Sök:

Sökresultat:

2684 Uppsatser om Civil-militär samverkan - Sida 15 av 179

Taxonomianalys av lÀroböcker i geografi för Ärskurserna sju till nio

The purpose of this thesis is to investigate the democratization process in Kurdistan on the basis of consolidation democracy with focus on arenas defined by Linz and Stepan (1997), namely economic, political, legal, civil society and arenas of state bureaucracy. Furthermore, I intend to explain Kurdistan?s road toward democratization in Kurdistan from 1991 until today, with a focus on the years 2003-2012. The main results are that Kurdistan has developed conditions that support a future consolidation of democracy. However, there are weaknesses in the economic situation, rule of law and the arena of bureaucracy.

Inter-kommunal IT-samverkan

Uppsatsen syftar till att ge ett generellt kunskapsbidrag om vilka faktorer som kan sÀgas bidra till förekomsten av interkommunal samverkan om och med IT samt vilka effekter som kommuner kan uppnÄ genom sÄdan samverkan. Genom en exemplifierande studie avser vi Àven beskriva hur en inter-kommunal samverkan om och med IT kan se ut. DÀrutöver Àven att se om det utifrÄn ovanstÄende gÄr att peka ut eller identifiera nÄgra sÀrskilda framgÄngsfaktorer eller omstÀndigheter som Àr av betydelse för huruvida samverkan kan resultera i ett positivt resultat eller inte.De resultat som vi kommit fram till pekar pÄ att det finns flera faktorer som kan sÀgas bidra till att inter-kommunal samverkan om och med IT uppkommer. De bidragande faktorer som framkommit Àr omgivningen i form av staten och EU som vi funnit vara en stor bidragande faktor. Dessutom den obalans som uppstÄr mellan de resurser en kommun har och de uppdrag den har pÄ sig.

Miljöarbete inom den civila luftfarten

The main environmental problem for aviation is the great amount of exhaust gases, mainly nitrogen oxides, carbon monoxide, carbon dioxide and hydrocarbons - mostly "greenhouse gases" leading to climate changes. I decided to sort out what is being done to decrease these problems and what regulations there are concerning air pollution by the means of searching the internet and using publications from aviation authorities for current figures. I chose to scrutinize authorities on political, authority and company level, resulting in summarizing the work of UN and EU respectively, ICAO (International Civil Aviation Organization), JAA (Joint Aviation Authorities) and LFV (Swedish Civil Aviation Authority), and finally SAS, representing the airline companies. Conclusion that I have drawn are thatthere are regulations for air pollution, written down in ICAO's Annex 16, that are to be followed. Secondly, LFV are environmentally controlling their nineteen airports and since economy is an important reason for not giving priority to environmental issues in aviation emission charge and noise charge are added to the landing fees.

Heder och samverkan : Skolkuratorers och socialsekreterares arbete med och samverkan kring ungdomar utsatta för hedersvÄld och förtryck (HVF).

MÄnga ungdomars vardag prÀglas av hedersvÄld och förtryck (HVF) och problematiken anses svÄr och komplex att arbeta med. Studiens syfte Àr att undersöka hur skolkuratorer pÄ högstadieskolor och socialsekreterare pÄ socialtjÀnsten beskriver sitt stöd till och skydd av ungdomar som utsÀtts för HVF samt samverkan dem emellan. Metoden som anvÀnds för att besvara studiens syfte Àr kvalitativa intervjuer med fem skolkuratorer, tre socialsekreterare och en samordnare för en samverkansgrupp kring HVF. Studiens insamlade material analyseras genom tidigare forskning om myndigheternas arbete med HVF samt samverkan. Kulturellt och feministiskt perspektiv samt teori om riskbedömning och samverkan anvÀnds Àven för att analysera materialet.Resultatet visar att det finns en samsyn mellan professionerna gÀllande att stödbehovet hos HVF-utsatta ungdomar Àr stort.

FörÀlder och pedagoger i samverkan -en fallstudie (Parent and teachers in cooperation - a case study

Persson, Maura & Salimi-Amlashi, Nasrin (2010). FörÀlder och pedagoger i samverkan ? en fallstudie. (Parent and teaachers in cooperation ? a case study).

