Sök:

Sökresultat:

846 Uppsatser om Kompletterande teknikstöd - Sida 11 av 57

Investerare och kreditgivare : - anvÀndningen av informationskÀllor i det praktiska arbetet

Syftet med studien Àr att redogöra för investerares och kreditgivares tillÀmpning av informationskÀllor i deras praktiska arbete och pÄ sÄ vis öka förstÄelsen för anvÀndningen. Vidare Àr syftet att undersöka vad urvalet beror pÄ. Syftet har uppnÄtts genom en kvalitativ forskningsstrategi dÀr en kvalitativ fallstudie utfördes med induktiv inriktning. Studien bygger pÄ tvÄ intervjuer med vardera av de tvÄ intressentgrupperna, investerare och kreditgivare. TvÄ större företag intervjuades dÀr det ena köper upp företag för expansion och det andra gÄr in som aktiva Àgare för att sedan sÀlja investeringsobjektet.

Att arbeta med autentisk skönlitteratur i engelskundervisningen

Syftet med detta arbete var att ta reda pÄ de för- och nackdelar som autentisk skönlitteratur innebÀr i engelskundervisningen. Jag önskade ocksÄ se om skönlitteratur kan vara ett alternativt eller ett kompletterande arbetssÀtt till den "vanliga" undervisningen i engelska. Den praktiska delen av arbetet utfördes i Ärskurs sex pÄ Nya Munken i Linköping hösten 1998. De timmar som lades till arbetet var engelsklektionerna under tre veckor. I övrigt grundar sig min uppsats pÄ litteraturstudie, utvÀrdering, elevenkÀt samt elevsamtal.

Pedagogers syn pÄ Takk och dess betydelse i förskolan

Alla mÀnniskor har ett behov att kommunicera med varandra. DÄ inte alla har förmÄgan att uttrycka sig via talet kan Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (Takk) vara ett alternativ .Syftet med min studie har varit att undersöka vilken betydelse Takk har för barn i behov av alternativ kommunikation i förskolan. Genom intervjuer med pedagoger i ett arbetslag pÄ en förskoleavdelning som har extra resurser, undersöker jag i vilka situationer som de anvÀnder Takk samt vad de anser om vilken betydelse Takk har för kommunikationen. Jag valde att begrÀnsa studien till en förskola och ett arbetslag dÀr det finns stor erfarenhet kring Takk. Resultatet visar att pedagogerna anvÀnder Takk bland annat vid samlingar och vid matsituationen, de försöker Àven vÀva in det i leken. De anser att Takk kan var ett mycket bra stöd för sprÄket och kommunikationen. Alla pedagogerna i arbetslaget Àr överens om att Takk Àr ett bra stöd för barnens sprÄkutveckling..

FrÄn barnomsorg till undervisning för barn : Förskolan i förÀndring

Mitt syfte med detta examensarbete var att ta reda pÄ vilka pedagogiska krav som stÀlls i och med den under Äret 2010 reviderade lÀroplanen för förskolan. Jag ville ocksÄ ge en historisk tillbakablick pÄ förskolans föregÄende styrdokument. Min huvudsakliga metod för att genomföra detta arbete har varit att genom textanalys jÀmföra den gÀllande lÀroplanen för förskolan, Lpfö 98, med den reviderade upplagan av Lpfö 98 (Lpfö 98 reviderad 2010). Jag har fokuserat pÄ de förÀndringar i den reviderade lÀroplanen som förvÀntas ge pedagogiska konsekvenser, samt berör förskollÀrares uttryckliga ansvar. Min undersökning visade att de pedagogiska mÄlen i förskolan var mer detaljerade och delvis omformulerade i den reviderade lÀroplanen.

Pedagogers syn pÄ TAKKs roll för barns sprÄkutveckling

Syftet med denna studie har varit att undersöka om pedagogerna pÄ nÄgra förskolor anser att Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation (TAKK) Àr en pedagogisk metod som stimulerar sprÄkutvecklingen hos barn som inte Àr i behov av sÀrskilt stöd. Förskolorna besöktes för att göra observationer i verksamheten och intervjuer med berörda pedagoger. Dessutom intervjuades en specialpedagog och en logoped eftersom dessa hade en handledande roll för pedagogerna. Undersökningsmetoden var icke-deltagande observation med kÀnd observatör och strukturerade kvalitativa intervjuer. Undersökningen visar att de intervjuade pedagogerna uppfattar TAKK som en metod för att stimulera sprÄkutvecklingen Àven hos barn som inte bedömts vara i behov av sÀrskilt stöd.

