Sökresultat:
585 Uppsatser om Konst - Sida 2 av 39
Inflation! : Är performance lika med konst?
Till min uppsats valde jag att koncentrera mig på två verk, Post Office och Factotum, av författaren Charles Bukowski (1920-1994). Huvudpersonen i båda romanerna kallas Henry Chinaski och är en mycket komplicerad karaktär. För att kunna analysera dennes självdestruktivitet samt syn på kvinnor och arbete anlade jag ett mansforskningsperspektiv, något som jag också utförligt beskriver..
Möte mellan konst och landskapsarkitektur : gestaltning av Malmö Konsthalls utemiljö samt en rumslig studie av utställning av konst
The primary ambition of this degree thesis is to create a representative outdoor environment that surrounds Malmö Konsthall (Malmö art center) which reflects the amazing inside of the artcenter. During this work it has become more and more obvious that Magistratsparken, which is situated right next to the artcenter, ought to be incorporated into this project.
This thesis aims to examine the possibilities of implementing temporary outdoor artshows on this site. First; is there any interest in exhibiting art at this site? And secondly, if that is the case, what are the spatial needs and how can you prepare the place for future exhibitions and still keep its flexibility for different kinds of art forms to comfortably perform at this site?.
Pinocchio och diskokulan : Debatter kring offentlig konst
I uppsatsen undersöks två debatter kring offentlig Konst. Debatterna behandlar skulpturerna Walking to Borås av Jim Dine uppförd i Borås 2008 samt Spegelbollen av Inges Idee som kommer att placeras i Växjö under 2010. Jag har valt att fokusera på diskussioner i ämnet som har förts i form av kommentarer på nätartiklar i de största lokaltidningarna.Debatterna analyseras utifrån Norman Faircloughs kritiska diskursanalys och teoretiseras med hjälp av bland annat Pragskolans kommunikationsmodell. Uppsatsen behandlar hur olika parter i debatten ser på varandra samt vad diskussionerna har rört sig om..
Tensta Konsthall och tenstaungdomar
Vi har velat ta reda på om Tensta Konsthalls ambitioner och mål att nå ungdomar i Tensta med samtidsKonst är förenliga med Tenstaungdomarnas intresse av och syn på Konst och Konsthallar. Resultatet av våra enkätundersökningar och vår intervju med fyra ungdomar visar att endast ett fåtal vet om, eller har varit på Konsthallen och att Konsthallar inte prioriteras högt bland ungdomarnas fritidsintressen. I studien ingick även en större intervju med intendenten på Tensta Konsthall. För att förstå den sociokulturella problematiken har vi applicerat bl.a. Bourdieus teorier om kulturens fält på vår studie samt tagit del av undersökningar och litteratur som rör kultur och ungdomar.
?Det offentligt sköna?? : Om inköp av och praktik kring offentlig konst i fyra kommuner i Stockholms län 2009-2011
Denna studie undersöker inköpen av offentlig Konst i fyra kommuner (Botkyrka, Haninge, Järfälla och Solna) i Stockholms län under åren 2009-2011. Målet med undersökningen har varit att jämföra kommunernas inköp och att utifrån resultaten ställa frågan om hur den offentliga Konstens praktik och placering förstås i kommunerna. Undersökningen har också ställt frågor om hur denna praktik ser ut i jämförelse med samtida diskussioner om hur offentlig Konst kan och skall förstås. En kortare introduktion till enprocentregeln och hur den använts i Stockholms kommuner ges också i denna uppsats. Studien omfattar totalt 199 verk från dessa fyra kommuner inköpt under 2009-2011 och innehåller allt från textilcollage, grafisk Konst som litografier och bronsskulpturer till verk som innehåller ?mänsklig aktivitet?.
Interaktion, reflektion och upplevelse : En studie av vad god kvalitet inom interaktiv konst innebär enligt konstnärer verksamma i Estland
Interaktiv Konst är ett samlingsbegrepp för Konstverk som är datorbaserade och där en interaktion äger rum mellan systemet och dess användare. Området har beröringspunkter med interaktionsdesign bland annat beträffande utformandet av gränssnitt. Inom interaktionsdesign finns formulerade kvalitetskriterier, men motsvarande saknas inom interaktiv Konst. Sådana kriterier kan på sikt leda till att utbildning och arbetsmetoder utvecklas och förbättras. Syftet med denna studie var att undersöka vad som kännetecknar god kvalitet inom interaktiv Konst enligt Konstnärer verksamma i Estland.
"För att lämna spår och visa att jag lever" : En studie om gatukonstnärers motiv och budskap i det offentliga rummet
Vi behöver öppna våra ögon innan vi kan ta Konst till våra hjärtan och vi behöver öppna våra hjärtan innan vi kan betrakta Konst. Det handlar om att se. Och att vara en medskapare. .
Konst att beröra : Om olika metoder för att tillgängliggöra konstutställningar för synskadade
The topic of this essay is how art exhibitions can be made available for - and conveyed to ? a visually impaired audience. Two visual impairment-displays and one available museum will be analyzed in this essay. They will be shown during the time period 2006 ? 2007 and focus on exhibitions in Sweden.Complex of problems that arises when art exhibitions are to be conveyed for those without eyesight is how you choose what can be conveyed and how this shall be conveyed.
