Sök:

Sökresultat:

19722 Uppsatser om En bok för alla - Sida 25 av 1315

Vi Àr ju viktiga för barnen pÄ alla sÀtt. : En studie om elevers sjÀlvbild och relationsbyggande i skolan.

Syftet med denna uppsats Àr att undersöka vilken inverkan pedagogers relation kan ha pÄ elevers sjÀlvbild, samt vilka strategier som anvÀnds för att bygga relationer. Undersökningen Àr en kvalitativ undersökning som genomfördes med intervjuer. Totalt intervjuades 5 pedagoger, och alla intervjuer följde samma intervjuplan. Resultatet visar att relationer Àr mycket viktigt för att stÀrka elevers sjÀlvbild, relationskompetens Àr en egenskap som inte kan lÀras in, men det Àr ÀndÄ viktigt som blivande pedagog att ta del av det i utbildningen. Inga speciella strategier anvÀnds för att skapa relationer till eleverna, men SET anvÀnds av lÀrarna speciellt i de yngre Äldrarna.

16 Är och inte godkÀnd av samhÀllet : -en mattelÀrares dilemma

Innan eleverna lÀmnar grundskolan ska de ha nÄtt upp till de mÄl som Àr satta för godkÀnt i matematik för Är 9. Syftet med detta arbete Àr att fÄ en inblick i hur nÄgra skolor i en norrlÀndsk stad arbetar med problematiken att alla elever ska bli godkÀnda i matematik nÀr de gÄr ut grundskolan. De forskningsfrÄgor jag utgÄtt frÄn Àr: Hur kan en matematiklÀrare vid en högstadieskola i en norrlÀndsk stad angripa problematiken att alla elever ska ha godkÀnt i matematik nÀr de lÀmnar grundskolan? Vad kÀnner matematiklÀrare vid högstadieskolor i en norrlÀndsk stad inför uppgiften att fÄ alla elever godkÀnda i matematik innan de lÀmnar grundskolan? För att ta reda pÄ detta har jag valt att göra tre djupintervjuer med matematiklÀrare, samt en mer kvantitativ enkÀtundersökning bland matematiklÀrarna pÄ respektive skola för att fÄ reda pÄ deras kÀnslor. Resultatet visar bl.a.

Hur bemöter pedagogerna begÄvade elever?

Denna uppsats tar sin utgÄngspunkt i min upplevelse att pedagogerna pÄ den skolan jag har vikarierat pÄ under min lÀrarutbildning, satsar alla resurser pÄ de elever som Àr i behov av sÀrskilt stöd i undervisningen. Resurser lÀggs frÀmst pÄ elevernas svagheter, snarare Àn att frÀmja de styrkor som vÄra begÄvade elever har. Om vi skall kunna uppnÄ mÄlet med "en skola för alla" mÄste vi ocksÄ se till de begÄvade elevernas behov av sÀrskilt stöd i undervisningen. Med detta som bakgrund gör denna uppsats en studie i de ÄtgÀrder som riktas mot en elev som jag kallar Max. Uppsatsen bygger pÄ intervjuer med de pedagoger som Max har varit i kontakt med frÄn förskolan till Ärskurs fyra.

Att fÄ ordning pÄ strukturen : en litteraturstudie om betydelsen av explicit lÀsundervisning i skolans alla Àmnen

SamhÀllsdebatten om de nedslÄende resultaten som redovisats i PIRLS 2011 visar att lÀsförstÄelseundervisningen i Sverige inte ger de resultat som förvÀntas. Syftet med denna litteraturstudie var undersöka vilken betydelse faktatexters struktur har för lÀsförstÄelsen hos elever i Ärskurs 4-6. Inledningsvis redogörs för innehÄllet i skolans styrdokument som rör lÀsförstÄelse samt Skolverkets analyser av resultatmÀtningar. Dessutom redovisas Skolverkets rapporter och annan pedagogisk litteratur i frÄgan om vikten av att alla lÀrare undervisar i lÀsförstÄelse oavsett Àmne. Metoden som anvÀnts Àr en systematisk litteraturstudie dÀr sökmetoder och urval redovisas.

Mobilapplikationsutveckling för mÀnniskor med kognitiv funktionsnedsÀttning

MÄnga mÀnniskor lider av kognitiva funktionsnedsÀttningar. Det kan försÀmraförmÄgan att anvÀnda teknik och leda till att mÀnniskor gÄr miste om mÄnga verktyg och funktionersom andra tar för givet. Att ta hÀnsyn till kognitiva funktionsnedsÀttningar i utvecklingen avmobilapplikationer Àr utmanande dÄ vissa grÀnssnitt och funktioner kan upplevas som för kompliceradeeller ostrukturerade. I denna uppsats presenteras designmönster som kan bidra till en inkluderandedesign enligt konceptet Design för alla. Design för alla innebÀr design som möjliggör anvÀndande föralla mÀnniskor.

