Sök:

Sökresultat:

24422 Uppsatser om Betydelse för elever - Sida 21 av 1629

Erfarna pedagogers syn pÄ varför en del elever tappar matematikintresset efter nÄgra Är i grundskolan

Syftet med mitt arbete var att undersöka nÄgra erfarna pedagogers uppfattningar om vilka faktorer som pÄverkar att en del elevers intresse för matematik markant avtar efter bara ett par Är i skolan och pedagogernas syn pÄ hur denna negativa trend kan brytas. Jag gjorde kvalitativa intervjuer med fem erfarna pedagoger som undervisar elever i Är 4-6 i matematik. Mitt arbete visar att lÀraren Àr den allra viktigaste faktorn för elevers lust att lÀra matematik..

Fysisk aktivitet i skolan : varför och erbjuds elever det?

Syfte med studien var att undersöka elevers tankar och uppfattningar kring nyttan med att kunna lÀsa. För att fÄ svar pÄ följande frÄgestÀllningar; Vad Àr lÀsning, enligt elever, vilka uppfattningar har elever om att kunna lÀsa och nÀr upplever elever att de har anvÀndning för sin lÀskunskap.  Vi beslöt oss för att genomföra en enkÀtundersökning. Samtliga elever som ingick i vÄr kvalitativa studie gÄr i Ärskurs tre. Eleverna gick i tvÄ olika skolor i tvÄ skilda kommuner.Resultatet som framkom visar att eleverna inte har en klar uppfattning av varför det Àr bra att kunna lÀsa. De anser dock att lÀsning Àr ordförstÄelse, kunskap och ord.

??who cares about the kings of Europe??

Föreliggande studie bygger pÄ ett dramapedagogiskt arbete inom en specialpedagogisk kontext. Studien har utförts pÄ en resursskola med elever i behov av sÀrskilt stöd. Syftet Àr att undersöka vilka kvaliteter pedagogiskt drama kan tillföra i arbetet med elever i behov av sÀrskilt stöd, sÀrskilt utifrÄn förhÄllningssÀtt, social interaktion och sjÀlvkÀnsla. För att nÄ detta syfte har det pedagogiska arbetet bestÄtt av att tillsammans med eleverna utföra olika dramaövningar. Vidare har eleverna skapat en musikvideo utifrÄn deras egenproducerade lÄt.

Multisensoriska lÀrstilarOm lÀrandemiljöns betydelse för elevers inlÀrning

AbstractSyftet med denna uppsats Àr att med hjÀlp av litteratur, observationer samt semistrukurerade intervjuer med tre olika lÀrare se hur en god lÀrandemiljö kan utformas med stöd av multisensoriska lÀrstilar. Undersökningen visar ocksÄ hur elever fÄr sina multisensoriska lÀrstilar tillgodosedda i undervisningen.Resultaten av de empiriska undersökningarna visar Àven att om elevers olika lÀrstilar ska tillgodoses i undervisningen mÄste lÀrarna ha medvetenhet om hur man lÀgger upp lektioner efter elevers olika förutsÀttningar. Men det rÀcker inte bara med att man som lÀrare har denna medvetenhet utan man mÄste ocksÄ kunna tillÀmpa den i verkligheten. En viktig aspekt som framkommer av litteraturen Àr att ju fler sÀtt vi anvÀnder för att lÀra ut en viss kunskap, desto större chans har vi att nÄ alla elever. De tre lÀrarnas syn pÄ lÀrstilar varierar i studien, vilket i sin tur resulterar i olika sÀtt att nÄ alla elever i dessa klasser..

Den pedagogiska mÄltiden- PÄ gott och ont : En kvalitativ studie av lÀrare och annan pedagogisk personals syn pÄ mÄltiden som ett pedagogiskt verktyg för elever pÄ högstadiet

I Sverige serveras sedan 1946 gratis skolmat till alla elever pÄ grundskolan, och frÄn 2011 Àr det lag pÄ att skolmaten som serveras Àven ska vara nÀringsriktig. SkolmÄltiderna ses som ett lÀrtillfÀlle och kallas pedagogisk mÄltid. Studiens syfte var att belysa hur lÀrare och annan pedagogisk personal som arbetar pÄ högstadieskolor och Àter lunch tillsammans med eleverna utnyttjar mÄltiden som ett pedagogiskt verktyg. Kvalitativ studie i form av ett frÄgeformulÀr med öppna svarsalternativ anvÀndes. Inslag av kvantitativa metoder finns i studien utifrÄn informanternas bakgrundsfakta.

