Sök:

Sökresultat:

3 Uppsatser om Kundorderstyrning - Sida 1 av 1

Att bemanna ett kundorderstyrt lager : en studie av kundorderdistribution inom IKEA

Bakgrund: Under de senaste åren har Internetförsäljning ökat kraftigt och många företag har börjat lansera sina produkter via denna försäljningskanal. Att sälja produkter via Internet ställer höga krav på företagets logistiksystem i och med att kunderna lägger sina order direkt hos företaget och i många fall kräver de snabba leveranser. Detta i sin tur innebär att lagrets layout och personal måste anpassas till att bli mer flexibla.Syfte: Vårt syfte är att undersöka vad som karaktäriserar ett kundorderstyrt lager och hur det bör organiseras och bemannas på ett effektivt sätt. I vår studie kommer vi att samarbeta med fallföretaget IKEA. Vi kommer att studera och ge förslag på lämplig bemanning av ett för IKEA nytt kundorderstyrt lager.

Kundorderstyrning : Möjligheter och konsekvenser för Johnson Pump

Examensarbetet har utförts på Johnson Pump AB i Örebro och behandlar tillverkningen av marina kylvattenpumpar. På den allt mer globala pumpmarknaden har konkurrensen blivit hårdare och Johnson Pump har märkt ökade krav på främst kostnadseffektivitet och leveransprecision. Samtidigt efterfrågas ett brett sortiment. I dagsläget har man dock problem med långa ledtider och höga lagernivåer, varför man på senare tid har ställt frågan om det bästa vore att kundorderstyra tillverkningen inom det marina affärsområdet. Syftet med arbetet är därför att undersöka möjligheterna att övergå till en högre grad av kundorderstyrd produktion och se vilka konsekvenser detta skulle medföra på kostnader och leveransservice.För att det ska bli möjligt för Johnson Pump att tillverka pumphus mot kundorder, måste planeringen bli tydligare och mer strukturerad.

Framgångsfaktorer för instruktioner : Utformning av instruktioner för ettstandardiserat arbetssätt inom Lean Production

Lean Production är ett sätt att möta efterfrågan som kräver flexibilitet, korta ledtider och Kundorderstyrning. Detta i sin tur bygger på en rad olika arbetssätt som syftar till att jobba på det för tillfället bästa kända sättet. För att uppnå detta har instruktioner en viktig funktion för att tydliggöra en standard som förbättrar kvalitet, effektivitet, säkerhet och ergonomi. Syftet med denna uppsats är att undersöka hur instruktioner ska utformas för att uppnå ett standardiserat arbetssätt. Vi har använt oss av litteraturstudier, intervjuer och fallstudier.