Sök:

Sökresultat:

65505 Uppsatser om Diet samt information. - Sida 7 av 4367

Hett på tallriken

Modedieter är någonting som kommer och går i Sverige och den senaste populärdieten är 5:2-dieten. Syftet med studien är att undersöka och få en ökad förståelse om 5:2-dieten och dess utövare. Studien är baserad på en tvärsnittsdesign och som metod har en enkätundersökning utförts. Studiedeltagarna som deltog i enkäten är 150 personer varav 121 är kvinnor. Deltagarna i undersökningen hade utövat dieten olika länge, alltifrån 3 veckor upp till mer än 6 månader.

Utfodring av sällskapskanin. Vilka råd ger vi djurägarna?

The most suitable method to answer the issues of this study was to do a combined literature- and questionnaire study. The literature part of the study was based on Original Research articles, Review Articles and books with a list of reference literature after each chapter and the purpose was to answer the questions ?What feed items should be given to rabbits in different life stages? and ?Which problems may develop from an inadequate diet?? Two questionnaires were constructed. One was sent by e-mail to small animal veterinary hospitals to be answered anonymously by veterinary nurses. The other was linked to from two internet forums, that with rabbits as their focus.

Drankgivans och vallfoderkvaliténs effekt på konsumtion och produktion hos mjölkkor :

The coproduct, dried distillers grains + solubles (DDGS) from ethanol production based on wheat contains much rumen degradable protein and fiber with low digestibility. To compliment this quality in an effective way a grass silage low in protein and much digestible fiber is needed. The aim of the study was to investigate the effects of adjusting the crude-protein concentration and fiber quality of the silage when feeding DDGS and of varying the inclusion level of DDGS, when feeding the adjusted grass silage, on intake, milk yield and composition, faecal traits and feed efficiency. Four different total mixed rations were compared. The normal grass-clover silage had a crude protein content of 17,8 % and an NDF content of 46,2 % of dry matter. The adapted grass silage had a crude protein content of 14,6 % and an NDF content of 52,9 % of dry matter. The diets were formulated to have similar nutritional content except for A + 4 which had a higher content of rumen degradable crude protein and a lower concentration of NDF.

Hållbar utveckling i Kungsängen : ett gestaltningsarbete med fokus på folkhälsa, biologisk mångfald och ekologisk dagvattenhantering

Tail-biting in pigs is an animal welfare issue and in Sweden during 2002 the producers lost tree million Swedish crowns because of tail biting. This economic loss depends on the pigs which are discarded at slaughter because of tail biting. Tail biting can be separated into two stages, "pre-injury" and "injury". The aim of this study is to investigate if tail biting depends on environment or genetic background.A lot of research on the environments effects on the behaviour of pigs but not so much on the genetic effects has been performed. The frequency of tail biting in pig farms influence among others of environment enrichment, ventilation, gender and breed of the pig.

Strategier hos renen för att hantera brist på föda under vintern

Renar (Rangifer tarandus) lever i ett extremt klimat och vintertid dessutom under födobrist. De är intermediära idisslare och kompenserar sin begränsade förmåga att bryta ned fibrer genom att vara selektiva i sitt betande. Under en kort sommarsäsong med gott om bete tillväxer renarna och återhämtar sig efter den långa perioden av dåligt bete då de tappat vikt. Renarna anpassar sin diet efter säsong. Sommartid äter de till stor del kärlväxter, vilka vintertid främst ersätts av lavar.

HÄLSOEFFEKTER VID LÅGKOLHYDRATSKOST I ALLMÄNHET OCH LCHF KOST I SYNNERHET : En litteraturstudie

Bakgrund: LCHF-kost innehåller mycket fett och extremt lite kolhydrater och har delat in experter i två läger, förespråkare och motståndare till LCHF. Lågkolhydratskost innehåller mindre än 200 g kolhydrater, 200 g ? 300 g är de rekommenderade intaget enligt WHO och Livsmedelsverket. Syfte: Vad säger aktuell forskning om hälsoeffekterna av lågkolhydratkost i allmänhet och LCHF-kost i synnerhet. Metod: Litteraturstudie.


NUDGING Kan nudging leda oss till att äta mer klimatsmart - Ett empiriskt experiment på IKEA med syfte att få restauranggästerna att äta mer vegetariskt

Food consumption generates externalities such as carbon dioxide emissions, which contribute to global warming. The principal issue is that emissions are not covered by the "polluter pays principle". For this reason, new policy instruments need to be tested and implemented to correct the externalities. In food production, beef and dairy production has the largest environmental impact in terms of carbon emissions. As food is a necessity, simply reducing production will not solve the problem.

I vilken utsträckning kan hästar enbart utfodras med grovfoder?

