
Sökresultat:
314 Uppsatser om Elias Goffman - Sida 21 av 21
Anstaltsgruppens betydelse för motverkandet av återfall i brott för den enskilde intagne : Hur anstaltsgruppen kan möjliggöra ett liv fritt från kriminalitet
Då en person är dömd till att avtjäna ett fängelsestraff är denne intagen på en anstalt och placerad på en avdelning bestående av en grupp med andra dömda individer. Kriminalvården arbetar med att minska återfall i brott. Kriminalvårdens vision är således att den intagne genom den behandling som bedrivs på anstalterna, ska vara bättre rustad till att leva ett liv fritt från droger och kriminalitet efter avtjänat fängelsestraff. Forskning visar dock att gruppen medintagna på anstalten kan påverka den enskilde intagne på olika sätt och inte sällan kan man se hur den enskilde påverkas i negativ mening. Följderna blir att behandlingen av den enskilde individen hamnar i skymundan för de negativa grupprocesserna.Donald Clemmer (1958) och Erwing Goffman (1973) är två teoretiker som har forskat kring denna problematik.
Den virtuella mötesplatsen : En studie om ungdomars identitetsskapande på Lunarstorm
Det övergripande syftet med denna uppsats är att studera hur ungdomar använder sig av Lunarstorm som en del av sin vardag, och hur de med hjälp av detta community skapar en egen identitet. Uppsatsens frågeställning är: Vilken roll spelar Lunarstorm i ungdomars identitetsskapande? Uppsatsens tidigare forskning är indelad i personers livsstil och kapital, socialisation och identitet. Under identitet presenteras Katarina Skantze Mansnerús D-uppsats ?Identitet - stora tänkares tankar om skapandet av en identitet?.
Den virtuella mötesplatsen - En studie om ungdomars identitetsskapande på Lunarstorm
Det övergripande syftet med denna uppsats är att studera hur ungdomar använder
sig av Lunarstorm som en del av sin vardag, och hur de med hjälp av detta
community skapar en egen identitet. Uppsatsens frågeställning är: Vilken roll
spelar Lunarstorm i ungdomars identitetsskapande?
Uppsatsens tidigare forskning är indelad i personers livsstil och kapital,
socialisation och identitet. Under identitet presenteras Katarina Skantze
Mansnerús D-uppsats ?Identitet - stora tänkares tankar om skapandet av en
identitet?.
Och aldrig mötas de tu?Om föräldrars möten med skolan
Detta uppsatsarbete har syftat till att undersöka hur familjers möten med skolan sett ut och familjernas upplevelser av dessa möten. Mötena har utspelat sig under barnens grundskoleperiod år 1-9. De har delgivit sina minnesbilder av inte bara ett möte, utan av långa serier möten, som sträcker sig över tid och som tillsammans bildar en process. För att få en uppfattning om detta skeende har jag följt följande teman och frågeställningar under arbetets gång:? Vem tar initiativet till mötet skola ? familj?? Vad avhandlas på dessa möten ? innehållsmässigt?? Hur uppfattar familjen skolans agerande och sitt eget deltagande?? Vad i resulterar mötena?? Hur sker problemlösningen och hur ser åtgärderna ut?? Vilka konsekvenser får problemlösningarna för elevens skolgång?Familjerna som ingår i studien har eller har haft sina barn placerade på en resursenhet, en extern enhet utanför den ordinarie grundskolan.
När det som inte får synas blir synligt : En kvalitativ studie om fem kvinnor från Mellanöstern och deras syn på heder
Sammanfattning Syftet med denna studie är att ur ett kvinnligt perspektiv undersöka ryktets innebörd för familjens heder och hur familjens heder bevaras respektive förloras. Med utgångspunkt ur fem kvinnor med annan etnisk bakgrund än svensk och deras berättelser, söker jag svar på följande frågor: På vilket sätt påverkar ryktet familjens heder och vad riskerar en kvinna om hon får ett dåligt rykte? Arbetets fokus ligger på unga kvinnor från Mellanöstern och deras syn på begreppet heder, hur denna bevaras respektive förloras. I Mellanöstern har hedern sin grund i föreställningen att kvinnor inte själva besitter egenskapen att värna om sin kyskhet i manssamhället. För att bli accepterad i samhället krävs att mannen är hederlig och att kvinnan har skamkänsla.