Utökad samverkan, Trafikverket Distrikt Nord, Enhet Investering

Utökad samverkan eller Partnering, som det Àven kallas, utvecklades i USA i slutet pÄ 1980-talet med ambitionen att fÄ byggsektorns aktörer att i högre grad samarbeta i stÀllet för att bestÀllare och entreprenör skulle hamna i motsatsförhÄllande till varandra. I denna rapport kommer jag att beskriva vad utökad samverkan Àr för nÄgot ur ett allmÀnt perspektiv. Men jag kommer Àven att titta pÄ hur man frÄn Trafikverkets hÄll ser pÄ samverkansformen och hur erfarenheterna av detta Àr inom Trafikverket Investering Nord. Trafikverket bildades den 1 april 2010 som en sammanslagning mellan Banverket och VÀgverket. I dagslÀget pÄgÄr arbetet ute i Trafikverket för att hitta den optimala organisationen frÄn tidigare tvÄ separata verksamheter.

Möjligheter och hinder för samverkan inom offentlig sektor

Vest, H. (2012).Möjligheter och hinder för samverkan inom offentlig sektor. Uppsats i pedagogik pÄ kandidatnivÄ. Högskolan i GÀvle, Akademin för utbildning och ekonomi.Denna undersökning syftar till att belysa upplevda möjligheter och hinder för samverkan, i arbetet med ungdomar rörande alkohol, narkotika, doping och tobak (ANDT). Studiesubjekten utgörs av 14 anstÀllda pÄ en kommun i södra Norrland.

Att samverka med musik som medel

I detta examensarbete beskriver jag FMT-metoden, Funktionsinriktad MusikTerapi. Fokus ligger pÄ att undersöka hur man med musik som medel kan utveckla en samverkan genom att arbeta med denna metod. Jag beskriver i tvÄ fallbeskrivningar hur jag har arbetat med FMT-metoden med tvÄ personer, den ena med diagnosen autism och den andra med diagnosen ADHD. Min slutsats Àr att man kan arbeta med FMT-metoden för att utveckla en samverkan genom en tydlig struktur dÀr man samspelar med varandra i en ickeverbal kommunikation med musik som medel.  .

"Vi har barn ihop" : En kvalitativ studie om samverkan mellan skola och socialtjÀnst

Studien syftar till att undersöka former och innehÄll i samverkan över förvaltningsnivÄ, utbildningsförvaltning och socialförvaltning i VÀstra Götaland, samt hur den uppfattas. Studien avgrÀnsas till samverkan inom tvÄ kommuner och baseras pÄ intervjuer med representanter frÄn de bÄda förvaltningarna. Det Àr för mig ett aktuellt Àmne eftersom vi som blivande lÀrare vet att alla elever har olika behov av stöd och hjÀlp. Utsatta barn Àr i behov av vuxna och Àr i en beroendestÀllning. Skolan Àr en verksamhet och socialtjÀnsten en annan som kan komma att ingÄ i utsatta barns liv.

Samverkan vid övergÄngen frÄn förskola till sÀrskola- sex aktörers olika perspektiv

Bjernryd, Charlotte & Thörn, Nina (2014) Samverkan vid övergÄngen frÄn förskola till sÀrskola ?sex aktörers olika perspektiv. (Collaboration during the transition from preschool to special school ?six actors different perspectives). Specialpedagog programmet, Skolutveckling och ledarskap, LÀrande och samhÀlle, Malmö högskola.

"Vi har i alla fall fÄtt ett ansikte" : En intervjustudie kring ett samverkansprojekt mellan skola/förskola och socialtjÀnst

VÄr studie har sin grund i den komplexitet som rÄder kring uppmÀrksammandet och anmÀlanav barn som far illa. Syftet med vÄr studie har varit att öka vÄr förstÄelse för den betydelsesamverkan mellan skola och socialtjÀnst kan ha för ett tidigt uppmÀrksammande av barn sommisstÀnks fara illa. Vi har genom att intervjua lÀrare/förskollÀrare och socialsekreterare somdeltagit i ett kommunalt samverkansprojekt ökat vÄr förstÄelse och tagit del av vad deltagarnauppfattar att projektet har lett till för uppmÀrksammandet av barn som misstÀnks fara illa. IvÄr analys har vi anvÀnt oss av Silvermans aktionsteori, för att kunna studera olikaorganisatoriska faktorers pÄverkan pÄ samverkan. VÄr studie kan inte klarlÀgga om personalenuppfattar att samverkan lett till att utsatta barn i högre utstrÀckning uppmÀrksammats viaanmÀlningar.

Samverkan mellan skola, socialtjÀnst och polis : Tre aktörers uppfattning om samverkan kring elever som far illa eller riskerar att fara illa.

