Sök:

Sökresultat:

21753 Uppsatser om Hästförsäkring - Sida 50 av 1451

Skönlitteraturens inflytande pÄ normer och vÀrderingar : en studie om förskollÀrares tankar kring barnlitteratur i ett normutvecklande syfte

Syftet med studien Àr att undersöka förskollÀrares tankar kring anvÀndandet av barnlitteratur i ett normutvecklande syfte. En intervjustudie har genomförts innefattande sju förskollÀrare som gett sina reflektioner gÀllande bokval, dess innehÄll samt hur de menar sig kunna anvÀnda litteratur i barngruppen i normutvecklande syfte. Forskare betonar vikten av boksamtal och dess inverkan pÄ barnets förstÄelse av texten för att sedan kunna knyta an till sin egen livsvÀrld. Resultatet visar att majoriteten av de intervjuade förskollÀrarna inte kÀnner till begreppet boksamtal. DÀremot kan vi se att de samtalar kring den lÀsta boken vid temaarbeten.

"Snubblande nÀra" En undersökande studie kring dramapedagogers syn pÄ det terapeutiska fÀltet i drama

Studien syftar till att undersöka dramapedagogers syn och hÄllning till begreppet terapi i pedagogiskt drama. Vidare undersöks hur grÀnsdragningen görs mot det terapeutiska och huruvida terapeutiska effekter förekommer i deras arbete. I studien medverkar fyra dramapedagoger och metoden som anvÀnds Àr kvalitativ undersökningsmetod. Intervjuerna skedde under april och maj 2011. Teorin för studien Àr det personlighetsutvecklande perspektivet (Sternudd 2000) som Àr grunden för drama med sÄvÀl pedagogiska som terapeutiska syften.

"PÄ fritiden har vi liv" : En studie av gymnasieelevers tankar och attityder kring lÀxans funktion och nytta i kÀrnÀmnena

Syftet med föreliggande studie var att undersöka och synliggöra gymnasieelevers tankar och attityder kring lÀxans funktion och nytta i kÀrnÀmnena. Detta Àr av intresse dÄ debatten kring lÀxans för- och nackdelar i huvudsak sker mellan lÀrare, politiker och förÀldrar, utan att man tillfrÄgar eleverna; de som i allra högsta grad berörs. Studien utgick frÄn 6 frÄgestÀllningar, rörande; elevers uppfattningar om lÀxors för- och nackdelar för deras lÀrande, genomgÄng av studieteknik, tid spenderad pÄ lÀxor, lÀxornas omfattning samt skillnader dessemellan beroende pÄ gymnasieprogram, kÀrnÀmne och kön. Avslutningsvis tillfrÄgades eleverna om vad de tror att lÀrare har för intentioner med att ge lÀxor. Deltagarna var 84 mÀn och kvinnor frÄn tre gymnasieskolor, fördelade pÄ studieförberedande respektive yrkesförberedande gymnasieprogram.

Pedagogernas syn pÄ utevistelser

Vi Àr tvÄ lÀrarstudenter som har valt att göra en forskning pÄ hur pedagoger i tvÄ förskolor, en som Àr placerad i en storstad och en som Àr placerad utanför en storstad, har intresse för utevistelser i förskolan. Vi har valt att jÀmföra pedagogernas tankar pÄ de olika förskolorna. Syftet med detta arbete Àr att beskriva hur pedagoger tÀnker kring sin anvÀndning av utomhusmiljön i förskolan. Vi har genom intervjuer, enkÀter och observationer tagit reda pÄ vilka tankar som pedagogerna har kring anvÀndandet av utemiljön. Vi har kommit fram till att de intervjuade pÄ bÄda förskolorna har en positiv instÀllning till att anvÀnda sig av utomhusmiljön. Pedagogerna pÄ bÄda förskolorna anvÀnder sig av förskolegÄrden samt nÀrmiljön för utevistelser..

Missbruk, förÀldraskap och omgivningens förstÀllningar ? en kvalitativ studie

Syftet med studien Àr att belysa ett antal personers upplevelser kring sitt tidigare missbruk och sitt förÀldraskap. Vi vill lÀgga fokus pÄ vilket bemötande de fÄtt och vilka attityder de upplevt att det finns i omgivningen kring deras missbruk samt förÀldraskap. PÄ analysen lÀggs ett könsperspektiv för att belysa de eventuella skillnader och likheter som kan finnas mellan kvinnor och mÀns upplevelser. UtifrÄn detta syfte har vi formulerat frÄgestÀllningar som handlar om hur informanterna beskriver sig sjÀlva som missbrukare, hur de upplever omgivningens attityder och bemötande kring deras missbruk samt hur de beskriver sitt förÀldraskap. Vi har anvÀnt oss av en kvalitativ forskningsansats dÀr vi genomfört sex individuella intervjuer med tvÄ mÀn och fyra kvinnor.

