Sök:

Sökresultat:

36 Uppsatser om Fixtur - Sida 3 av 3

Förbättring av fixturering: för ökad kvalitet vid
bearbetning av växelhus

Detta examensarbete handlar om hur uppspänningen av slutväxelhus i Fixturer kan förbättras för att erhålla bättre rundhet på slutväxelhusets lockhålsdiameter. Arbetet har utförts hos företaget GETRAG All Wheel Drive i Köping. Slutväxeln är en av komponenterna i GETRAG:s fyrhjulsdrift som fördelar kraften från motorn till bakhjulen. Slutväxelns ytterhölje kallas slutväxelhus och är tillverkat i aluminium. Slutväxelhuset spänns fast i en Fixtur i en av företagets bearbetningsmaskiner kallad ?Heller 4? där det bearbetas i en rad olika operationer varvid den största innerdiametern med ett mått på 158 mm blir orund i tillverkningen.

Kondensorkylning för rastkyla

Sammanfattning Många av de förare vars lastbil är utrustad med en sovhytt väljer ofta att installera någon typ av extrakylare till hytten. Anledning är framförallt självklar för dem som gör resor i länder med ett varmare klimat. Extrakylarna drivs av batterierna då motorn är avstängd, temperaturen vid vila blir då komfortabel och föraren kan få en god nattsömn. Kylarna köps på eftermarknaden från olika tillverkare och distributörer. De finns i huvudsak tre olika typer av extrakylare; kyllagring, evaporationskylning och AC-kylning, där de två sistnämnda är vanligast förekommande.

Kapslipning i fixtur - Rakhetsstudie

SammanfattningHusqvarna Construction Products är en av de största tillverkarna i världen av handhållna rälskapar. Kraven på precision vid rälskapning ökar ständigt och Husqvarna anordnade detta examensarbete för att fortsatt driva utvecklingen framåt. Denna studie behandlar Husqvarnas nya rälskap K1260 Rail i 16?-utförande med tillhörande rälsFixtur RA10.Praktisk provning har gett information om hur parametrar kopplade till konstruktionen av kap och rälsFixtur påverkar förmågan att kapa rakt. Störst påverkan har val av lagringshus haft.

Hållfasthetsberäkningar på fixtur

I dagens samhälle blir det allt mer intressant att spara energi, dels med tanke på miljön och dels föratt minska på utgifterna. Denna energi ska sparas på ett sådant sätt att effekten för användarna blirså liten som möjligt.I denna rapport beskrivs hur ett reglersystem kan byggas för att minska energiförbrukningen hosväxthus genom att reglera belysningen på ett effektivt sätt. Systemet är helt automatiskt vilket göratt användarna inte behöver tänka på styrningen av lamporna alls när väl systemet är uppsatt ochkonfigurerat.För att styra lamporna på ett bra sätt mäts det inkommande ljuset med en PAR-sensor. Lampornatänds och släcks därefter beroende på ljusmängden och även på hur varmt, eller kallt, det är iväxthusen.Styrningen av belysningen sker med en mikrokontroller från Microchip, en PIC18F4620 som ärprogrammerad i C18. Kringkomponenter som portexpasioner, klocka och reläer användes också föratt bygga ett bra reglersystem.Resultatet är att det är möjligt att bygga ett reglersystem med begränsad budget som styr lampornapå ett effektivt sätt.

Verktygshantering: verktygsställarplats MultiTask-cell

MARIA HEDIN, CIVILINGENJÖRSPROGRAMMET, Ergonomisk design och produktion MARIA MARKLUND, TEKNOLOGIE MAGISTEREXAMEN, Industriell design Examensarbetet har utförts inom programmen Industriell design samt Ergonomisk design och produktion vid Luleå tekniska universitet under en period av 20 veckor i oktober 2006 till februari 2007. Uppgiften var att utveckla koncept för ett lyfthjälpmedel till den MultiTask-cell (MTC) som nyligen installerats i Volvo Aeros produktion i Trollhättan. Cellen består av fem MultiTask-maskiner vilket innebär att varje maskin kan utföra alla nödvändiga operationer (borrning, svarvning, fräsning etc.). I maskinerna bearbetas detaljer till flygmotorer med hjälp av verktyg som till största delen hanteras av industrirobotar. När den bearbetande delen på verktygen ska bytas sker däremot hanteringen manuellt av operatörerna. I MTC:n finns ett område speciellt avsett för byte av den bearbetande delen på verktyg, även kallat ställning av verktyg.

Ytterkrage, pallkragsmontering

Ett arbete inom produktutveckling har utförts på uppdrag av Goodtech Solution AB i Karlstad. Den produkt som utvecklats är en prototyp av en robotcell. Robotcellens uppgift beskrivs som automatisk pallkragsmontering på en lina. Den här rapporten omfattar förbättringsarbetet för Ytterkragen och dess drift för vertikal rörelse och höjdpositionering. Syftet är att rapporten för detta arbete ska ligga som grund för prototypens förbättringsarbeten innan den släpps ut påmarknaden.Monteringen sker på en lina med rullband där emballaget monteras ihop i robotcellen innan det skickas vidare för nästa moment.

<- Föregående sida