Sök:

Sökresultat:

27 Uppsatser om Databassystem - Sida 1 av 2

Utveckling av databassystem för Sjölins Smide

Ett genomtänkt Databassystem består av en väl utformad databas samt lättanvänt användargränsnitt. Brister i dessa punkter kan orsaka irritation och illvilja mot användning av systemet. Syftet med detta uppdrag var att åtgärda dessa brister för vår uppdragsgivare och skräddarsy en lösning utifrån användarnas perspektiv. En webbaserad lösning valdes för att främja mobilitet och tillgänglighet bland företagets anställda. Resultatet blev ett system som bättre stödjer användarna i vardagliga arbetsuppgifter..

Utvärdering om databassystem möter användarnas behov

Rapporten innehåller en presentation av aspekter som medför att användarnaskrav återfinns i systemen. Rapporten innehåller dessutom en empirisk utvärdering om Databassystem möter användarnas behov.Det som framkommer av rapporten är att användarnas krav inte tillgodoses av systemen de arbetar vid. Det är främst de icke funktionella kraven som inte möter användarnas behov. Rapporten avslutas med en allmän diskussion om arbetet, och en sammanfattning av vad som framkommit i min undersökning.

Analys och utveckling av en metod för distribution av data

Detta examensarbete omfattar utveckling och test av en metod för distribution av data i ett multiDatabassystem. Testen av metoden har gjorts genom att den har implementerats i en fallstudie. Fallstudien berör en organisation som har behov av att integrera tre av sina Databassystem. Detta för att information ska kunna utbytas mellan dessa. Integrationen av Databassystemen har gjorts på ett sådant sätt att de data som distribueras från dessa skickas till en central databas, med SQL Server som databashanterare.Det verktyg som har valts att användas i examensarbetet för att lösa uppgiften är Data Transformation Services, DTS, i SQL Server..

Databasteknologier i svenska företag och organisationer och hinder för dess användning

Databaser och Databassystem är grunden för en stor del av de verksamheter som företag och organisationer sysslar med idag. Att utnyttja moderna databasteknologier kan medföra ett säkrare och smidigare system vilket i sin tur kan leda till konkurrens-fördelar för de som använder dem.I detta arbete undersöks i vilken omfattning ett antal olika moderna databasteknologier används inom företag och organisationer i Sverige och huruvida kostnaden är det största hindret för vidareutvecklingar av befintliga system.Inledningsvis beskrivs ett antal moderna databasteknologier för att ge en uppfattning om vilka möjligheter som finns på databasområdet. Därefter redovisas den under-sökning som gjorts med hjälp av telefonintervju som metod för att samla in material.Resultatet visar att vissa teknologier, som exempelvis databaser kopplade mot Internet, utnyttjas och i stor utsträckning kommer att användas i ännu högre grad i framtiden. Av undersökningen framkom ett flertal olika hinder för utveckling av Databassystem där kostnaden endast är ett av dessa..

Visualisering av händelsedetektering i aktiva databassystem

Målet med detta arbete är att undersöka hur händelsedetektering i aktiva Databassystem kan visualiseras samt identifiera vilka faktorer som har en central roll vid denna visualisering.Arbetet jämför olika tekniker som kan användas för att visualisera händelsedetektering med hänseende till några olika faktorer. Dessa faktorer har identifierats ur litteratur om dels händelsedetektering och dels visualisering av regler.Resultatet visar vilka faktorer som har stor påverkan vid visualisering av händelsedetektering samt hur de olika teknikerna uppfyller dessa faktorer. Vidare ges ett förslag på hur olika tekniker kan användas tillsammans för att skapa ett gränssnitt till ett program som förklarar consumption modes..

Utvärdering av strategier för prestandaoptimering i relationsdatabaser

När ett nytt Databassystem ska tas fram och införas i en organisation ska funktioner och krav på systemet identifieras och analyseras i en designprocess. Ett krav på ett Databassystem kan vara att systemet ska uppvisa en viss prestanda. Designprocessen leder så småningom fram till fysisk design av databasen och dess applikationer. Det kan finnas flera olika lösningar för fysisk design av databasen och dess applikationer som tillgodoser kraven och funktionerna som ska finnas i systemet. Dessa olika lösningsalternativ ger olika prestanda.

Felrapportering av datakonvertering

Projektet Connect hos Sandvik system development efterfrågar en applikation för att lösa rapporteringen av sina datakonverteringar mellan olika system. Systemet som data konverteras till är PeopleSoft, som är ett av Oracels Databassystem. Applikationen skapas med hjälp av diverse verktyg som finns integrerade i PeopleSofts egna verktygspaket PeopleTools, där PeopeCode som är PeopleSofts egna programmeringsspråk inkluderas. Applikationen genererar en rapport innehållande tre delrapporter, varav en delrapport på fel och avvikelser som skett under en konvertering, en delrapport där data innan och delrapport med relevant data gällande en konvertering..

Digitalisera ritningar Ett ordningssystem för H&M Rowells

Syftet med detta examensarbete är att införa ett digitalt arkiv som baseras på ett Databassystem som hanterar planlösningar för H&M Rowells byggnad på Hulta i Borås.Vi har undersökt befintliga lösningar som redan finns på marknaden. De når inte upp till de krav H&M ställer, därför bestämde vi oss för att skapa en databas som är enbart baserad utifrån H&M Rowells mål. Databasen som vi skapade uppfyller alla de krav och önskningar som H&M hade. Den är enkel att hantera . Databasen delas in i två översiktsplaner som gör det mycket lätt att hitta en önskad ritning.