HÀlsa för ett eget vÀlbefinnande : En fallstudie om en skolas arbete kring hÀlsobegreppet, samt elevernas uppfattningar kring deras kost- och motionsvanor

Det hÀr examensarbetet inriktar sig pÄ ett aktuellt Àmne i dagens samhÀlle, nÀmligen hÀlsa. Syftet med studien Àr att ta reda pÄ hur en vald högstadieskolas undervisning kring hÀlsa ser ut och vilka förutsÀttningar som finns frÄn skolan. Elevernas kost- och motionsvanor kommer Àven att undersökas. FrÄgestÀllningarna som utgÄs frÄn i studien Àr "hur sker skolans undervisning kring hÀlsa, och vilka förutsÀttningar frÄn skolan finns?" och "hur uppfattar eleverna sina kost- och motionsvanor? Resultatet diskuteras utifrÄn det valda perspektivet som Àr hÀlsokorset.

Om en liten konstnÀr: FrÄgor kring de metoder Lars Lerin valt för att skapa sin sjÀlvbiografi och kring ett tidigt beslut om val av konstnÀrsyrket

Med denna uppsats har jag undersökt vad som kan fÄ en person att bestÀmma sig för konstnÀrsyrket redan som barn och sedan verkligen bli konstnÀr som vuxen. Dessutom har jag undersökt och visat pÄ de narratologiska metoder som konstnÀren/författaren Lars Lerin utnyttjat i sitt sjÀlvbiografiska verk En liten konstnÀr (2009) enligt den tidigare forskning och de teorier som Anna Johansson, sociolog och genusforskare, beskriver i Narrativ teori och metod (2005) och de teorier som filosofie doktor i litteratur-vetenskap Ulla Rhedin för fram i Bilderboken, pÄ vÀg mot en teori (1992)..

Jag tycker om dig, men inte det du gör

Detta examensarbete Àr en c-uppsats och en avslutande del i lÀrarutbildningen. Syftet med examensarbetet var att undersöka hur elevvÄrdande personal talar om sina pedagogiska och sociala strategier gentemot barn med socioemotionella problem.Genom intervjuer, tidigare forskning och teorier visar resultatet pÄ att barn med socioemotionella problem behöver struktur, tydlighet och realistiska krav och förvÀntningar dÀr fokus bör ligga pÄ barnets styrkor.Genom uppmuntran och beröm kan barnets sjÀlvkÀnsla och sjÀlvförtroende stÀrkas vilket bidrar till att barnet kan fungera bÀttre socialt men ocksÄ nÄ kunskapsmÄlen.För detta krÀvs det att personalen kring barn med socioemotionella problem har kunskap kring arbetssÀtt och förhÄllningssÀtt..

Sjuksköterskans möte med den vÄldutsatta kvinnan : En systematisk litteraturstudie

Bakgrund: VÄld i nÀra relationer Àr ett internationellt likvÀl som ett nationellt problem. Kvinnor som utsÀtts för vÄld i en nÀra relation upplever den omvÄrdnad och det bemötande de fÄtt som bristande. En medvetenhet kring förekomsten av vÄld mÄste vara stÀndigt nÀrvarande i yrken dÀr mellanmÀnskliga möten förekommer. Om denna medvetenhet saknas i det mellanmÀnskliga mötet mellan sjuksköterska och patient kan heller inte sjuksköterskan ge adekvat omvÄrdnad.Syfte: Syftet Àr att belysa sjuksköterskans erfarenheter och kunskaper av mötet med den vÄldutsatta kvinnan.Metod: En systematisk litteraturstudie dÀr artiklar har granskats, analyserats och kategoriserats enligt en manifest innehÄllsanalys.Resultat: Sjuksköterskans bemötande av den vÄldsutsatta kvinnan baserades till stor del pÄ sjuksköterskans egen syn pÄ vÄld i nÀra relationer. Sjuksköterskor hade bristande kunskap kring vad vÄld i nÀra relationer innebar och hur detta problem kunde bemötas.

Livsstilsentreprenören- En fallstudie av vandrarhemsvÀrden

ProblemomrÄde: Vi intresserar oss frÀmst för Àr hur livsstilsentreprenören pÄverkar sin verksamhet, i vÄrt fall inom vandrarhemsbranschen. DÄ det oftast Àr en mindre verksamhet som styrs utav ett fÄtal aktörer, vill vi undersöka i vilken utstrÀckning vÀrdens livsstilsval pÄverkar verksamheten. Syfte: VÄrt syfte Àr att utveckla kunskap om och förstÄelse för livsstilsentreprenörens roll i den svenska vandrarhemsnÀringen. Metod: För att uppfylla vÄrt syfte har vi valt att arbeta med en kvalitativ metod. Vi har genomfört fyra djupintervjuer med vÀrdar pÄ tvÄ lantliga- och tvÄ stadsnÀra vandrarhem i Götaland.

