
Sökresultat:
8369 Uppsatser om Fast-food business - Sida 15 av 558
Fast fashion kontra hållbar konsumtion : En studie om konsumenters attityder kring ekologiska produkter i fast fashion företag
Klädindustrin har förändrats betydligt de senaste 30 åren. Detta har lett till nya affärsmodeller som bygger på trendigt, billigt och snabbt mode. Dessa affärskoncept benämns fast fashion och i Sverige finns kedjeföretagen H & M, Lindex och Gina Tricot för att nämna några. Konceptet uppmanar konsumenter till att ständigt konsumera kläder som därmed stimulerar konsumenternas behov av att bära det senaste modet till ett rimligt pris. Detta beteende får i längden konsekvenser för miljön vilket leder till att media och samhällsaktörer ifrågasätter dessa affärsmodeller.
Är det värt att tävla: En studie av affärsplanstävlingens roll för den tidiga entreprenören
Business plan competitions have long been used as a mean for entrepreneurial organizations and Universities to educate students in entrepreneurship. But what's in it for the entrepreneur This thesis aim is to understand what utility business plan competitions have for the participating entrepreneurs. It consists of interviews with Swedish entrepreneurs at various stages in the entrepreneurial process, who has participated in business plan competitions to get ahead. The conclusions of the study are that business plan competitions are good for the entrepreneur from a motivational and developmental perspective but not from a financial perspective..
Tritordeum : evaluation of a new food cereal
Tritordeum is the result of a cross between a wild barley (Hordeum chilense) and durum wheat (Triticum turgidum). Tritordeum have high viscosity and a nice yellow colour. The objective of this thesis was to evaluate Tritordeum lines HT 354, HT 361, HT 437, HT 2218 (JB3) and HT 1608 (JB1) for use as a new raw material within the food industry. Analyses made were on dietary fibre, fructan, ash, water content and colour. Compilation of data from analyses made for Agrasys an Agri-Food company in Barcelona having the commercial rights to Tritordeum, included Lutein and rheological properties.
Varumärket som positioneringsinstrument : en studie inom business-to-business
Bakgrund: Vår utgångspunkt i uppsatsen är att produktskillnaderna blir allt mindre och det emotionella värdets betydelse blir allt större. I och med detta får varumärket en allt större betydelse även inom business-to-business. Syfte: Vi avser att undersöka ICA Menyföretagens identitet samt vad dess varumärke står för. Dessutom vill se hur användbara de modeller vi använt är i business-to-business-relationer samt utforma en egen modell som förklarar hur märkeslojalitet uppnås i en sådan relation. Avgränsningar: Vi kommer endast att beröra så kallad business-to-business samt varumärkets emotionella värde.
Följ upp målarbetet hellre än målen
Background: The Swedish population is aging [1] and malnutrition is a common problem among elderly people [2]. A method called food registration is used to monitor the patients? nutritional intake, with the purpose of reducing the risk of patients deteriorating in nutritional status during hospitalisation. However, the current method is not satisfactory and many food registration lists are incomplete. [3-6] Thus, patients do not receive a qualitative nutritional care since the assessment of the patients? nutritional status is based on incomplete documentation.Purpose: The purpose of this master thesis is to increase the quality in the nutrition monitoring process in the geriatric units B72 and B74 at Karolinska University Hospital in Huddinge, Sweden.
Uteservering för Hotell & Restaurang Villa Anna : urban odling i uteserveringsmiljö med storytelling som gestaltningsverktyg
In this paper, I design a new concept for a patio at Hotel and Restaurant Villa Anna in Odinslund, Uppsala, Sweden. Through this design, I examine how urban farming can thrive in a restaurant-context. The purpose of the design is to give the visitor a sense of the core values of the cuisine and to strengthen the sense of place by storytelling. My methods are comprised of a literature study on urban farming and storytelling as well as a discussion with the res-taurateur Rafael Löfstedt. I create a story of the place by examining its historical background and connect it to the current philosophy of the Villa Anna restaurant.
Att främja goda matvanor ? en intervjustudie med förskolepersonal i fokus
Bakgrund: Folkhälsan i Sverige beror till viss del på befolkningens matvanor. Matvanor grundläggs i de tidiga åren vilket ger den offentliga miljön, exempelvis förskolor, stora möjligheter att skapa goda förutsättningar för barnens matvanor. På såväl global som nationell nivå finns flera styrdokument som berör barns matvanor och hälsa. Det debatteras ofta vilka risker befolkningens matvanor innebär. Vi ville öka förståelsen för matens möjligheter genom ett salutogent perspektiv.