LABYRINTGENERERING BASERADPÅ FRAKTALGENERERADEBILDER

Patientövervakningssystem (eng., Patient data management systems) måste hantera olika datakällor som patientmonitorer, ventilatorer och pumpar. Målet med detta arbete var att utveckla ett generellt och underhållsbart medicinskt protokoll samt ett Databassystem för att hantera patientdata från olika medicintekniska instrument inom intensivvården.Ett prototypsystem med databas och experimentellt kommunikationsprotokoll skapades och utvärderades tekniskt mot övervakningsmonitorn Philips MP30. Systemet utvecklades i programmeringsspråket C# och använder sig av en MySQL-databas.Studien visar att det är möjligt att skapa ett protokoll som hanterar olika medicinska datakällor. Rapporten beskriver det framtagna protokollet, datastrukturer, arkitektur samt förekommande relaterade kommunikationsstandarder som används inom sjukvården..

Jämförelse mellan pollning och användande av en aktiv databas i ett CIM-scenario.

Konventionella Databassystem är passiva. Detta innebär att databasen förändras genom explicita användarkommandon. Ett aktivt Databassystem är ett Databassystem som bevakar situationer (events) av intresse och, när de inträffar, utlöser ett lämpligt beteende (action) förutsatt att ett visst villkor (condition) är uppfyllt [Kim95]. De aktiva Databassystemen sägs ha ett aktivt beteende. Detta beteende kan t ex specificeras i sk ECA-regler.I de passiva Databassystemen kan det aktiva beteendet efterliknas på två olika sätt.

Utvärdering av Kalix kommuns system för fastighetsunderhåll

Långtidsplanerat underhåll (LPU) vilket man i dagligt tal kallar för planerat underhåll är åtgärder som görs med flera års mellanrum och kostar så mycket att det behöver budgeteras i förväg. Komplexiteten i byggnaderna gör det nödvändigt med datoriserade system vilket centraliserar informationen och är ett bra verktyg för underhållsplanering. Syftet med rapporten är att ta fram olika beslutsunderlag som underlättar för Kalix Kommun vid införandet av Databassystemet Summarum. Rapporten har utformats utifrån tre huvuddelar ? Litteraturstudie - Grundtankar kring underhåll ? Summarum - Databassystem för LPU ? Intervjuer - Andras erfarenheter av ADB-system för LPU Litteraturstudien tar upp betydelsen av att utgå från den egna verksamheten vid upprättande av underhållspolicy, -strategier och -planer.

Utveckling av ett kommunikationsprotokoll för datainsamling från medicinteknisk utrustning

Patientövervakningssystem (eng., Patient data management systems) måste hantera olika datakällor som patientmonitorer, ventilatorer och pumpar. Målet med detta arbete var att utveckla ett generellt och underhållsbart medicinskt protokoll samt ett Databassystem för att hantera patientdata från olika medicintekniska instrument inom intensivvården.Ett prototypsystem med databas och experimentellt kommunikationsprotokoll skapades och utvärderades tekniskt mot övervakningsmonitorn Philips MP30. Systemet utvecklades i programmeringsspråket C# och använder sig av en MySQL-databas.Studien visar att det är möjligt att skapa ett protokoll som hanterar olika medicinska datakällor. Rapporten beskriver det framtagna protokollet, datastrukturer, arkitektur samt förekommande relaterade kommunikationsstandarder som används inom sjukvården..

Utvärdering av cachningsalgoritm för dynamiskt genererade webbsidor

Webbservrar på Internet använder idag dynamiska webbsidor genererade med hjälp av Databassystem för sina användare. Detta har lett till en stor belastning på webbservrar och en metod för att minska belastningen är att använda cachning. Detta arbete implementerar och utför tester på en specifik cachningsalgoritm kallad Online View Selection i ett webbspelsscenario. Ett potentiellt problem identifieras hos algoritmen som kan leda till att inaktuell information levereras till klienten och algoritmen modifieras för att hantera problemet. Testresultaten visar att både den modifierade algoritmen och originalet ger likvärdig prestanda.

Utvärdering av hur moderna databasprodukter möter kraven på tredje generationens databaser

Databaser är vanligt förekommande i vardagen på företag och organisationer. De mer objektorinterade krav som idag ställs på vad en databas bör klara av att hantera, har med ökad datakapacitet gjort att mer komplexa dataobjekt måste kunna hanteras i databasen.1990 skrevs ett manifest av den tidens ledande databasforskare om vad de ansåg att den tredje generationens databaser borde ha för funktionalitet. I detta arbete undersöks det huruvida dagens moderna relationsdatabasprodukter klarar av att hantera de krav som ställdes i manifestet på vad den tredje generationens databaser borde klara av.Arbetet utgår ifrån manifestets krav och utförs med hjälp av en kombination av metoderna litteraturstudie och implementation. Fokus har lagts på att hitta en lösning i litteraturen för att om möjligt visa med kodexempel hur det kan se ut i en praktisk lösning..

Uppdatering av metadata i ett Data Warehouse: ett organisatoriskt perspektiv

Data Warehouse är ett relativt nytt fenomen i jämförelse med traditionella Databassystem, och i och med de senaste årens kraftiga tekniska utveckling har förutsättningar för att realisera konceptet skapats. Inom branschen finns ett antal problem rörande metadata, som i denna uppsats legat till grund för vår inriktning. Många av dessa problem beskrivs utifrån ett tekniskt perspektiv, vilket detta arbete inte gör. Vi har istället valt att undersöka vilka problem som föreligger vid säkerställning av att metadata hålls uppdaterat i ett Data Warehouse med hjälp av tydlig ansvarsfördelning. Vi har funnit att det föreligger vissa likheter mellan de problem som konceptet Knowledge Management angriper och de problem som en organisation ställs inför när man söker säkerställa att metadata hålls uppdaterat med hjälp av tydlig ansvarsfördelning.

1 Nästa sida ->