Sökresultat:
3663 Uppsatser om Goda möten - Sida 33 av 245
Uses, Gratifications and Understandings : En studie av hur privata anvÀndare och modeföretag förhÄller sig till varandra pÄ Instagram
Internet och sociala medier har radikalt förÀndrat förutsÀttningarna för hur mÀnniskor konsumerar medier och kommunicerar med sÄvÀl varandra som företag och organisationer (Carlsson, 2011; Karlsson, 2013:265; Wadenström, 2001). Sociala mediers hastiga framvÀxt vÀcker frÄgor om hur och varför mÀnniskor anvÀnder dessa. NÀr företag inte lÀngre kan skilja sig ur mÀngden med traditionell envÀgskommunikation (reklam) för att vinna konsumenternas uppmÀrksamhet satsar allt fler pÄ att bygga goda, lÄngsiktiga relationer. Sociala medier Àr i det avseendet ett kostnadseffektivt verktyg som nyttjas av allt fler i allt större utstrÀckning. Denna kvalitativa studie syftar till att undersöka vilka tillfredsstÀllelser anvÀndare erhÄller frÄn Instagram samt vilka förstÄelser och kunskaper modeföretag har av desamma, och hur dessa faktorer samspelar och kommer till uttryck i egenskap symmetrisk kontra asymmetrisk kommunikation. Studien innehar en sociologisk ansats med avstamp i bl.a.
Age Management : En studie av olika organisationers förmÄga att nyttja kompetens i alla Äldrar
Vi lever lÀngre, Àr friskare och bÄde kan och vill jobba lÀngre. Företagen och organisationer stÄr inför ett ökande kompetensbehov. Vi inledde denna studie med tro och övertygelse om att en del av företagen skulle kunna utnyttja Àldre medarbetare för att tÀcka en del av sina kompetens- och resursbehov. Vi önskade identifiera en del av de möjligheter och problem företag eller organisationer har och visa pÄ goda exempel som fler företag eller organisationer skulle kunna ha glÀdje av.Vi har i studien tagit del av statistik, teori och praktiska exempel frÄn olika företag som beskrivits pÄ olika sÀtt i rapporter och artiklar. Vi har genom att intervjua tio (10) olika företag och organisationer funnit att det faktiskt förekommer ett mer utbrett Age Management arbete Àn vad vi hade förestÀllt oss, arbetsgivare ser allt mer till kompetens hos en person och allt mindre till Älder.Vi har funnit att Älder förstÀrks genom attityder, att "bli gammal" upptÀcks inte automatiskt av en enskild person, ofta Àr det omgivning, arbetskamrater eller erbjudanden om seniorboenden vid 55 Är som gör en person uppmÀrksam pÄ att denne nu betraktas som "Àldre".
FörÀldrars upplevelser nÀr ett barn drabbas av cancer
Varje Är drabbas mellan 200-300 barn av cancer. FörÀldrarna till dessa barn
stÀlls inför en ny verklighet dÀr hela tillvaron vÀnds upp och ner. Syftet med
studien var att belysa förÀldrars upplevelser nÀr ett barn drabbas av cancer.
Studien baserades pÄ tre sjÀlvbiografiska böcker som analyserades enligt
Dahlbergs (1997) innehÄllsanalys för kvalitativa studier. Analysen resulterade
i sju kategorier som omfattar förÀldrarnas upplevelser i samband med att deras
barn drabbades av cancer.
Storheden - hot eller möjlighet för LuleÄs cityhandel?
Hur pÄverkar LuleÄs externhandelsomrÄde, Storheden, LuleÄs cityhandel?
Uppsatsen belyser om Storheden Àr ett hot eller skapar möjligheter för
LuleÄs cityhandel. KonkurrensförhÄllanden samt olika aktörers ageranden har
belysts. Gunnar Myrdals teori om spridnings- och baksugseffekter har
nyttjats. Teorin har applicerats pÄ handelsförhÄllandet mellan LuleÄ och
Storheden.
UtvÀrdering och utformning av webbokningssystemgrÀnssnitt
Eftersom webbokningssystem kan ge stora fördelar för feedback och valmöjligheter jÀmfört med övriga bokningstekniker, Àr detta ett sÀtt att boka pÄ som allt fler mÀnniskor vÀljer. I de webbokningssystem som existerar idag finns det dock flera brister, dels beroende pÄ att de ser ganska olika ut beroende pÄ vilket företag som stÄr för dem och dels dÀrför att inte alla möjliga funktioner utnyttjas. I detta examensarbete har det dÀrför genom intervjuer och enkÀter undersökts hur anvÀndarna vill att ett webbokningssystem ska se ut och vilka funktioner som ska finnas. De slutsatser som har arbetats fram Àr antalet sidor ett webbokningssystem bör vara uppbyggt av samt om och hur olika funktioner bör anvÀndas i ett webbokningssystem, och hur dessa i sÄ fall ska se ut. De resultat som framtagits i arbetet ger goda riktlinjer om hur ett webbokningssystem bör se ut och kan anvÀndas som en guide för uppbyggnaden av webbokningssystem.
