Sök:

Sökresultat:

5084 Uppsatser om Kommun - Sida 56 av 339

Buxbomssjuka : utbredning och spridningshastighet på Malmös kyrkogårdar

Denna uppsats rapporterar om den nya allvarliga sjukdomen buxbomssjuka som orsakas av svampen Cylindrocladium buxicola. Den har spridit sig snabbt i Europa och orsakat stora skador samt kostnader. Sjukdomen drabbar buxbom som sedan mycket länge har använts i trädgårdar världen över. C. buxicola har under de två senaste åren alltmer etablerat sig i södra Sverige.

Hantering av sociala medier. : En studie om hur kommuner väljer att hantera sociala medier.

Befattningshavare av både stora och små organisationer har kommit till en punkt där det är viktigt att förstå vikten av sociala medier och ställa frågan, hur? och inte om? de ska möta sina kunder på denna nya arena. Sociala medier är fortfarande något väldigt nytt för många, och har förhållandevis få regler och rutiner för hur organisationer ska hantera det på bästa sätt.Syftet med denna studie är att undersöka hur de undersökta Kommunerna arbetar med och väljer att hantera sociala medier som ett Kommunikationsverktyg för att stärka relationen till sina medborgare.Frågeställningen som har använts för att besvara syftet är:Hur ser de undersökta Kommunerna på sociala medier?Vad är syftet med användningen av sociala medier inom dessa Kommuner?Hur väljer dessa Kommuner att hantera användningen av sociala medier inom organisationen?Jag har valt att genomföra en kvalitativ undersökning som består av intervjuer och en dokumentundersökning av Kommunernas riktlinjer och policys. Intervjuerna har genomförts med vad anser vara högkvalitativa källor, det vill säga chefsinformatören på Ljungby Kommun och Kommunikationschefen på Växjö Kommun.

Tillgänglighet och förebyggande. Fyra skolkuratorers och en skolsocionoms skildringar av begreppen samt budget för elevhälsan.

Syftet med uppsatsen var att undersöka hur begreppen tillgänglighet och förebyggande i skollagen 2010:800 andra kapitlet 25 § beskrivs implementeras i grundskolekuratorers och en skolsocionoms arbete samt att granska budget på stats-, Kommun- och förvaltningsnivå som berör skollagens fastställande av elevhälsa. Empirin utgjordes av enskilda intervjuer och olika officiella dokument. Intervjurespondenterna var fyra grundskolekuratorer och en skolsocionom. Dokumenten var i form av fem grundskolekuratorers arbetsbeskrivningar, deras procentuella tjänstgöring och elevantal på de skolor de arbetar samt budget på stats-, Kommun- och förvaltningsnivå. Frågeställningarna var: Hur beskrivs lagens begrepp tillgänglighet och förebyggande av skolkuratorerna och skolsocionomen? Hur skildras fem grundskolekuratorers arbetsbeskrivning och hur skildras deras tjänster i procent i förhållande till det antal elever de ansvarar för? Hur beskrivs det i budget att stats-, Kommun- och förvaltningsnivå har bidragit till implementeringen av lagen i elevhälsan? Vi använde oss av kvalitativ metod med kodning och komparativ analys.

Samverkan mellan kommun och näringsliv : en fallstudie av Växtkraft Kinda

Den här uppsatsen syftar till att undersöka hur Kommunal samverkan med det lokala näringslivet utformas utifrån teorier kring governance, policynätverk samt public-private partnerships. Detta genomförs utifrån en fallstudie av projektet ?Växtkraft och företagarutveckling? som är en del av den ekonomiska föreningen Växtkraft Kinda. I uppsatsen undersöks faktorer som gemensamma mål, resursutbyte, ömsesidigt beroende samt förtroende och vilken betydelse dessa har för samverkan. Dessutom granskas hur kontakterna mellan aktörerna är utformade samt vilken betydelse inflytande och konkurrens har i samarbetet.I uppsatsen kommer jag fram till att det existerar gemensamt formulerade mål även om de till viss del varierar mellan aktörerna.