Att kunna lÀsa Àr en rÀttighet för alla barn : Hur jobbar skolorna för att ge alla barn chansen att lÀra sig lÀsa och skriva?

Denna komparativa studie gick ut pÄ att undersöka vilket stöd som tre skolor kan ge till elever med lÀs- och skrivsvÄrigheter och dyslexi. Studien gjordes genom att med hjÀlp av semistrukturerade intervjuer, intervjua rektor och speciallÀrare pÄ tre skolor och sedan sammanstÀlla resultatet för att kunna göra en jÀmförelse mellan dem. Resultatet visade att det fanns en del skillnader mellan skolorna men Àven inom skolorna fanns det meningsskiljaktigheter. Vad dessa skillnader beror pÄ var svÄrare att se men jag har gjort antaganden som grundar sig pÄ till exempel elevsammansÀttningen, förÀldrainflytande och skolans arbetssÀtt..

IT-Utbyggnad: en undersökning om utbyggnad och finansiering
av IT infrastruktur i de fyra nordligaste lÀnen

1999 presenterade IT?kommissionen en vision om en framtidssÀker IT ? Infrastruktur för Sverige, dÀr alla invÄnare ska ha tillgÄng till ett fiberoptiskt nÀt inom 100m avstÄnd frÄn andra byggnader. Alla hushÄll ska dessutom ha en fast uppkoppling mot Internet senast Är 2005. Detta ledde fram till propositionen ?Ett informationssamhÀlle för alla?.

Inkluderad i en gemensam olikhet :  lÀrarens syn pÄ inkludering 

Syftet med denna studie Àr att belysa hur lÀrare och pedagoger ser pÄ inkludering av barn i svÄrigheter och hur detta pÄverkar gruppen/klassen som helhet. Genom kvalitativa intervjuer av sex personer verksamma inom skola och förskola besvarar studien sina tvÄ frÄgestÀllningar. Den första Àr hur lÀraren/pedagogen anser att klassen/gruppen pÄverkas av inkludering av barn i svÄrigheter. Den andra Àr vilka aspekter Àr av vikt för hur inkluderingen pÄvekar gruppen. De informanter som deltar Àr verksamma i tvÄ olika stÀder.

I Parti & Minut

Detta Àr en jÀmförande studie av textförfattarverktyg och dess pÄverkan pÄ min skapandeprocess. Mitt syfte var att undersöka hur skapandeprocessen pÄverkas av olika textförfattartekniker och vilka verktyg jag fÄr mest nytta av i mitt egna textskapande.Jag genomförde detta genom att skriva sex lÄtar och genom att dokumentera skapandet av dessa för att sedan diskutera verktygens pÄverkan pÄ texternas skapandeprocess.Jag fick en djup insikt i textförfattandets hantverk och en del av de verktyg man kan anvÀnda som hjÀlpmedel för sitt textskapande. Jag har insett att alla verktyg inte Àr optimala i alla avseenden och att jag gÀrna vÀljer verktyg beroende pÄ vilken typ av lÄt jag Àmnar skriva. Jag har Àven funnit en kedja av verktyg och moment som jag kÀnner mig bekvÀm i och som hjÀlper mig prestera bÀttre Àn nÀr jag skriver texter utan verktyg. .

Hur vÀl integreras ekobygglösningar hos bostadsbyggande byggherrar

Vi lever idag under ett klimathot som pÄverkar oss alla. I ljuset av detta har byggbranschen valt att börja stÀlla om mot en mer hÄllbar bransch. Under tiden har Àven ekohus och ekobyar byggts upp som ett alternativ sÀtt att bo suntSyftet med detta arbete har varit att undersöka vilka val som byggherrar/bestÀllare gör vid projektering av nya bostÀder. Jag har valt att inte titta pÄ energianvÀndningen utan fokuserat pÄ vilka miljömÀssiga aspekter som Äterfinns i arbetssÀtten kring projekteringen av bostadshusFör att ta reda pÄ vilka val som kunde anses som ekologiska/miljömÀssiga gjordes först en litteraturstudie. Sedan gjordes en enkÀtundersökning dÀr utvalda företag fick svara pÄ bl.a.