Hur arbetar lÀrare med friluftsliv i Idrott & HÀlsa-undervisningen : En intervjustudie om hur idrottslÀrare kan arbeta med friluftsliv pÄ förskole-, mellanstadie- och gymnasienivÄ

LÀroplaner har lÀnge vÀglett kring skolans utlÀrning, riktlinjer och undervisning. Kursplaner specificerar sedan olika kursers innehÄll, kunskapskrav och ungefÀrliga mÄtt kring vad som ska prioriteras inom det specifika Àmnet. De senaste upplagorna av lÀroplanerna för sÄvÀl förskolan och mellanstadiet som för gymnasiet har en ökad fokusering kring friluftsliv i undervisningen, i förhÄllande till tidigare lÀroplaner. Skolverket önskar dÀrmed en ökad prioritering kring friluftslivsundervisning inom skolan. Friluftslivsvistelse har, enligt forskare, dessutom visats ha en stor inverkan pÄ barns utveckling, koncentrationsförmÄga och vÀlbefinnande.

Det sociala medie-eventet : En studie om mediernas rapportering av sport och dess anvÀndning av Twitter

Medierad sport Àr ett omrÄde som stÀndigt stÄr i förÀndring. Genom den tekniska utvecklingen och förÀndringar i hur branschen ser pÄ hur journalistiskt arbete ska bedrivas befinner sig medie-eventet kring sport i en kontinuerlig förÀndringsprocess, bÄde sett till dess innehÄll och hur det konstrueras. Bland annat har Twitter börjat anvÀndas i mediernas rapportering av sport. Mot denna bakgrund tar denna uppsats sin utgÄngspunkt. Den handlar om hur medie-eventet kring sport ser ut idag och hur Twitter anvÀnds nÀr det konstrueras. .

Futurama : En studie kring Matt Groenings framtida tekniksamhÀlle.

Tiden vi lever i Àr fylld av teknik och snabb utveckling. Vi kommer dagligen i kontakt med teknik utan att lÀgga vidare fundering kring att den faktiskt ens finns dÀr. Vi tar den för given, troligen eftersom det blivit en sÄ naturlig del för oss att interagera med den. Hur kommer dÄ tekniken och mÀnniskan samverka i framtiden, och hur gestaltas detta i en populÀrkulturell text sÄ som TV-serien Futurama? Vi Àr intresserade av hur mÀnniskan kan tÀnkas anvÀnda sig av teknik i framtiden och hur synen pÄ tekniken ser ut.

Carl Johan De Geer : en studie om en egenskapad konstnÀrsmyt

Syftet med min uppsats Àr undersöka Carl Johan De Geers konstnÀrsmyt utifrÄn De Geers egna perspektiv. Det har tidigare inte gjorts nÄgra studier kring De Geers myt utan frÀmst har det funnits intresse kring hans förflutna. Mitt mÄl har varit att tillföra nÄgot nytt inom Carl Johan De Geers konstnÀrskap och ge en modern bild av vem han Àr. För att förstÄ De Geers framstÀllning av sig sjÀlv krÀvdes svar pÄ följande frÄgestÀllningar:Hur framstÀller De Geer sin resa frÄn borgerlig slottsadel till kommunistisk multikonstnÀr?Hur skildrar De Geer sin barndom i sina verk?Hur förhÄller han sig till sin familj och sin bakgrund?Hur gÄr han till vÀga för att framhÀva myten om sig sjÀlv?.

Datorn som redskap i elevers tidiga lÀs- och skrivinlÀrningEn undersökning om hur pedagoger resonerar kring IKT och samspelets betydelse vid elevers textskapande

Syftet med uppsatsen Àr att fÄ en djupare förstÄelse för hur ett antal pedagoger pÄ olika Tragetoninspirerade skolor resonerar kring sitt arbetssÀtt vid datorn i elevernas skriv- och lÀsinlÀrning samt hur pedagogerna vÀrderar samarbetet som metod vid elevers textproduktion. Undersökningen bygger pÄ en kvalitativ undersökning med semistrukturerade intervjuer. FrÄgorna har berört datorn i undervisningen, samspelets betydelse vid datorn, skrivundervisning vid datorn respektive handskrivning, pedagogernas upplevelser kring elevernas skriv- och lÀsfÀrdigheter samt pedagogernas roll i undervisningen. Av resultatet framgÄr det att pedagogerna ser positivt pÄ metoden, Skriva sig till lÀsning. Det finns flera fördelar med datorn i elevernas skriv- och lÀsinlÀrning, exempelvis kan eleverna koncentrera sig mer pÄ innehÄllet och sprÄket i berÀttelserna Àn att forma bokstÀver för hand.

<- FöregÄende sida 50 NÀsta sida ->