Integration till arbete : En utvärdering av EU-projektet "Tillvaratagande av invandrarnas högskolekompetens i Karlshamns kommun"
Sammanfattning De invandrare som kommit till Sverige under de senaste åren anses av vissa studier, vara mer välutbildade, det vill säga mer grundligt skolade än svenskar. Trots detta har de haft svårigheter att få en fast förankring i det svenska arbetslivet. Dessa invandrare skulle kunna tillföra vårt arbetsliv och vår samhällsekonomi mycket, men det är få arbetsgivare som vill ta tillvara på deras kompetens. Med anledning av ovan har vi i denna uppsats valt att utvärdera EU-projektet ?Tillvaratagande av invandrarnas högskolekompetens? inom Karlshamns kommun.
Integration till arbete - En utvärdering av EU-projektet "Tillvaratagande av invandrarnas högskolekompetens i Karlshamns kommun"
Sammanfattning
De invandrare som kommit till Sverige under de senaste åren anses av vissa
studier, vara mer välutbildade, det vill säga mer grundligt skolade än
svenskar. Trots detta har de haft svårigheter att få en fast förankring i det
svenska arbetslivet. Dessa invandrare skulle kunna tillföra vårt arbetsliv och
vår samhällsekonomi mycket, men det är få arbetsgivare som vill ta tillvara på
deras kompetens. Med anledning av ovan har vi i denna uppsats valt att
utvärdera EU-projektet ?Tillvaratagande av invandrarnas högskolekompetens? inom
Karlshamns kommun.
När det som inte får synas blir synligt - En kvalitativ studie om fem kvinnor från Mellanöstern och deras syn på heder
Sammanfattning
Syftet med denna studie är att ur ett kvinnligt perspektiv undersöka ryktets
innebörd för familjens heder och hur familjens heder bevaras respektive
förloras. Med utgångspunkt ur fem kvinnor med annan etnisk bakgrund än svensk
och deras berättelser, söker jag svar på följande frågor: På vilket sätt
påverkar ryktet familjens heder och vad riskerar en kvinna om hon får ett
dåligt rykte?
Arbetets fokus ligger på unga kvinnor från Mellanöstern och deras syn på
begreppet heder, hur denna bevaras respektive förloras. I Mellanöstern har
hedern sin grund i föreställningen att kvinnor inte själva besitter egenskapen
att värna om sin kyskhet i manssamhället. För att bli accepterad i samhället
krävs att mannen är hederlig och att kvinnan har skamkänsla.
Självutlämning i dagboksbloggen : På gränsen mellan privat och offentligt
Syftet med denna uppsats är att undersöka hur bloggens innehåll reflekterar bloggarens syn på vad som är privat och vad som är offentligt. Detta har skett genom att först urskilja följande ämnen i bloggarna: vänner, jobb, sömn, mat, hälsa, nöje, familj, sex och pengar, och sedan undersöka vilka av dessa ämnen som respektive bloggare använder sig av och vilka som utelämnas från bloggen. De ämnen som används av bloggarens blir då offentliga, medan de som utelämnas förblir privata. Funktionerna av självutlämning ? självförtydligande, social bekräftelse, social kontroll och relationell utveckling - har analyserats och slutligen har skillnaderna mellan de manliga och kvinnliga bloggarna undersökts. Den teoretiska ramen består av kategorierna; privat och offentligt, medierad voyeurism, empowering exhibitionism samt ett renodlat likhetsperspektiv inom genusdiskurs.
