
Sökresultat:
8369 Uppsatser om Fast-food business - Sida 7 av 558
Digital doggy bag : iPhone applikation som tar med dina mat- och dryckupplevelser
In this project an iPhone application for storing food and drink experiences was developed with focus on an easy interaction design. The already existing market of similar applications were studied and evaluated to extract their positive and negative features. Interviews with experts within the food and drink business where made in the pre study to get a good perception of how to divide and categorize the sections in the application. To optimize the usability, workshops with potential users with different technical experiences where continuously held during the development of the design.During the development two variants of development environments where evaluated. The final result of the application was developed in the environment that made the best impression and seemed to be the best alternative.The resulting product has a thought out design meant to be easy to understand, even for the first time users.
Klimatinducerade fenologiförändringar och dess effekter i näringsväven
The climate affects animal populations through several processes. These processes includereproduction, phenology and the success of hunting. By influencing the phenology of species theclimate also affects the way species interact. If a climate-induced phenology change promotes abasal species to bud earlier in the spring for example, this will affect the links to other species inthe food web due to a time lag in the tropic levels above. This dependence, that a predator has tobeing synchronous to its prey, is called the match/mismatch hypothesis (MMH).
Ny fast förbindelse mellan Helsingborg - Helsingör.
Specialarbete, 15 hpSvenska som andraspråk, SIS 133VT 2012 Handledare: Håkan Jansson.
Trenders påvekan på Line Extension - En fallstudie av Skånemejerier
The purpose of this study is to look at the line extensions of the Swedish dairy company Skånemejerier. We have chosen to focus on how trends in ecological products and Functional Food influence the line extensions. The competition in the food sector have made it harder for companies to be seen in the market area and the companies have to make their brands more visible. That is one of the reasons why companies work with line extensions. The study is based on a qualitative approach because we wanted to come closer to our subject in order to establish a greater understanding for the case itself.
CEC:s diskursiva strategier : en analys av hur strategisk språkanvändning formar politiskt ställningstagande hos en religiös organisation
I den här uppsatsen presenteras en undersökning om bruket av även fast som bisatsinledare iskrift. Syftet med undersökningen är att ta reda på om bruket av bisatsinledaren även fast harbörjat sprida sig från informella texter till mer formella texter. Syftet är också att undersökahållbarheten i ett antagande som förts fram av språkvårdare att fast i även fast uttrycker någotsäkert och verkligt i förhållande till om i även om som uttrycker något osäkert och osannolikt.Metoden består av sökningar i olika databaserade textkorpusar, lucktest till elever i årskurs 9och enkäter till eleverna och deras svensklärare om attityder till även fast i skrift.Resultatet av korpussökningarna visar att även fast verkar ha ökat över tid i vissaskriftsammanhang som i elevers skoltexter och i bloggtexter. Resultatet från elevernaslucktest kan dock varken sägas stödja eller förkasta antagandet att även fast uttrycker någotsäkert och verkligt och även om något osäkert och osannolikt. Däremot visar elevernasattityder till även fast i skrift de problem som den officiella språkvården måste ta ställning tillvid språkförändringar.
Ekologiska livsmedel i kommunal verksamhet : Fallstudie över Ludvika kommuns satsning på ekologiska livsmedel inom skola och äldreomsorg
Organic food is produced in a way that strives towards maintaining and improving natural resources. The welfare of both producers and consumers is central, also taking both animals and the environment into account. The Swedish government finds this important and in 2006 they made a resolution that the consumption of organic food should be stimulated. The goal was that 25 % of the municipalities? consumption of food should be organic in 2010.The municipality of Ludvika reached the government's target in 2011 and is currently increasing their proportion of organic food by one new product every year. Ludvika is a member of The National Association of Swedish Eco-municipalities and the town of Ludvika is also a Fairtrade city.
Från mönster till visuell identitet
Enligt en studie från livsmedelsverket äter den genomsnittliga svensken alldeles för dåligt. Godis, läsk, kakor och bullar utgör ungefär femton procent av det dagliga energiintaget. Den stora boven är tillsatt socker, som inte bara finns i godis och bullar, utan även i t.e.x. färdiglagade maträtter och bacon. Fika är en tradition som är central i svensk kultur, och det finns nog inte en enda svensk som aldrig fikat.
Kvalitetsupplevelse och Motivation vid konsumtion av en Functional Food
Abstract Denna uppsats behandlar frågeställningar kring konsumenters motivation och kvalitetsupplevelse i samband med köp och konsumtion av Functional Food. Vi har genomgående i uppsatsen haft ett konsument- och ett producentperspektiv för att kunna identifiera skillnader som kan föreligga mellan dessa två. På så sätt utröner vi om konsumentens kvalitetsupplevelse stämmer överens med de mervärden som producenten vill förmedla. Vi har även kartlagt vilka faktorer som motiverar konsumenter till köp av en Functional Food. Till vår hjälp i den empiriska del som grundar sig på kvalitativa djupintervjuer med ladderingteknik har vi haft tillgång till ProViva Active.