NO-lärares syn på genus : en kvalitativ undersökning om NO-lärares arv- och miljöresonemang mot genusforskning

Syftet med denna studie är att skapa kunskap om somatiskt växelboende i Gävle Kommun, ur äldre omsorgstagare och anhörigas perspektiv. Undersökningen utgjordes av en kvalitativ studie i form av intervjuer. Sex intervjuer utfördes med tre omsorgstagare och deras maka/make, som använder somatiskt växelboende. Ett hermeneutiskt angreppssätt användes för bearbetningen av vårt empiriska material, vidare kategoriserade vi data genom kodning utifrån analysmetoden grounded theory. De fyra analysteman som kategoriserades fram, Emotioner, Relationer, Bemötande och Livs- och omsorgskvalité, presenteras i resultatdelen med kopplingar till empirin och de teorier som vi ansåg relevanta för studien: SOS- syndromet, Individualiseringsprincipen samt Aktivitets-, Sociala identitets-, Vänskaps-, Roll- och Utbytesteorin, vilka ger en ökad förståelse för äldre omsorgstagare och deras anhöriga som använder somatiskt växelboende.

Drogförebyggande arbete i Uppsala : en kvalitativ studie om hur socialtjänsten arbetar drogförebyggande i fyra prioriterade stadsdelar

Syftet med denna studie var att undersöka hur socialtjänstens lokala förebyggare i Uppsala Kommun arbetar med ungdomar i åldern 12-16 år gällande droger. Studien är begränsad till fyra, av Kommunen prioriterade, stadsdelar i Uppsala Kommun. Förhoppningsvis kan studien bidra till ökad kunskap om, och diskussion kring, det förebyggande arbetet med ungdomar gällande droger. Metoden var kvalitativ och bestod av halvstrukturerade intervjuer. Resultaten som analyserades med hjälp av tidigare forskning visade att de lokala förebyggarn arbetar på flera nivåer, strukturell-, grupp-, och individnivå.

Vad är särskilda behov?En undersökning i en kommun över hur pedagoger och rektorer reflekterar kring och definierar begreppet särskilda behov

Ett uttryck som ofta träffas på i skolvärlden är barn i behov av särskilt stöd. Barnens svårigheter förklaras med att de är i behov av särskilt stöd. Föreliggande studie syftar till att få förståelse och kunskap om vilka barn skolpersonal i en Kommun, anser vara i behov av särskilt stöd. Studien avser att undersöka hur personal med olika yrkesbakgrunder från förskoleklass till år nio samt rektorer definierar och reflekterar kring begreppet särskilda behov. Målgruppen består av pedagogisk personal från förskoleklass till år 9, samt rektorer.

Dricksvattenkvalite i enskilda vattentäkter : Landskrona kommun

Denna rapport är en sammanställning av de 100 undersökta enskilda brunnarna i Landskrona Kommun vid årsskiftet 05/06. Det utfördes analyser på mikrobiologisk-, nitrat-, nitrit- och även kemiska bekämpningsmedelspåverkan. Syftet med denna rapport är att bearbeta och presentera analysresultaten av de 100 enskilda brunnarna i Landskrona Kommun och försöka dra slutsatser kring dessa. Alla analysresultaten sammanställdes i tabeller och så småningom kundes vissa slutsatser dras kring varför resultatet såg ut som det gjorde. Resultatet visade att endast åtta av de 100 brunnarna var otjänliga gällande mikrobiologisk påverkan.

Elevers motivation i grundskolan och gymnasiet: ur ett
storylineinspirerat perspektiv

Syftet med denna studie är att undersöka om elever i grundskolan och gymnasieskolan blir motiverade genom att arbeta på ett storylineinspirerat sätt. Med motivation menar vi i denna studie lusten att lära. I storyline utgår man från elevernas förförståelse, vilket stämmer väl överens med läroplanernas (lpo 94, lpf 94) tanke om att elevens lärande och utveckling skall ha sin utgångspunkt i dennes bakgrund och tidigare erfarenheter. Enligt läroplanerna skall skolan också verka för att främja elevernas motivation. Vi har genomfört vår undersökning under vår sista praktik i två olika skolor: dels på högstadiet i ämnet engelska i Överkalix Kommun och dels på gymnasiet i ämnet svenska i Luleå Kommun.