Hur konjunkturkÀnsliga Àr affÀrsÀnglar? : En studie i om finanskrisen 2008/2009 pÄverkade affÀrsÀnglars investeringsbeslut

De svenska riskkapitalbolagens investeringar i tillvÀxtbolag minskade med 60 procent Ären 2009-2010, och med bara ett fÄtal aktörer kvar pÄ marknaden kan det bli det svÄrt för tillvÀxtföretag att fÄ kapital. AffÀrsÀnglar Àr investerare vilka fungerar som kompletterande lÀnkar till riskkapitalbolagen i en finansiell kedja, och utgör dÀrför en viktig del av den svenska riskkapitalmarknaden. Det Àr sÄledes intressant att undersöka om Àven affÀrsÀnglarna, liksom riskkapitalbolagen, har minskat sina investeringar i tillvÀxtbolag under Ären för finanskrisen 2008/2009. Med fokus pÄ investeringsmotiv, investeringsstrategier och risktagande har det genom en enkÀtundersökning och genom intervjuer undersökts om affÀrsÀnglarnas investeringsvilja har Àndrats. Resultaten av studien visar pÄ att det över lag inte funnits tendenser pÄ minskad investeringsaktivitet.

Riktlinjer för yttre hot - En inblick i riktlinjer angÄende yttre hot för Karlskrona kommun

MÄlet med detta arbete Àr att bÀttre förstÄ hur riktlinjer ska skapas och anvÀndas. UtgÄngspunkten har varit att media uppmÀrksammat ett flertal incidenter dÀr frÀmmande mÀnniskor tog oönskad kontakt med olika förskolor i KarlskronaomrÄdet. Författarna ville dÄ se över hur kommunen arbetade med frÄgor om yttre hot vilket medförde att arbetet utmynnade i ett försök om att bÀttre försöka fÄ förstÄelse för riktlinjer och dess anvÀndning dÄ kommunen vid arbetets start saknade riktlinjer för yttre hot av denna typ. Metoden som anvÀnts Àr av kvalitativ art i form av intervjuer med nÄgra sÀkerhetsansvariga för förskolor i andra svenska kommuner. Resultatet av dessa intervjuer tillsammans med kompletterande material frÄn generella tillvÀgagÄngssÀtt för identifikation och analys av sÀkerhetsproblem resulterade i ett förslag pÄ arbetsmetoden vid skapandet av riktlinjer samt en pÄminnelse om att se över befintliga riktlinjer för yttre hot..

Skam och vÀrdighet i psykiatrisk tvÄngsvÄrd

I den hÀr rapporten var mÄlet att undersöka hur slumpmÀssighet med ljud pÄverkar spÀnningsuppbyggnader i skrÀckspel. I bakgrunden ges möjliga definitioner av emotionen rÀdsla, följt av teorier kring hur skrÀckspel Àr uppbyggda och vilken betydelse ljudet har i skrÀckspel. För undersökningen skapades tvÄ testbanor med 3d-grafik dÀr ett antal spÀnningsuppbyggnader med ljud leder fram till konfrontationer med monster som mÄste undvikas. Den ena banan hade ett statiskt tidsintervall för spÀnningsuppbyggnaden, för den andra banan slumpades det fram. 14 testpersoner fick spela bÄda dessa testbanor och svara pÄ frÄgor i intervjuer för att förmedla sin upplevda rÀdsla.

www.varumÀrke.nu ? En undersökning om Bianco Footwear, Björn Borg, SthlmDG och Vagabond och deras varumÀrkesstÀrkning via webben

Syftet med vÄr undersökning Àr att studera hur skoproducenter anvÀnder webben för att stÀrka sitt varumÀrke samt hur denna kan anvÀndas för att möjliggöra samt öka kontakten med konsumenten. Vidare genom att studera relevant mÄlgrupp fÄr vi reda pÄ deras attityder gÀllande valda varumÀrken via webben för att slutligen i vÄr slutsats bidraga med utvecklade anvÀndningsomrÄden pÄ webben för skoproducenterna, för att sÄledes ytterligare stÀrka varumÀrket. Metoden vi valt att anvÀnda Àr kvalitativa intervjuer samt en kompletterande kvantitativ undersökning. I vÄr slutsats sammanstÀlls utvecklande anvÀndningsomrÄden för skoproducenter pÄ webben som uppmÀrksammats under undersökningens gÄng. Dessa anvÀndningsomrÄden behandlar hur varumÀrket ytterligare kan stÀrkas samt hur kontakten med konsumenten kan möjliggöras samt ökas genom webben..

-Mitt sprÄk Àr sjukt! My language is sick!

Syftet med denna undersökning var att genom kvalitativa intervjuer belysa hur personal pÄ tvÄ förskolor, dÀr man arbetar med TAKK (Tecken som Alternativ/Kompletterande Kommunikation), ser pÄ anvÀndningen av TAKK i arbetet med barn i Äldrarna ett till fem Är. VÄra frÄgestÀllningar Àr om personalen anser att anvÀndning av TAKK gynnar barnens sprÄkutveckling och om det gynnar samspelet i barngruppen. VÄrt resultat visar att vÄra informanter anser att TAKK gynnar alla barns utveckling i sprÄk och samspel. De barn som Àr i behov av det stöd som tillÀmpningen av TAKK kan medföra kan samspela och kommunicera med de andra barnen pÄ grund av att alla barn i barngruppen Àr med i integreringen av TAKK i förskolan. Genom ett fungerande samspel minskar konflikterna mellan barn. VÄr slutsats visar pÄ att TAKK gynnar alla barns sprÄkutveckling oavsett om det finns ett direkt behov av kommunikationsstöd eller inte..

