Sök:

Sökresultat:

820 Uppsatser om Healthy brands - Sida 53 av 55

Varumärket- vår tids viktigaste tillgång

Varumärket ? vår tids viktigaste tillgång. Det är en immateriell tillgång som erbjuder ettexklusivt värde för konsumenten och en möjlighet för företag att utmärka sig från sinakonkurrenter. I genomsnitt upp till 50 % av ett företags balansräkning kan bestå avvarumärket och det beskrivs som lika viktigt som produktens kvalité. Immateriella tillgångarär dock svåra att identifiera och på grund av detta uppstår svårigheter vid erkännande ochkapitalisering.

Varumärket i en kriskontext

Studiens syfte är att undersöka krishantering ur ett varumärkesperspektiv med avsikten att fylla något av det tomrum som vi upplever inom området. Då forskningsfrågan är mycket komplex har vi valt att operationalisera uppgiften i ett antal delfrågor: Vad är en kris? Vad är en varumärkeskris? Hur påverkas varumärket av en kris? Hur påverkar varumärket krisen? Hur försvaras ett varumärke? Sammantaget söker vi besvara frågan om vilken betydelse varumärket har i en kriskontext. Vi har använt oss av en organisk struktur, där vi delat upp vårt problem i tre teman; varumärket, public relations och kommunikation samt kris. För att uppnå syftet har vi genomfört ett antal intervjuer med personer som har kunskap och erfarenhet inom de berörda områdena.

Housing of ringtailed lemur, Lemur catta, from an ethological perspective

Sheep production is the only animal production in Sweden that is increasing. Therefore,increasing knowledge of the production is of great interest. In order to run a viable sheepproduction, producers needs to be successful in the breeding of the animals and achievean economic surplus in the end. Lambs that are born healthy and vital have greaterconditions to perform high lamb weight gains and thus a successful production. Thereare many factors affect the survival, birth weight and early weight gain of the new bornlamb.

Hur oberoende är de enskilda juverdelarna hos en mjölkko?

Mastit är en sjukdom som leder till stora problem i svenska mjölkkobesättningar. De flesta mastiter är subkliniska inflammationer som ofta inte upptäcks på grund av avsaknaden av synliga sjukdomssymtom, men där SCC är förhöjt och mjölkkvaliteten försämrad precis som vid klinisk mastit. Detta leder till att mjölk med förändrad sammansättning och kvalitet levereras till mejerierna som därmed har sämre förutsättningar att framställa mejeriprodukter av hög kvalitet. Även lantbrukaren drabbas ekonomiskt, dels på grund av att ett förhöjt celltal inte ger maximalt betalt för mjölken och dels på grund av en minskad mjölkmängd då all mjölk från kor med konstaterad subklinisk mastit ofta kasseras. Vid mjölkning i automatiska mjölkningssystem finns möjlighet att separera mjölken på fjärdedelsnivå redan vid mjölkning, detta sker dock inte idag.

Hälsenesmärta hos värnpliktiga. Förekomst och förebyggande behandling: En pilotstudie

På en arbetsplats där medarbetarens delaktighet är optimal, sker ett växelspel mellan denne och ledning. Utbyte av resurser förmedlas på ett sådant sätt att det påverkar både arbetstillfredsställelse och arbetsprestation och ger upphov till hälsa för individ och företag. Företaget förmedlar sina resurser via arbetsmiljö, arbetsinnehåll och arbetsorganisation. Individens bidrag är resurser sammansatt av personliga egenskaper, förväntningar och behov och är formade i en kultur och i ett samhälle med sina seder och bruk och där privatlivet utspelas.Syfte i föreliggande studie var att göra en litteraturgenomgång avseende delaktighet och att undersöka medarbetarnas upplevelse av delaktighet i ett verkstadsföretag.Strävan mot delaktighet finns hos alla människor, en vilja att tillhöra något större eller ett behov att tolka verkligheten så att den överensstämmer med bilden det egna jaget. Delaktighet är en psykologisk term som beskriver processer till skillnad från deltagande som är en demokratiteoretisk term som beskriver strukturer(Ekman Philips, 1990).

Födelsevikt och tidig tillväxt hos nyfödda lamm

Sheep production is the only animal production in Sweden that is increasing. Therefore,increasing knowledge of the production is of great interest. In order to run a viable sheepproduction, producers needs to be successful in the breeding of the animals and achievean economic surplus in the end. Lambs that are born healthy and vital have greaterconditions to perform high lamb weight gains and thus a successful production. Thereare many factors affect the survival, birth weight and early weight gain of the new bornlamb.

Varumärkets utveckling till strategisk resurs : varumärkesarbete i svenska statliga bolag

Today, Sweden has about forty companies owned by the government. These are active on markets with variable competition. Some have been given special areas of responsibility that in a practical notion make them monopolists. The period when most public companies where formed (and with that the following subjection to competition) during the nineties and early 2000's, forced the formerly protected businesses to act on the terms of the open market. Parallel to this development the brand has for the last twenty years evolved into something great strategic importance for the business, including the business-to-businesses (B2B).

Retrospektiv studie av porcint circovirus typ 2 och postweaning multisystemic wasting syndrome i Sverige :

Porcine circovirus type 2 (PCV2) is a common virus present in most parts of the world. PCV2 has been pointed out as the major causative agent to post weaning multisystemic wasting syndrome (PMWS) that affects pigs after weaning. The clinical symptoms of PMWS are impaired growth, diarrhoea, respiratory problems and increased mortality. At autopsy enlarged lymph nodes with depletion of lymphocytes are commonly found. Since 1991 PMWS has spread all over the world and was first described among Swedish pigs in 2003. Although PCV2 is widespread, only some pigs develop PCV2-related diseases. Why this is and what other factors that are required in order for the disease to develop is yet unknown. The main theories involve other infections, for example PRRS, and management issues but also genetic differences between pigs and/or virus strains have been suggested.