Horses are grazers with a digestive system that is adapted for a high fiber diet. Forage is a fiber rich feed that includes grass and legumes. A deficiency of forage and an excess of grains may cause gut disturbances and stereotypic behavior. The aim of this literature study was to summarize information on the horse?s capacity to consume forage-only diets with focus on the horse?s need of energy and protein.

Effekten av toxiciteten hos ek för get, får och nötkreatur

Ekförgiftning orsakas av att djuren äter antingen ekollon eller eklöv. Förgiftningssymtomen och skadorna orsakas av en substans som kallas tanniner. Tanniner delas in i två huvudsakliga grupper, de kondenserade och de hydrolyserbara. Det är främst de hydrolyserbara tanninerna som är skadliga detta beror på att de lätt påverkas av de enzymatiska processerna i våmmen hos idisslare, och de produkter som bildas vid dessa processer är vattenlösliga och tar sig lätt ut i vävnaderna. De skador som främst ses vid ekförgiftning hos idisslare är ulcus i gastrointestinalkanalen, akut tubulär nekros och leverskador.

Möte med döden mitt i livet : Vad kan ge livskraft vid cancer?

SAMMANFATTNINGTitel: Ortorexia nervosa- Hälsa som blir ohälsaInstitution: Institutionen för hälsa och lärande, Högskolan i SkövdeKurs: Examensarbete i folkhälsovetenskap, 15 högskolepoängFörfattare: Bergendahl, Jessica; Östman, EvelinaHandledare: Ekberg, JoakimSidor: 23Månad och år: 06/2014Nyckelord: Ortorexia Nervosa, Hälsa, Psykisk ohälsa, Medias påverkanBakgrund: En ny hälsosam livsstil börjar ofta med en god intention, men ibland kan den hälsosamma livsstilen gå för långt. Ortorexia nervosa var från början tänkt som ett sätt att benämna en grupp patienter med liknande problematik, tills det framkom att detta var något som behövde undersökas närmre. En person med ortorexi är besatt av en hälsosam diet som istället kan bli farlig. Mål: Att beskriva vad ortorexi innebär, vilken sjukdomsstatus den har samt om det finns klara direktiv kring behandling.Metod: Vi har undersökt litteratur, vetenskapliga artiklar samt genomfört intervjuer med personer som har behörig kompetens kring ortorexi. En kvalitativ innehållsanalys har använts.Resultat: Ortorexia nervosa är ingen diagnos.

Externa ledarskapsutbildningar : En studie kring ett fackförbunds externa ledarskapsutbildningar

More and more preschools are choosing to reduce the sugar consumption. The reason is, inter alia, the increase of weight in the community, but there is also research showing that sugar is harmful to children. The discussions on sugar and children are also a hot media topic.I have chosen to use a qualitative method, interviews, to gather material for the essay. I have interviewed a teacher and a cook in three different preschools, in different municipalities. I have also looked at their various nutrition policies to see how the guidelines for their work on diet and health look like.

Feeding preferences and foraging in Larvae of Manduca sexta and Spodoptera littoralis : a laboratory study based on olfaction

Larvae of Lepidopteran Manduca sexta and Spodoptera littoralis are pests of economical importance in several horticultural and agricultural crops. Knowledge of insect feeding preferences and behavior is crucial in order to find economically and ecologically sustainable solutions to the problems caused by these herbivores. The aim of this thesis was to study the behavior and the induced feeding preferences in larvae of M. sexta and S. littoralis when reared on certain host plants. The hypothesis was that larvae of M. sexta would have an innate preference for plants of the Solanaceae family and therefore discriminate the previously experienced nonhost when faced with the choice between a true host and the previous food source.

Datorkompetens : En studie av förväntad datorkompetens vs verklig datorkompetens vid Örebro Kommun

More and more preschools are choosing to reduce the sugar consumption. The reason is, inter alia, the increase of weight in the community, but there is also research showing that sugar is harmful to children. The discussions on sugar and children are also a hot media topic.I have chosen to use a qualitative method, interviews, to gather material for the essay. I have interviewed a teacher and a cook in three different preschools, in different municipalities. I have also looked at their various nutrition policies to see how the guidelines for their work on diet and health look like.

Djurskyddskontroll av reptiler och sällskapsfåglar. Kan djurskyddsinspektören göra en bra bedömning?

Reptiles and birds are animals that many people don?t have much experience of, so it can be difficult to do a proper animal protection assessment of these animals. It?s hard to determine if these animals is skinny, fat or in good shape, to do that it demands handling of the animal and not many inspectors that works with animal protection have experience of handling reptiles and birds. To see if a reptile or a bird is ill is difficult, when the bird or reptile looking sick it?s often too late to do something. www.blocket.se is a sell and buy page on the internet there many animals switch owner.

<- Föregående sida 7 Nästa sida ->