Business Intelligence : en diskussion om begreppet och fenomenet
Our aim with this thesis was to closer study business intelligence to be able to present an overview of both the concept and the phenomenon. We have also developed a framework that show how business intelligence can be used effectively. We think that our framework can be of help to under-stand the areas which constitutes the core of business intelligence. We think that the framework we have developed is a good basis for the im-plementation of business intelligence in an organisation and that it also can be of help in the daily business intelligence work..
Dietary intake of zinc and iron within the female population of two farming villages in the Red River Delta, Vietnam
In many developing countries, among them Vietnam, contamination of agricultural land is a major issue that has public health implications. A fast growing population, rapid urbanization and industrialization have led to air and water emissions of potentially toxic elements (PTEs), such as cadmium (Cd). Earlier studies have shown that individuals with low iron (Fe) and zinc (Zn) status absorb larger quantities of Cd than those of adequate nutritional status.
The purpose of this study was to investigate and compare the Fe and Zn intake from the foods consumed by women (15-45 years) in selected households in two agricultural villag-es in the Red River delta in Vietnam. In one of the villages the residents were involved in metal (mainly Fe) recycling activity, whereas in the other village the residents had agricul-tural production as main source of income. Interviews, followed by food intake calcula-tions, were performed.
Intäktsmodeller inom affärssystemsbranschen : Vilken modell ger mest hävstång i leverantörernas intäkter?
The purpose of this study is to look at the line extensions of the Swedish dairy company Skånemejerier. We have chosen to focus on how trends in ecological products and Functional Food influence the line extensions. The competition in the food sector have made it harder for companies to be seen in the market area and the companies have to make their brands more visible. That is one of the reasons why companies work with line extensions. The study is based on a qualitative approach because we wanted to come closer to our subject in order to establish a greater understanding for the case itself.
Urban agriculture : experiences from the Swedish horticulture
Urbanisation has increased the distance between the urban and the rural. Urban agriculture can be a solution to overcome that distance. The characteristic of urban agriculture is the intensive production in intra urban and peri-urban areas. Until 1950s food production in cities was an important part of the urban economy and the urban food supply. Since the 1950s the urban located production of food has almost ceased in Sweden, partly as a result of cheap food imports.
Den kulturanalytiska arbetsmarknaden : En uppsats om hur kultur får uppmärksammas och förmedlas inom en kulturanalytisk bransch
I den här uppsatsen presenteras en undersökning om bruket av även fast som bisatsinledare iskrift. Syftet med undersökningen är att ta reda på om bruket av bisatsinledaren även fast harbörjat sprida sig från informella texter till mer formella texter. Syftet är också att undersökahållbarheten i ett antagande som förts fram av språkvårdare att fast i även fast uttrycker någotsäkert och verkligt i förhållande till om i även om som uttrycker något osäkert och osannolikt.Metoden består av sökningar i olika databaserade textkorpusar, lucktest till elever i årskurs 9och enkäter till eleverna och deras svensklärare om attityder till även fast i skrift.Resultatet av korpussökningarna visar att även fast verkar ha ökat över tid i vissaskriftsammanhang som i elevers skoltexter och i bloggtexter. Resultatet från elevernaslucktest kan dock varken sägas stödja eller förkasta antagandet att även fast uttrycker någotsäkert och verkligt och även om något osäkert och osannolikt. Däremot visar elevernasattityder till även fast i skrift de problem som den officiella språkvården måste ta ställning tillvid språkförändringar.
Havanna Viejas Trädgårdar : En lösning på urban matsäkerhet
High oil prices and bad harvests have led to dramatic increases in food prices and are nowthreatening millions of people in densely populated cities all over the world. To ensure thatthese people will have enough food without compromising the needs of future generationswill be a demanding task for politicians and decision makers. ?is paper has shown thatHavanas urban gardens have increased urban food security since the hunger crisis thatoccurred a?er the fall of the Sovjet Union in 1989, and that they support the thesis of Amartya Sen and the Ryerson University. Urban gardens can be a good example for cities how to avoid hunger and famine if they are properly managed.
Renen och nötkreaturet, en jämförelse mellan två olika typer av idisslare :
The aim of this literature review was to make a comparison between the feeding requirements of Swedish reindeer (Rangifer tarandus tarandus) and meat producing cattle (Bos taurus) within farming. Reindeer are an intermediate feeding type; they have the ability to adapt to short term seasonal changes in food. They avoid eating fibre as much as possible and display highly selective behaviour while foraging. Adaptation to harsh environments with a limited amount of food has made reindeer dependent upon easily digestible food and consequently their digestive systems are less capable of processing plants with high fibre content. Herding is an extensive system which requires a significant amount of land and labour and describes the reindeer industry.