Syftet med studien var att fÄ förstÄelse för hur aktörer som arbetar i skolan, hos polisen och inom socialtjÀnsten uppfattar sin samverkan med de andra aktörerna kring elever som far illa eller riskerar att fara illa, samt vad de ser som framgÄngsbÀrande faktorer och utvecklingsbara omrÄden i samverkan. Studien Àr kvalitativ och empirin Àr insamlad med hjÀlp av webenkÀter. Dataanalysen Àr genomförd med tematisk analys dÀr olika teman utlÀsts. Resultaten visar att samverkan upplevs som sÄvÀl positiv som utvecklingsbar och att de olika aktörerna har olika bilder av hur vÀl samverkan fungerar. I diskussionen kopplas resultaten till tidigare forskning och litteratur och de framgÄngsbÀrande faktorer som respondenterna tar upp, överensstÀmmer till stor del med tidigare forskning, men Àven fler goda exempel pÄ framgÄngsbÀrande faktorer kommer fram.

Doktrin för luftoperationer : skapar den förutsÀttningar för samverkan med andra lÀnder i internationella operationer?

Syftet med uppsatsen Àr att undersöka om den svenska doktrinen för luftoperationer skaparförutsÀttningar för samverkan i internationella operationer. UtifrÄn Michael Codners teorimodellför interoperabilitet, har tesen om att hög grad av överensstÀmmelse mellan doktrinerskapar förutsÀttningar för samverkan i internationella operationer formulerats. För att dennates ska gÀlla krÀvs det att synen pÄ doktrinbegreppet mellan de jÀmförda lÀnderna överensstÀmmer,vilket den inledande jÀmförelsen av doktrinbegreppet visar.Den svenska doktrinen för luftoperationer jÀmförs med den norska och den brittiska motsvarighetenoch de urval som analyseras Àr luftarenans sÀrdrag och luftstridskrafternas karaktÀrer,ledning samt uppdragstyper i luftoperationer. Resultatet av undersökningen visar att Sverigesdoktrin har lÄg grad av överensstÀmmelse i synen pÄ ledning jÀmfört med Norge ochStorbritannien, vilket kan försvÄra samverkan i eller mellan staber. DÀremot Àr det hög gradav överensstÀmmelse i urvalet uppdragstyper i luftoperationer, och det visar att doktrinenskapar förutsÀttningar för samverkan för svenska flygförband som deltar i internationellaoperationer..

FörÀldrars förvÀntningar gÀllande mötet med deras barns skola och personal

Syfte med undersökningen Àr att med hjÀlp av en enkÀtundersökning ta reda pÄ vilka förvÀntningar och erfarenheter förÀldrarna har gÀllande mötet med deras barns skola. Genom att undersöka detta ur ett förÀldraperspektiv sÄ vill vi skapa en förstÄelse för hur förÀldrar tÀnker och agerar i mötet med deras barns skola och personal. De frÄgor som undersökningen utgÄtt ifrÄn Àr: ?Hur upplever förÀldrarna kontakten och samverkan med skolan??, ?Vilka för- och nackdelar ser förÀldrarna med samverkan mellan hem och skola??, ?Vilken roll anser förÀldrarna att de har i barnens skolgÄng??, ?Upplever förÀldrarna att de ges möjlighet till inflytande i skolan??. TillvÀgagÄngssÀttet för undersökningen Àr ett utskick av enkÀter till ca 60 barns förÀldrar pÄ tre olika skolor i sydvÀstra SkÄne.

Det stora steget : - en studie om samverkan vid övergÄng frÄn förskola till förskoleklass

De barn som befinner sig i förskolan kommer att fÄ uppleva övergÄngen mellan förskola och förskoleklass. Det Àr barnet som tar steget in i den nya verksamheten, vilket innebÀr att barnet Àr i centrum.Syftet med studien Àr att lyfta barns, förÀldrars och pedagogers upplevelser kring samverkan samt hur pedagogerna arbetar med samverkan vid övergÄng mellan de olika verksamheterna. Upplevelserna sÀtts i relation till tidigare forskning och styrdokumentens skrivningar. Studiens syfte grundar sig pÄ frÄgorna: Hur upplever/upplevde barnet övergÄngen frÄn förskola till förskoleklass? Hur upplever förÀldrar och pedagoger samverkan vid övergÄng frÄn förskola till förskoleklass? Vilka uttrycksformer har samverkan i verksamheterna?Studiens utformning grundar sig i en kvalitativ metod och det har genomförts barnintervjuer, förÀldra- och pedagogenkÀter med öppna frÄgor dÀr deras upplevelser kring samverkan beskrevs pÄ ett detaljrikt och djupgÄende sÀtt.Resultatet av studien synliggör att barnen upplever/upplevde övergÄngen med stor glÀdje och förvÀntan.

<- FöregÄende sida 15 NÀsta sida ->