Uppdraget - en skola för alla. Omöjligt eller möjligt? : En studie av fem lÀrare

This study is about what teachers in primary schools say that they are doing to create a school for all.The purpose of this study is to find out what teachers in primary schools say that they do on their mission to create a school for everyone and how they organize teaching to achieve this. The study was conducted as an interview of five teachers from elementary school of different gender and with a qualitative method because it provides a great opportunity to problematize, interpret and understand the responses of the interviewees.The results show that all the teachers think that their mission is to teach so that they can give each student what they need to achieve the goals. This may not be every day but over time, they hope that all students feel that they get so much of the teacher's time that they need..

Hur planerar fritidspedagoger sin undervisning utifrÄn barns delaktighet? How does after-school teachers plan thier teaching from childrens participation?

Syftet med detta examensarbete Àr att undersöka pedagogers syn pÄ deras arbetssÀtt med barns delaktighet och inflytande. För att uppnÄ vÄrt syfte har vi anvÀnt oss av följande frÄgestÀllning: ?Hur planerar fritidspedagoger sin undervisning utifrÄn barns delaktighet? För att undersöka arbetet sÄ anvÀnder vi oss av kvalitativa intervjuer med fyra pedagoger pÄ olika skolor. Alla pedagoger som vi intervjuade jobbar inom fritidsverksamheten. VÄrt resultat visar att alla pedagogerna pÄ de olika verksamheterna arbetar utifrÄn barnens intresse och delaktighet.

Har barn inflytande över sin inomhusmiljö pÄ förskolan?

Denna studie undersöker hur stort inflytande barn har över sin inomhusmiljö i förskolan och om pedagogerna utgÄr frÄn barns intresse och önskemÄl nÀr miljön inomhus utformas. Undersökningen belyser Àven hur ofta pedagogerna förÀndrar miljön samt om barnen Àr fysiskt aktiva vid ommöblering pÄ avdelningarna. Studien visar Àven om förÀldrar Àr delaktiga i beslut angÄende inomhusmiljön i förskolan. Undersökningen Àr baserad pÄ bÄde intervjuer och enkÀter och sammanfattningsvis betonar alla pedagoger att barn har en stor delaktighet över sin egen miljö. Det visade sig i undersökningen att alla pedagogerna tar barns perspektiv och lyssnar till deras intresse och önskemÄl.

HÀlsa - vad betyder det för dig som lÀrare? : lÀrares uppfattning om hÀlsa i sin undervisning

SammanfattningSyftet med denna uppsats var att undersöka hur lÀrare i Àmnet Idrott och hÀlsa arbetar med hÀlsa i Àmnet samt att skapa en bild över vad hÀlsa Àr för dem. Jag valde tvÄ olika skolor, skolorna Àr relativt nÀrliggande men ligger i olika kommuner. En skola ligger i Stockholms kommun, den andra i norrförort till Stockholm.Jag anvÀnde mig av kvalitativ metod i form av intervjuer, fyra utbildade lÀrare har jag intervjuat. Alla var de behöriga frÄn förskoleklass upp till Ärskurs nio. TvÄ av lÀrarna undervisade bÄde de yngre och Àldre Äldrarna.

LÀsinlÀrning kopplat till lÀrstilar : BokstavsinlÀrning med ett kinestetiskt moment

Detta utveklingsarbete gÄr ut pÄ att genom den syntetiska lÀsinlÀrningsmetoden lÀra eleverna bokstÀver med hjÀlp av den kinestetiska lÀrstilen.Arbetet utförs i en Är 1 genom en försökslektion som innebÀr att jag som lÀrare lÀr ut en för klassen, och för vissa elever, ny bokstav som vi dÀrefter trÀnar pÄ genom olika moment, bÄde enskilt och i grupp. Det kinestetiska momentet bestÄr av att arbeta med play-doh och forma veckans bokstav och sedan bygga ett ord med play-dohn.Arbetet utvÀrderas med intervju som en metod och analys av bokstavsböcker som en annan.Resultatet visar att alla eleverna lÀrt sig Z pÄ olika sÀtt. NÄgra elever har lÀrt sig genom att forma play-dohn till bokstaven och andra genom att skriva bokstaven. Dessa resultat har eleverna uppgett vid intervjuerna.Min frÀmsta slutsats Àr att alla elever lÀr sig lÀsa och skriva men pÄ olika sÀtt. DÀrför gÀller det som lÀrare att gÄ igenom bokstÀverna frÄn grunden och lÄta barnen arbeta pÄ olika sÀtt, med alla sinnen och framförallt fÄ se, höra, göra till varje bokstav..

<- FöregÄende sida 25 NÀsta sida ->