 vab-dagar (vård avbarn) under år 2010. Probiotiska bakterier i tarmen konkurrerar med sjukdomsframkallandeorganismer och reducerar dess förekomst i tarmfloran. Om probiotika kan användas för attminska eller åtminstone förkorta sjukdomstiden skulle det vara en enkel metod till en relativtlåg kostnad vilket sparar tid, pengar och lidande för alla parter.Syfte: Syftet med denna systematiska översiktsartikel var att undersöka huruvida ett dagligtintag av probiotika skulle kunna skydda mot eller lindra förkylning, feber ochinfluensasymtom.Sökväg: Litteratursökning i databaserna PubMed och Scopus har genomförts. Sökord somanvändes i olika kombinationer var: probiotics, effect, common cold, fever, flu, influenza,respiratory diseases, lactobacillus och bifidus.Urvalskriterier: Inklusionskriterier vid litteratursökningen var humanstudier i RCT-form därinterventionen varit dagligt bruk av probiotika.
Pre-treatment of grain for ethanol production during storage
Ethanol for automotive purposes is an issue much debated and researchers disagree about the benefits of bioethanol. Converting energy-rich crops into ethanol suitable as motor fuel is a complex process and continuous development and improvements of processes and material used are important steps in the work of developing environmental friendly fuels. Grain is usually preserved by drying which consumes a lot of energy. Alternative storage of high-moisture grain in airtight storage systems reduce the energy required to produce bioethanol and studies have also shown that ethanol yields are increased more than 10% in ethanol fermentations of moist grain compared to dry. Airtight storage is often not perfectly airtight so biocontrol agents are necessary in order to preserve the grain.
Utveckling av en PCR metod för identifiering av nyupptäckta mjölksyrabakterier
Flera olika arter av mjölksyrabakterier som ingår i släktena Lactobacillus och Bifidobacterium har hittats hos bin och i deras honung. Idag finns ingen effektiv metod för identifiering av bakterierna. Syftet med detta projekt är att utveckla en metod för snabb identifiering genom att hitta lämpliga primers till olika mjölksyrabakterier och därmed få fram en Polymeraskedjereaktion (PCR) metod. Ribosomal ribonukleinsyra (rRNA) generna eller 16S-23S rRNA intergenic spacer region (ISR) används ofta vid design av primers, som därefter används i PCR för att identifiera olika bakterier. Deoxiribonukleinsyra (DNA) visualiseras i agarosgelen med hjälp av SYBRgreen I som fluorescens på ultraviolett (UV)-ljusbord.
Probiotikas inverkan på sjukdomsförloppet hos intensivvårdspatienter. : En metaanalys till grund för evedensbaserad omvårdnad
Bakgrund och syfte: Intresset för enteral administrering av probiotika i förebyggandet av infektioner och diarré har på senare tid ökat. Nosokomiala infektioner och diarré är ett stort problem hos intensivvårdpatienter. Syftet med denna studie var att undersöka hur enteral probiotika påverkar sjukdomsförloppet hos intensivvårdspatienter, med avseende på mortalitet, infektioner totalt, ventilatorassocierad pneumoni (VAP) och diarré.Metod: En systematisk litteraturstudie med sökning i Pubmed och Cinahl genomfördes med följande Meshtermer; probiotics, lactobacillus, critical illness och intensive care unit. Därefter genomfördes en metaanalys av randomiserade kontrollerade studier, utförda på vuxna intensivvårdspatienter, där man jämfört patienter som erhållit probiotika med patienter som fått placebo eller annan behandling.Resultat: Totalt 15 studier med sammanlagt 1293 patienter inkluderades. Ingen signifikans med avseenden på mortalitet, infektioner totalt, VAP och diarré kunde utläsas i metaanalysen.
?Processutveckling av metod f?r tillverkning av en funktionell tibetansk mejeriprodukt?
Probiotics is a special group of health products on the market. The most common type of these is live cultures of lactic acid fermenting bacteria from raw milk . These include, among others, yogurt and various trademarks such as Hälsofil ®, Acidophilus ®, Dofilus ® and Kefir ®. Such products are often used by patients who are treated with antibiotics to combat the intestinal flora eliminated, thus causing digestive problems. The present work deals with yet another type of health product, viz.
Mo?rning av rostbiff i vakuum och i Tublin mo?rningspa?se : effekt på köttkvalitet och konsumenternas preferens
Syftet med denna studie var att underso?ka hur mo?rning i vakuumpa?se och Tublin mo?r- ningspa?se pa?verkar olika egenskaper hos rostbiff, viktiga inom ko?ttkvalitet, med tyngd- punkt pa? a?tkvalitet, det vill sa?ga mo?rhet, saftighet och smak. Ba?da rostbiffarna fra?n a?tta Herefordkvigor anva?ndes och inom varje par tilldelades mo?rningsmetoderna slumpma?s- sigt. De packades och mo?rades i 14 dagar i 2,9oC.
Ingen skillnad (p.
Effekt av skördetidpunkt och tillsatsmedel på kvalitet och lagringsstabilitet hos majsensilage lagrat under olika tidsperioder.
Majsensilage blir allt vanligare i svenska foderstater och då är det viktigt att ha ett bra näringsinnehåll och en god hygienisk kvalitet. Det kan uppnås genom att skörda vid rätt tidpunkt samt att motverka värmegång i ensilaget efter öppning av silon med hjälp av tillsatsmedel vid skörd. Syftet med detta projekt var att studera effekt av mognadsstadium vid skörd och tillsatsmedel på näringsinnehåll, hygienisk kvalitet och lagringsstabilitet hos majsensilage lagrat under olika tidsperioder.Under försöket skördades majsen vid tre olika mognadsstadier R4 degmognad (28 % ts), R5 dentmognad (37 % ts) och R6 fysiologisk mognad (41 % ts) och lagrades i 28 respektive 110 dagar. Vid ensilering av grönmassa, som lagrades i 28 dagar, tillsattes två ensileringsmedel, Kofasil Majs N (saltpreparat med natriumbenzoat och kaliumsorbat, 2 liter/ton grönmassa, Addcon Europe GmbH, Bonn, Tyskland) och ProMyr® XR680, (syrapreparat med myrsyra, propionsyra och formiat i lösning, 4 liter/ton grönmassa, Perstorp AB, Perstorp, Sverige), vilka jämfördes med en obehandlad kontroll. Vid 110 dagars lagring provades ytterligare ett tillsatsmedel, Kofasil Life ?M? (bakteriepreparat med heterofermentativa mjölksyrabakterien Lactobacillus buchneri, 1*105cfu/g grönmassa, Addcon Europe, GmbH, Bonn, Tyskland).