Individualism vs. kommunitarism : En granskning av konsekvenserna för en kommunitaristisk skola
I denna uppsats granskar jag ett kapitel ur Roger Fjellströms bok Den goda skolan dÀr han behandlar kommunitarismen och för en argumentation kring vad denne teori skulle kunna fÄ för konsekvenser för skolvÀsendet, frÀmst den fostrande aspekten. För att tydliggöra min granskning av detta har jag delat upp Fjellström argumentation i en tes och tre huvudargument. Tesen testas i första hand genom att jag granskar och bemöter Fjellströms tre huvudargument var för sig i.Fjellström menar att en kommunitaristisk skola löper stor risk att bli en skola som enbart anpassar barn och unga efter den föreliggande gemenskapen vilken denna Àn Àr. I min granskning av hans tre huvudargument visar jag dock att de vilar pÄ en för snÀv uppfattning om kommunitarismens idéer och dÀrför inte ger stöd Ät hans tes..
Drivkrafter för motivation i en gymnasieskola / The Driving Forces of Motivation in a Secondary School
Syftet med följande arbete Ă€r att undersöka vilka faktorer som motiverar gymnasielever i Ă
K 1-3 att studera och lÀra sig mer.
Arbetet ger en översikt av tidigare forskning om motivation och motivationsteorier. Med hjÀlp av en enkÀtundersökning ville jag se:
1. Vilka faktorer motiverar elever att lÀra sig?
2. Vilka motivationsfaktorer kan pÄverkas av lÀrare och vilka ligger utanför lÀrares pÄverkan?
Sammanfattningsvis pekar resultaten pÄ att eleverna motiveras av olika faktorer som samspelar med varandra.
Prioriteringar vid val av sponsringsobjekt : En jÀmförelse mellan kultur- och idrottssponsorer
Denna uppsats avhandlar begreppet sponsring och vilka prioriteringar sponsrande företag gör nÀr de vÀljer sponsringsobjekt. En jÀmförelse har gjorts mellan kultur- och idrottssponsorer.Med en kvalitativ ansats har tre företag som Àgnar sig Ät kultursponsring (Vattenfall, SAS och IKEA), samt fem företag som sysslar med idrottssponsring (AXA, Svenska spel, Agent 03, Adidas och ICA), undersökts för att kunna göra denna jÀmförelse. Samtliga intervjuobjekt Àr belÀgna i Stockholm.Resultatet av undersökningen har tydligt visat att Idrottssponsorer prioriterar exponering och en naturlig koppling mellan sponsorobjektet och den egna verksamheten. Kultursponsorer prioriterar associationer till vÀrden som bildning och kulturbevarande för att skapa goodwill, samt goda relationer till stora kunder och anstÀllda..
Bvc-sköterskors erfarenheter av pappasamtal och deras upplevelse av nyblivna fÀders förÀndrade livssilivssituation : en intervjustudie
Syftet med studien var att beskriva bvc-sköterskors erfarenheter av pappasamtal och deras upplevelse av nyblivna fÀders förÀndrade livssituation. Sex bvc-sköterskor intervjuades och resultatet visade att deras erfarenheter av pappasamtalet var goda. Dagens pappor beskrevs som engagerade och delaktiga i förÀldraskapet, samtidigt som de kunde uppleva höga krav och att omstÀllningen att bli förÀlder var stor. Bvc-sköterskorna upplevde inte nedstÀmdhet som vanligt förekommande men de var positivt instÀllda till ett instrument för att identifiera nedstÀmdhet och depression. Hinder i samtalen identifierades.
Ăvningar med förskolebarn i naturen : En undersökning om barns matematikkunskaper
I denna undersökning har jag genomfört tre olika övningar i matematik i naturen med nÄgra förskolebarn i Äldern fyra Är för att ta reda pÄ deras kunskap i rÀkning, jÀmförelseord och sortering. Mitt syfte var att se hur utvecklad barnens kunskap var i de av Gelman och Gallistels principer som övningen innehöll. Resultatet visade att barnen hade goda kunskaper i de övningar som utfördes. Den metod jag anvÀnde var att gÄ ut i skogen till en vÀlbekant plats. DÀr fick barnen genomföra övningarna med hjÀlp av kottar, stenar, pinnar och löv. Den erferanhet jag gjorde var att jag fick se att barnens kunskaper bland annt kunde visas med hjÀlp av deras sinnen och genom lek..