Bluewash ? Greenwash på individnivå : attityder och uttryckta attityder bland studenter vid Linnéuniversitetet
Dagens konsumtionstakt har skapat debatter kring ämnen som globalisering, mänskliga rättigheter, välfärd och miljöpåverkan. Konsumtionen på ena sidan världen ger konsekvenser för människor på andra sidan världen. Här i Sverige börjar allt fler tänka i banorna att något måste göras. Allt fler företag upprättar så kallade CSR-policys där de redogör för sitt ansvarstagande.CSR står för Corporate Social Responsibility och innebär att företag tar ett socialt och miljömässigt ansvar i sitt arbete och bidrar till en hållbar ekonomisk utveckling. Men hur viktigt tycker egentligen studenter att CSR är? Kan det vara så att studenter är positiva till CSR så länge det inte har en negativ påverkan på de egna karriärintressena?Den här studien syftar till att visa på skillnader i studenters generella attityd till CSR gentemot deras attityd till CSR då de är arbetssökande.
Att sätta medborgaren i andra hand : en studie om tjänstemannens dilemman vid tillsynsärenden i djurskyddsfall
The situation of officials of public and governmental organizations have been recognized as increasingly risky, in which the influences of both threats and violence have become an issue that administrators have to manage. Experiences of feeling threatened in their workplace or in their professional lives has been marked by an increased number of reported cases in the work environment authority. Common to the problems faced by many agencies and important associations that dealt with its often derive personal and sensitive issues. The purpose of this study is to highlight how veterinarians and animal welfare inspectors on the counties of Blekinge, Kronoberg and Kalmar experience the interaction of regulatory and prohibition cases. Länsstyrelsen is the one that can decide what is to happen to an animal that has been kept under bad conditions.
Att sätta medborgaren i andra hand - en studie om tjänstemannens dilemman vid tillsynsärenden i djurskyddsfall
The situation of officials of public and governmental organizations have been
recognized as increasingly risky, in which the influences of both threats and
violence have become an issue that administrators have to manage. Experiences
of feeling threatened in their workplace or in their professional lives has
been marked by an increased number of reported cases in the work environment
authority. Common to the problems faced by many agencies and important
associations that dealt with its often derive personal and sensitive issues.
The purpose of this study is to highlight how veterinarians and animal welfare
inspectors on the counties of Blekinge, Kronoberg and Kalmar experience the
interaction of regulatory and prohibition cases. Länsstyrelsen is the one that
can decide what is to happen to an animal that has been kept under bad
conditions.
Man är inte en sjuksköterska eller en medmänniska. Man är både och. : En kvalitativ studie om vårdyrkets komplexitet i relation till yrkesroll och privatliv.
I denna uppsats behandlar vi ämnen som relationer, emotioner och sociala band som är baserar på verksamheter inom vården i Västra Götalandsregionen. Vi har undersökt hur man som sjuksköterska, undersköterska och läkare förhåller sig till patienter som är dödligt sjuka på ett professionellt och medmänskligt sätt. Vi vill belysa hur sjuksköterska, undersköterska och läkaren hanterar eventuella svåra emotioner i mötet med sjuka patienter. Ytterligare en aspekt på vår studie är förhållandet mellan individ och gruppnivå i dessa yrken samt hur stödet mellan kollegorna ser ut när det gäller ventilering av emotioner. Vi har även studerat hur arbetsliv och privatliv interagerar med vartannat i detta fall.
Att få ett riktigt jobb : En studie om att nå anställning på den reguljära arbetsmarknaden utifrån arbetstagares med funktionsnedsättning, arbetskonsulenters och arbetsgivares perspektiv
Många människor lever med en funktionsnedsättning som upplevs inverka negativt på arbetsförmågan. Arbete ses som ett medel för att uppnå normalisering. Personer med lindrig utvecklingsstörning, autism och autismliknande tillstånd (LSS personkrets 1) kan många gånger ha svårare att få ett arbete än personer med andra funktionsnedsättningar. Den här studien intresserar sig för vilka erfarenheter dessa personer kan ha i försöken att uppnå en anställning samt hur ett arbetssätt för att stötta dessa personer till anställning skulle kunna utformas. Detta görs genom intervjuer med fyra deltagare från företaget Misa AB (en daglig verksamhet med arbetslivsinriktning), samt deras arbetskonsulenter och arbetsgivare.