Interprofessionellt lÀrande i PBL miljö : att lÀra över yrkesprofessioner

I denna uppsats har det interprofessionella lÀrandet hos studenter vid HÀlsouniversitetet i Linköping undersökts. Syftet har varit att ta reda pÄ hur studenterna sjÀlva upplever att deras kompetens utvecklats och tillvaratagits i ett interprofessionellt lÀrande i PBL-miljö. Som metod har jag anvÀnt mig av triangulering dÀr redan befintliga kursdokument har kombinerats med en kompletterande enkÀt och observation.Interprofessionellt lÀrande har visat sig vara ett uppskattat inslag i utbildningen, dÄ den egna professionens sÀrart förtydligas genom interaktion med andra professioner. Studenterna bedömer att denna typ av samarbete/samverkan mellan olika professioner kommer att ha en positiv inverkan pÄ det framtida yrkesutövandet.Undersökningens resultat indikerar samtidigt att medvetenheten om den egna utvecklingen kan behöva trÀnas ytterligare. Detta gÀller bÄde det metakognitiva lÀrandet och förmÄgan att reflektera över egen sÄvÀl som övriga gruppmedlemmars roll och funktion i basgruppsarbetet..

Boken : Produkt eller konstnÀrligt verk?

Jag har i det hÀr arbetet inriktat mig pÄ att fördjupa mina kunskaper i metodik inom trÀ- och metallslöjden genom att studera sociokulturella aspekter pÄ lÀrande. Min uppsats Àr genomförd som litteraturstudie med en kompletterande enkÀt undersökning. Syftet med detta examensarbete Àr studera hur tankar om sociokulturellt lÀrande gÄr att införliva i trÀ- och metallslöjden. De frÄgestÀllningar som jag har arbetat med Àr dessa: Vad kÀnnetecknar sociokulturellt lÀrande? Kan sociokulturellt lÀrande sammanföras med traditionellt hantverksarbete? Vad talar för och emot ett ökat inslag av sociokulturellt lÀrande inom trÀ- och metall slöjden? I hur stor utstrÀckning bedrivs trÀ- och metallslöjden sociokulturellt idag? Resultaten visar att kÀrnan i sociokulturellt tÀnkande Àr sprÄkets och kommunikationens betydelse för lÀrande.

Patienters upplevelser av för dem viktiga komponenter vid behandling av utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom, som bland annat innefattar pÄtaglig brist pÄ psykisk energi, Àr en relativt ny svensk diagnos. Det saknas fortfarande i hög grad forskning kring effektiv behandling, trots att likartade tillstÄnd rapporteras internationellt. Syftet med denna studie var att undersöka patienters upplevelser av en behandling av utmattningssyndrom och dÀrigenom öka förstÄelsen för vad de tycker Àr viktiga komponenter i denna. Fem informanter, som har genomgÄtt gruppbehandling pÄ Stressmottagningen, har intervjuats och materialet har analyserats induktivt tematiskt. Viktiga komponenter enligt informanterna Àr att hantera skam och lÀra sig acceptans, att sÀtta upp mÄl och strukturera problemen, att fÄ kontakt med kroppen, att hantera ickefunktionella tankar, att testa nya beteenden, att lÀra sig grÀnssÀtta samt att öka sin tillit.

Örebro i strĂ„lkastarnas ljus ? nattsvart! : En studie om hur ett retoriskt angreppssĂ€tt pĂ„ kriskommunikation kan utveckla och bidra till hanteringen av den kommunikativa aspekten av en kris

Ambitionen med denna uppsats har varit att undersöka hur retorisk teori kan bidra till och komplettera omrĂ„det för kriskommunikation. Genom en intervju med Örebro kommuns kommunikationsdirektör och genom en teoretisk fördjupning har vi sammanfört en praktikers perspektiv med ett teoretiskt perspektiv. Vi har tagit avstamp i den retoriska situationen och undersökt hur ett retoriskt angreppssĂ€tt kan öka förstĂ„elsen för den kommunikativa aspekten av en kris samt vilken nytta en kriskommunikatör kan ha av att se pĂ„ en kris som en retorisk situation. Resultatet visar att den retoriska situationen kan bidra med ett nytt och givande perspektiv pĂ„ kriskommunikation. Inom den retoriska situationens tre konstituenter - exigence, audience och constraints - kommer ethos, topiker, doxa, narrativ, identifikation, kairos och decorum att skapa ett kompletterande och systematiserande förhĂ„llningssĂ€tt till kriskommunikation..

Den hemliga staden. En analys av varumÀrket Helsingborg och ett förslag till en kompletterande nöjesguide pÄ nÀtet.

Helsingborg Àr en dynamisk stad som utvecklas och expanderar enormt. Befolkningen ökar stÀndigt, handeln blomstrar och mÄnga har en positiv uppfattning av staden. Den har en mÀngd bra egenskaper och ett rikt nöjesutbud. Helsingborg kan emellertid upplevas som en hemlig stad eftersom det i princip bara Àr de boende som kÀnner till vad som erbjuds. För mÄnga andra kan stadens egenskaper förbli dolda.

<- FöregÄende sida 11 NÀsta sida ->