Elevers och pedagogers upplevelser och tankar kring lÀsutveckling ur ett genusperspektiv
Syftet med denna undersökning Àr att belysa flickor och pojkars upplevelser och tankar kring deras lÀsutveckling. Finns dÀr skillnader i flickors och pojkars lÀsutveckling? Syftet Àr Àven att belysa pedagogers upplevelser och hur de arbetar för att frÀmja elevers lÀsutveckling. Denna undersökning har visat att elevers lÀslust skapas av inre bilder och det Àr nÄgot som pedagoger mÄste frÀmja i elevers undervisning för att skapa goda lÀsare. Elevers val av litteratur styrs utav deras intressen och Àven det bör beaktas.
HĂ€lsa - en prioritering i skolan?
Syftet med detta arbete har varit att beskriva hur skolan idag arbetar med hÀlsa utifrÄn styrdokumenten och se om mÄlen verkstÀlls i skolans verksamhet. I detta arbete kommer begreppet hÀlsa att innefatta fysisk aktivitet och kost. Genom analyser av styrdokument, intervjuer med Barn och UtbildningsnÀmnden, rektorer och pedagoger i verksamheterna samt genom fÀltanteckningar har vi kunnat se hur man i tvÄ kommuner arbetar med hÀlsa. Vi har genom undersökningarna i detta arbete sett att prioriteringarna av hÀlsoarbetet varierat men överlag saknas ett lÄngsiktigt medvetet tÀnkande gÀllande hÀlsa. I vÄrt framtida yrke som pedagoger vill vi arbeta med hÀlsa pÄ ett medvetet sÀtt genom lustfyllda aktiviteter och ökad medvetenhet grundlÀgga goda vanor i tidiga Är..
Kontaktformer mellan skolan och hemmet
Detta arbete handlar om de kontaktformer som förekommer mellan skolan och hemmet. Syftet med arbetet var att studera vilka former av kontakter som förekommer idag och vad förÀldrar och lÀrare anser om dessa. I arbetet presenteras det litteratur som behandlar ÀmnesomrÄdet, i denna del tas bland annat upp lÀroplanens riktlinjer inom undersökningsomrÄdet. I arbetets empiriska del redogör vi för vÄra undersökningar. Dessa genomfördes med enkÀter till en grupp förÀldrar och intervjuer med tvÄ lÀrare.
Hur man upplever ett bra bemötande beror pÄ hur det upplevs : Bemötandet mellan pedagoger och förÀldrar till barn som har Downs syndrom
I denna uppsats granskar jag ett kapitel ur Roger Fjellströms bok Den goda skolan dÀr han behandlar kommunitarismen och för en argumentation kring vad denne teori skulle kunna fÄ för konsekvenser för skolvÀsendet, frÀmst den fostrande aspekten. För att tydliggöra min granskning av detta har jag delat upp Fjellström argumentation i en tes och tre huvudargument. Tesen testas i första hand genom att jag granskar och bemöter Fjellströms tre huvudargument var för sig i.Fjellström menar att en kommunitaristisk skola löper stor risk att bli en skola som enbart anpassar barn och unga efter den föreliggande gemenskapen vilken denna Àn Àr. I min granskning av hans tre huvudargument visar jag dock att de vilar pÄ en för snÀv uppfattning om kommunitarismens idéer och dÀrför inte ger stöd Ät hans tes..
Projektutveckling av kvarteret Ărtan : Marknadsanalys
 Skanska Hus VĂ€st planerar att bygga bostadsrĂ€tter pĂ„ omrĂ„det kvarteret Ărtan i stadsdelen Romstad i staden Karlstad. För att detta ska vara genomförbart behövs ett underlag (marknadsanalys) som talar om vad som Ă€r mest lĂ€mpligt att bygga i omrĂ„det. Vad som ska byggas beror pĂ„ markförhĂ„llanden, efterfrĂ„gan, kringliggande miljö och byggnader, flyttmönster i kommun och omrĂ„det samt betalningsviljan hos kunden. Detta innebĂ€r att relevant statistik sĂ„som förvĂ€rvningsinkomster, sysselsĂ€ttning, snittpriser pĂ„ jĂ€mförbara objekt med mera behövs tas fram för att kunna stĂ€lla en prognos över hyres- och fastighetsmarknaden. Det första delmomentet i projektutvecklingen av kvarteret Ărtan Ă€r göra en marknadsanalys. Marknadsanalysen bestĂ„r av en Ortsanalys, Objektsanalys samt en OmvĂ€rldsanalys, se figur 1. Den sistnĂ€mnda analysen Ă€r inte med dĂ„ rapporten Ă€r avgrĂ€nsad till enbart ort- och objektsanalys.