Frivilliga organisationers betydelse för välfärden : En studie av projektet God Livsmiljö i Uppsala kommun

In the beginning of the nineties there was a change in how the voluntary sector was perceived, and the significance of their work became reevaluated and more acknowledged. As a result, this sector gained a new and higher interest. The changes and downsizing in the welfare state with economic crises, due to political cutback, made the politicians look fore new solutions. One solution is to encourage cooperation between the public sector and the voluntary sector in order to handle the different needs of individuals.Uppsala community and the voluntary sector are working closely together within a project called ?God Livsmiljö?.

Plockanalys i Härjedalens kommun : En utvärdering av plockanalyser på hushållens säck-och kärlavfall under åren 2007-2011

As a result of an increased consumption, waste volumes has grown steadily throughout the 1900s, and this puts great demands on an efficient and ecological sustainable waste management on both local and national level. In order to evaluate collection and disposal of household waste, a large number of Sweden´s municipalities are using waste analyses. The overall aim of this study has been to summarize and assess results from waste analyses executed in Härjedalen´s municipality during the years 2007-2011.The evaluation has given information about the household waste´s composition, quantity and change in time. The report´s objective has been to create a basis which the municipality can use in planning of future information efforts and other measures, and give some proposals on how these can be designed and targeted. Therefore, the report also highlights research on motivations factors that affects environmentally conscious behavior such as recycling, and how different instruments like information can be used to promote this.

Har antalet någon betydelse?

Under vår undersökning har vi tagit del av en artikel och tre rapporter som på olika sätt granskar studie- och yrkesvägledningen inom grundskolan. I granskningen av studie- och yrkesvägledningen enligt rapporterna framkommer det bland annat att antal skolor och antalet elever som en studie- och yrkesvägledare ansvarar för kan påverka kvaliteten på vägledningssamtalet. För att bilda oss en egen uppfattning om det som framgår valde vi att undersöka vilken uppfattning respondenterna har om det som lyfts upp i rapporterna. Syftet med undersökningen var att se om huruvida antalet elever påverkar kvaliteten på vägledningssamtalet samt vilka andra faktorer som påverkar kvaliteten på vägledningssamtalet. Vi valde den kvantitativa metoden och webbenkäter som undersökningsmetod för att besvara våra frågor.

Systembolagets etablering i en mindre kommun : Skillnader i alkoholvanor 1999 ? 2005 bland elever i årskurs nio

I Sverige har Systembolaget försäljningsmonopol på alkoholhaltiga drycker över 3,5procent, vilket gör att dessa drycker endast finns tillgängliga under Systembolagetsöppnande samt att tillgängligheten är begränsad till ungdomar under 20 år till följd avåldersgränsen. Tillgänglighet är en viktig bestämningsfaktor vad gälleralkoholkonsumtion.Syftet med denna uppsats är att undersöka vad som hänt med alkoholvanorna i enKommun efter det att Systembolaget etablerades där 1 mars år 2000. En avgränsning hargjorts och arbetet kommer därmed specifikt belysa ungdomar i årskurs nio och derasalkoholvanor. Flickor och pojkar kommer att analyseras var för sig.En kvantitativ ansats har valts där aggregerad data använts. Informationen som använtskommer från drogvaneundersökningar gjorda 1999, 2002 samt Liv & hälsa ung 2005.Resultatet visade på att andelen ungdomar som konsumerar alkohol har minskat iKommunen.

Implementering av fysisk aktivitet på recept i Uppsala kommun

Syftet med studien var att beskriva arbetet med Fysisk aktivitet på Recept, FaR®, bland fysioterapeuter och arbetsterapeuter i Uppsala Kommun sex månader efter införandet. Metoden som användes var kvantitativ och genomfördes i form av en webbaserad enkätstudie. Kriteriet för att delta i studien var att ha en anställning som fysioterapeut eller arbetsterapeut inom något av Uppsala Kommuns ansvars- och verksamhets-områden. Enkäten besvarades av 111 personer och analyserades i SPSS. Resultatet visade att förskrivningen av FaR® sker sporadiskt och utförs av en liten andel av personalen.

Ett meningsfullt deltagande? - En fallstudie av medborgerligt deltagande i det kommunala pensionärsrådet i Skara kommun

The purpose of this thesis is to evaluate the extent of the civil rights political participation on a municipality level. The starting-point is the participatory democratic theory. I have chosen to make a case study of the extent of participation among KPR ? the board of the pensioners in the municipality of Skara. KPR is represented by fourteen members from the seven existing associations for pensioners.

<- Föregående sida 56 Nästa sida ->