Nyckeltal : En översyn av vilka nyckeltal som används i praktiken
Aim: A business ratio is a measuring instrument that companies use in their financial report to show profit and progress. As it is today, there are no standards to follow that shows which business ratio to present in a companies annual report. Our aim with this report is to see if there are any trends in the use of business ratios by looking into how thirty growth companies are applying them.Method: To see what business ratios are used in practice, we have collected information from the thirty companies? annual reports. With help from the literature, we have created an understanding about the most frequently used business ratios.
Lokala skillnader i konsumtion av påväxtalger och terrestra löv hos en differentierad population av Asellus aquaticus
That ecological and evolutionary processes can take place on the same time scale is a recent insight. Today we also know that they are directly linked to each other. In the lake Tåkern, in year 2000, there was a structural change when phytoplankton declined and submerged vegetation, mainly stoneworts began to spread. This led to evolutionary changes in the aquatic sowbug, Asellus aquaticus which had previously been limited to the reed, most likely feeding on detritus. But then, sowbugs could exploit the new habitat in stoneworts and a new food resource in terms of periphyton.
E-faktura : Relationernas förändring mellan småföretag och storföretag vid införandet av EDI
This essay describes some factors that may effect small business survival in relation to becoming a supplier for bigger companies that may implement the use of EDI for electronic invoicing.The purpose of this study is to analyse and evaluate what impact may occur during the introduction of EDI between small and big business.Following on from the introduction of methods used in this study there will be a complete analysis made detailing results.From our research we have found that most small business have developed a professional working relationship between themselves and their clients.The adoption of EDI by big business has revolutionised the day to day dealings between both supplier and consumer in that EDI has empowered both chains to collaborate data in real time.In conclusion our research illustrates that in order for small business to survive the must implement EDI. The results of our study have shown that the introduction of EDI to both small and big business has had a positive outcome..
Hygienisering av torkat bioavfall
The main project Dry preservation of food waste from households includes a new technique concerning drying and storage of dried biowaste as well as a study of the sorting of household waste and further usage of the dried biowaste. A question asked in the project is, can the dried biowaste be used as a soil amendment? If organic waste is used as a soil amendment, precaution concerning hygienic safety risks has to be accounted for. The objective of this M. Sc.
Matens roll i reseupplevelsen : En intervjustudie med sex nyckelaktörer i turismnäringen
Syftet med denna intervjustudie var att undersöka hur ett antal nyckelaktörer inom turismnäringen såg på matens roll och hur de arbetade med matupplevelser i praktiken. Insamling av data genomfördes genom semi-strukturerade intervjuer som transkriberades och analyserades utifrån en mall för kvalitativ bearbetning av text. De aktörer som fungerade som informanter för undersökningen arbetade samtliga med matturism på nationell, regional eller lokal nivå. De aktörer som deltog i studien var Landsbygdsdepartementet, Visit Sweden, Regional Matkultur Småland, Smaka på Skåne, Kristianstad Kommun och Idala Gård. Undersökningens resultat visade att samtliga aktörer ansåg att maten hade en given roll inom turismnäringen. Informanterna betonade vikten av att producenter ser matens potential till att bli en matupplevelse och synliggör den för turister. Ett skäl till att detta inte alltid görs kunde bero på den bild svenskar har av svensk mat och svensk matkultur menade informanterna. De förespråkade en stolthet över svensk mat och mattradition.
Affärsmetoder, ett undantag ifrån patenterbarhet? -En komparativ studie av USA, Europa och Sverige
There is no commonly accepted definition of a business method. It ought to consist of a method or a process of doing business. Business methods constitutes a broad category of patents, it is hard to tell exactly what can be interpreted in to the term. Most of the world's legal systems have made an exception from patentability for business methods. In the USA the exception was abolished in a case 1998.
Vinn/vinn - eller svinn? En studie om hur livsmedel kan doneras till välgörenhet istället för att kasseras
Ungefär en fjärdedel av den klimatpåverkan som de svenska hushållen orsakar kommer från maten vi äter, eller närmare bestämt från de utsläpp av växthusgaser som maten ger upphov till på sin väg från jord till bord. Om maten slängs innan den konsumeras har denna miljöpåverkan skett i onödan. Uppsatsen undersöker VIS (Välgörenhet Istället för Svinn), en svinnåtgärd där fullvärdiga livsmedel istället för att slängas, skänks till välgörenhet. Målet är att undersöka hur VIS fungerar, samt att bidra till ökade kunskaper om detta för Sverige nya sätt att bemöta svinnproblematiken. VIS styrkor och svagheter, liksom de hot och möjligheter som kan finnas, har undersökts med hjälp av en SWOT-analys.
"Lärarna säger att man ska vara tyst och äta" : en kvalitativ studie av den pedagogiska lunchen
The title of the paper aims at a comment by one of the students during an interview. It reflects how most of the students experience the lunches in a specific school where the investigation is made. The question of pedagogical lunches has always interested me. Here I have used a method called the Grounded theory. I carried out a qualitative investigation with a number of methods such as interviews and participating observations.