Effekt av naturligt förekommande beta-glukan hos vuxna med hyperkolesterolemi ? en systematisk översiktsartikel med fokus på livsmedel i Svensk handel.

Sahlgrenska Academyat University of GothenburgDepartment of Internal Medicine and Clinical NutritionAbstractTitle: The effect of naturally existent beta-glucan in adults with hypercholesterolemia. - a systematic review with focus on the Swedish food market.Author: Ida Edman Hellberg, Frida HanssonSupervisor: Mette AxelsenExaminer: Anna WinkvistProgramme: Dietician study programme, 180/240 ECTSType of paper: Examination paper, 15 hpDate: May 01, 2014Background EFSA states in 2010 that there are good evidence that three grams of beta-glucan/day from oat as a part of a balanced diet, has a positive effect on total cholesterol and LDL.Objective Evaluate if there is evidence for primary treatment of lifestyle related hypercholesterolemia with products naturally containing beta-glucan.Search strategyIn February 2014 the databases PubMed and Scopus were used for article research. The search terms used were; cholesterol level, beta-glucan, hypercholesterolemia, oat and barley.Selection criteria Articles, written in Swedish and English, on RCT-studies conducted on otherwise healthy adults with hypercholesterolemia (serum cholesterol >5,0 mmol/L) were included. The intervention product must naturally contain beta-glucan, and an equally product should be retailed in Swedish grocery stores. The control group needed to be supplied with a placebo product and the participants could not be on any lipid-lowering medication.

Varumärkesutvidgning - En studie om konsumenters attityder mot ökad tillgänglighet hos lyxvarumärken

När ett företag väljer att utvidga sitt varumärke kan det av olika anledningar antingen gynna eller missgynna varumärkets värde. Risken att strategin påverkar varumärket negativt är större hos varumärken och det är svårt att implementera strategin rätt för att det inte ska skada imagen. Flera lyxvarumärken har någon typ av varumärkesutvidgning för att kunna öka sin tillväxt och det finns olika sätt att utföra strategin. Den här studien har fokuserats på vertikal varumärkesutvidgning nedåt hos lyxvarumärken inom modebranschen där utvidgningen erbjuder alternativ med lägre priser. Genom varumärkesutvidgningar kan det uppstå problem när företag sänker priset för att nå nya segment.

Linderödsgrisen : en inventering av populationsstruktur och produktionsnivå

In 1993, Sweden signed the Convention on Biological Diversity and thus agreed to conserve our indigenous biological diversity. As a part of the convention, Sweden is obliged to conserve a number of domestic animal breeds and among them the Linderöd pig. In 1952, the zoo, Skånes Djurpark, took care of a pregnant sow that was regarded to be related to the old "forest pig". The old forest pig was thought to have been extinguished by the early 20th century as a result of the ban on boars not approved by state inspectors. However, according to later accounts, several farmers still kept some of these non-approved pigs.

Värdering av varumärken

Background: The trademark is something that surrounds us almost all the time wherever we are. Studies show that brands are becoming increasingly more and more important and that it is important to have a strong trademark. This may be a reason for acquisitions. A business is carried out for various reasons, but usually it is to gain market shares or to get advantages in the market, such as a trademark can help with. A contributory effect on the market can be customer loyalty to the trademark.

Förändras mjölkens proteinsammansättning i separata juverdelar i samband med höga celltal (SCC)? :

Today the milk production per cow is increasing but the milk delivered by the Swedish farmer contains less amounts of fat and protein than earlier. The contents have decreased since 1993. In average the milk contain 4,2 percent fat and 3,4 percent protein. Earlier the fat content in milk was important. Nowadays the dairy?s attention has turned to the milk?s valuable proteins, principally the caseins, which have a considerable nutritional value and are important for several dairy products like cheese and yoghurt.

The pig as an animal model for type 1 Diabetes Mellitus ? with focus on carbohydrate and fat metabolism

Diabetes mellitus is an endocrine disorder affecting a range of different mammals, including dogs, cats, horses and humans. Worldwide, 347 million people have diabetes, and the disease is an increasing burden on the world?s poorest countries. The disease is characterised by chronic hyperglycaemia and afflicted individuals experience increased thirst, polyuria and weight loss, sometimes despite increased appetite. Diabetes mellitus is either insulin dependent or non-insulin dependent.

The impact of climate change on agriculture in the Republic of Mauritius : a socio-econometric study on Mauritian farming

"Food security is a situation that exists when all people, at all times, have physical and economic access to sufficient, safe and nutritious food that meets their dietary needs and food preferences for an active and healthy life" (FAO Summit, 2003, pp. 28).Food insecurity is of concern regarding the Republic of Mauritius (ROM) since it is defined as a net food importing country. (Farming news, 2008). The impacts of climate change followed by their complexity could potentially have an increased risk effect upon the social and environmental welfare as well as the economic drivers in the ROM (www, UNESCO1, 2009). The primary victims when it comes to the impacts of climate change are the Mauritian agricultural producers since agriculture is highly dependent on climate stability, therefore affecting the yields of the producers.

<- Föregående sida 53 Nästa sida ->