
Sökresultat:
232 Uppsatser om Informationsteknik - Sida 16 av 16
Co-creation : En studie om hur företag och kunder tillsammans kan skapa ett högre värdeerbjudande
Från slutet på 90- talet och åren framåt har ett paradigmskifte skett inom det strategiska tänkandet, nämligen Informationsteknik. Detta innebar helt nya möjligheter för företagen att skapa värden för kunden. Kunden är inte längre en mottagare och inte heller verksamhetens upphov, utan är nu i själva verket en medproducent som är med och utformar värdeskapandet. Co-creation är en väsentlig del för utvecklingen av nya produkter och tjänster där kunden får en allt mer central roll i den värdeskapande processen. Kloka företag utnyttjar denna innovativa kraft.
MedImagerWeb - Utveckling av webbapplikation för sökning och hantering av bilder ur bilddatabas
1995 startade medlemmar ur Swedish Oral Medicine Society tillsammans med Institutionen förData och Informationsteknik på Chalmers tekniska högskola projektet MedView. Projektets syfte äratt utveckla modeller, metoder och datorbaserade verktyg för att stödja kliniker i deras dagligaarbete och forskning. 2005 lanserades webbcommunityn SOMWeb och projektet gick in i sin andrafas med fokus på nätbaserad kunskapshantering. Den virtuella mötesplatsen togs emot väl och detbeslutades att satsa vidare på ökad funktionalitet via Internet.Denna rapport beskriver utvecklingen av en webbapplikation som möjliggör åtkomst av denmedicinska bilddatabas som byggts upp under MedView-projektet. Som utgångspunkt förapplikationens funktionalitet och innehåll står skrivbordsapplikationen MedImager.
Kostnadskalkyler i tidigt skede med BIM: Användning av integrerad 5D BIM i byggprocessens tidiga faser
Digitala modeller används i allt större utsträckning i byggprocessen från skisskede till produktion. Däremot nyttjar sällan arkitekter, projektörer och mängdfirmor byggnadsinformationsmodeller (BIM) för att ta fram kostnadskalkyler, trots att en BIM-modell oftast används under projekteringen. Tidiga kalkyler baseras idag vanligtvis på kostnader per kvadratmeter (kr/m2) från referensprojekt. Detaljerade kalkyler görs först i byggprojektets senare skeden när de flesta systemvalen gjorts och större beslut tagits. Ofta är dessa kalkyler manuellt framräknade med hjälp av 2D-ritningar vilket ökar kalkylens osäkerhet.Kostnadsbedömningen är ett viktigt beslutsunderlag för beställaren.
Nyföretagarens väg till relevant information : Behovsanalys inför utvecklingen av en kommunal näringslivsportal
Svensk samhällsinformation har sedan slutet av 60-talet utvecklats från i huvudsak enkelriktad kommunikation mot att bli alltmer kundorienterad och dialoginriktad. I och med utvecklingen av modern Informationsteknik har nya kanaler uppstått för spridningen av information. Detta har fått stort genomslag på statlig nivå där ett antal nämnder, delegationer och myndigheter har medverkat i utvecklingen av en reformvision om 24-timmarsservice. Visionen innebär bland annat att såväl medborgare som företag ska kunna hämta information dygnet runt och beredas möjligheter till elektronisk självbetjäning i flera ärenden. I Linköpings kommun har ett flertal medborgarorienterade e-tjänster utvecklats och för närvarande förbereder man implementeringen av en informationsportal för näringslivet.
Sjukvården tur och retur - effektivisering av Västra Götalandsregionens sjukresor genom ökad samordning
Att det finns ändamålsenliga transportlösningar för resor till och från sjukvården är av största vikt för att skapa tillgänglighet till rätt vård, i rätt tid och på lika villkor. Ökad centralisering av sjukvård och en allt äldre befolkning medför att transportbehovet ökar. Tidigare studier har främst behandlat akuta sjuktransporter med ambulans. Liten uppmärksamhet har riktats mot sjukresor av icke-akut karaktär samt hur det regelverk som finns för sjukresor påverkar valet av färdsätt. Samtidigt har det i tidigare forskning visat sig att det finns särskilda transportbar-riärer som påverkar kvinnors mobilitet.Uppsatsens syfte är att öka vår förståelse för hur sjukvårdsrelaterade resor i Västra Götaland kan effektiveras.
Medborgare och IT i planprocessen : demokrativisioner i Ronneby
Kraven har ökat på insyn och inflytande från medborgarna i samhällsutvecklingen. Medborgarnas medverkan i planeringsprocessen är viktig av flera skäl. Arenor där medborgarna ges möjlighet att diskutera och debattera behövs. Bland annat har tillkomsten av Internet skapat nya möjligheter till dialog mellan medborgare och myndigheter. Demokrati och IT var för sig skulle man kunna betrakta som två stora intresseområden i vårt samhälle.
Medborgare och IT i planprocessen - demokrativisioner i Ronneby
Kraven har ökat på insyn och inflytande från medborgarna i
samhällsutvecklingen. Medborgarnas medverkan i planeringsprocessen är viktig av
flera skäl. Arenor där medborgarna ges möjlighet att diskutera och debattera
behövs. Bland annat har tillkomsten av Internet skapat nya möjligheter till
dialog mellan medborgare och myndigheter. Demokrati och IT var för sig skulle
man kunna betrakta som två stora intresseområden i vårt samhälle.