Integrera offentlig konst och planering!
Examensarbetet belyser problematiken kring den offentliga Konsten och hur den offentliga Konsten bättre kan integreras i den kommunala planeringens beslutsprocess med hjälp utav en analys- och samarbetsmetod. Delar av analys- och samarbetsmetoden genomförs i fyra fallstudier i Eskilstuna och Uddevalla..
Seminariet som ateljé? : När forskning blir konst
Utifrån tre exempel undersöker uppsatsen Konstens plats i den Konstnärliga forskningen i det svenska och skandinaviska sammanhanget. Den frågar om Konstens plats i relation till Konstnärlig forskning och om den ska förstås som process, produkt, spår eller en kombination av dessa. Är det exempelvis möjligt att kartlägga de Konstnärliga avhandlingarnas olika lager av meningsproduktion, och vad betyder det när de påstår sig producera kunskap? Snarare än att ställa formella frågor om vad den Konstnärliga forskningen är, vill denna första pilotundersökning börja fråga när det som produceras genom Konstnärlig forskning ska förstås som Konst och när det handlar om någonting annat..
Konsten att förfalska : Historiografi om falska målningar
Uppsatsen är en historiografi om Konstförfalskning. Texten har fokus på målningar och teckningar.I uppsatsen visas två skilda synsätt på fenomenet förfalskad Konst, dels förfalskares, dels deras kritikers. I uppsatsen får förfalskarna presentera sina motiv för varför de förfalskar, i den delen kommer fram en önskan om försörjning men även en uppenbar stolthet över att lyckas göra Konstverk som uppfattas gjorda av namnkunniga Konstnärer från tidigare epoker. I många fall visar de en uppenbar kärlek till fin Konst, samtidigt som de är väl medvetna om skillnaden mellan det äkta och det falska. Deras avslöjare är kritiska till verksamheten.
Att definiera konst : En kritik av George Dickies institutionella teori
This paper treats George Dickies institutional theory of how to define art. Some alternative theories and their originators are also introduced. According to Dickie something is art because it has been created against a background of an already existing artworld. Dickie has formulated his theory in two different versions, ?the earlier? and ?the later?, which differ somewhat in their design.
Konst och verklighet? : - en undersökning av den samtida konstutställningen Reality Check.
ABSTRACT INSTITUTION: Institutionen för pedagogik Avdelningen för bild Växjö UniversitetADRESS: 351 95 VäxjöTELEFON: 0470 - 70 80 00HANDLEDARE: Margareta Wallin-WictorinTITEL: Konst och verklighet? ? En undersökning av den samtida Konstutställningen Reality Check.ENGELSK TITEL: Art and Reality? ? A study of the contemporary art exhibition Reality Check.FÖRFATTARE: Nina WennbergADRESS: Hertered, Ekebo 182 310 38 SimlångsdalenTELEFON: 0707-124957TYP AV UPPSATS: C-uppsatsVENTILERINGSTERMIN: Ht 2008. I uppsatsen behandlas den samtida Konstutställningen Reality Check och dess tema ? Konst och verklighet. Fokus läggs på att undersöka hur man arbetat kring tema och hur man gjort urvalet av Konstnärer utifrån det. I uppsatsen undersöks även hur man arbetat med Konstpedagogik för att nå ut till sin publik och hur man lyckats med detta. Diskussioner förs kring teorier om verklighet och huruvida det går att återspegla verkligheten genom Konst. Keywords: samtidsKonst, verklighet, Reality Check, Konstpedagogik.
Street art : Konst eller kriminalitet i bild- och slöjdundervisning
Syftet med arbetet är att belysa möjligheter och metoder för ett ämnesövergripande arbetssätt mellan bild och slöjd genom nutida Konst-och hantverksfenomen såsom gatuKonst och graffitiarterna, samt att undersöka pedagogernas uppfattningar om de sätt genom vilka de arbetar med dessa Konst- och hantverksfenomen i undervisning och i sina kurser. Utgångspunkten är att studien ska besvara hur lärarna arbetar ämnesintegrerat mellan Bild och Slöjd och hur pedagogerna förhåller sig till gatuKonst och graffitiarterna i sin undervisning och i sin verksamhet. Frågan om hur dessa Konstformer kan motiveras som undervisningsinnehåll ska också få svar. Kvalitativa intervjuer har gjorts med informanter med skilda erfarenheter av området, men de är alla lärare, lärarutbildare eller workshopsledare. Resultatet är belyst ur ett sociokulturellt perspektiv och med Foucaults teorier om makt och diskurs.
Offentlig konst och ungdomar
Uppsatsen syftar till att ta reda på vad ungdomar uppmärksammar som offentlig Konst och vad är det som gör att vissa Konstverk får mer uppmärksamhet.Jag har genomfört intervjuer med personer som befinner sig på campus i Växjö eller runt Växjösjön som sedan analyseras. Den här uppsatsen har främst fokuserat på ungdomar.För att ungdomar i min studie ska uppfatta något som offentlig så måste den stå utomhus. Den ska finnas i en miljö där man lätt kan se den, även på långt håll ska man kunna urskilja att där står ett Konstverk. Verket måste vara stort. Färgen på verket bör bryta mot miljön för att den ska vara mer utstickande.