Idrottsundervisningens frÄnvaroproblematik - orsaker och verkan

VÄrt syfte med denna studie har varit att öka vÄr egen kunskap om elever som sÀllan eller aldrig deltar i idrottsundervisningen pÄ gymnasiet. IngÄngsvinkel vi har valt till arbetet Àr att se om kön, fritidsaktiviteter och yttre faktorer som utseende har inverkan pÄ nÀrvaron vid idrottstimmarna i skolan. Genom detta skapa oss bÀttre förutsÀttningar i vÄr framtida yrkesroll att pÄverka dessa elever till att bli mer aktiva i undervisningen.Genom arbetet har Àven det funnits en tanke att öka kunskapen om hur elever ser pÄ idrottsÀmnet. Vad som Àr roligt och hur de upplever olika moment. För att genom detta fÄ en större förstÄelse för framförallt de elever som inte deltar, men Àven de som gör det.

"Effekten av stress och provÄngest pÄ en minnesprestation"

Syftet med föreliggande studie har varit att se om stress och provÄngest pÄverkar resultatet pÄ ett minnestest. Följande frÄgestÀllningar har behandlats: presterar elever med en hög grad av provÄngest sÀmre pÄ ett minnestest Àn elever med lÄg grad av provÄngest? Presterar elever med en hög grad av provÄngest sÀmre i stressig miljö Àn lugn miljö? Har kvinnor en högre grad av provÀngest Àn mÀn? Har kön en betydelse för prestationen i en stressig respektive lugn miljö? Urvalet bestod av 34 gymnasieelever varav 21 fullföljde undersökningen. Deltagarna fick dels fylla i en enkÀt för att faststÀlla deras grad av provÄngest och sen göra ett minnestest i stressad respektive lugn miljö. Undersökningen visade inte pÄ nÄgra signifikanta samband.

Lika brott - olika straff : Äterfallets betydelse vid pÄföljdsbestÀmningen

Syftet med denna studie Àr att undersöka vilken betydelse klasstorlek har för elever och lÀrare utifrÄn deras egna upplevelser mot bakgrund av faktorer som trivsel, miljö, gruppdynamik, stress, lÀrande samt prestation och motivation. VÄra frÄgor var sÄledes: Hur upplever elever och lÀrare att det Àr att befinna sig i en liten respektive stor klass? Vilka för- och nackdelar upplever elever och lÀrare i den befintliga klassen? och Finns det nÄgot samband mellan klasstorlek och elever och lÀrares upplevelser? Som metod anvÀndes en kvalitativ metod i form av intervjuer dÄ vÄr önskan var att komma informanterna pÄ djupet genom att ta del av deras upplevelser, erfarenheter och sociala vÀrld. Det genomfördes Ätta intervjuer pÄ tvÄ olika skolor, varav fyra intervjuer pÄ varje skola. Sex av intervjuerna var elevintervjuer och tvÄ var lÀrarintervjuer.

Lek i förskolan - barnskötares, pedagogers och rektorers medvetenhet om lekens betydelse

Syftet med detta arbete var att undersöka medvetenheten och lekens betydelse hos personal i förskolan och om det finns en samsyn mellan personal och rektorer om lekens betydelse. Arbetet ger en översikt över tidigare forskning om lekens betydelse för barns utveckling och den delen avslutas med en del om lek som en specialpedagogisk metod. Med hjÀlp av intervjuer av personal och rektorer har vi undersökt förskolepersonals medvetenhet om lekens betydelse samt om det finns en samsyn mellan personal och rektorer om lekens betydelse. Vi har Àven undersökt om det finns skillnader mellan olika kommuner. Sammanfattningsvis pekar resultatet av vÄr undersökning pÄ att rektorns instÀllning och medvetenhet om lekens betydelse har stor betydelse för hur mycket leken diskuteras och medvetandegörs i personalgruppen..

Hur motiveras och inkluderas elever i matematik i Ärskurs 6? : En intervjustudie med lÀrare och elever.

Syftet med detta examensarbete Àr att titta pÄ hur lÀrare motiverar och inkluderar sina elever i matematikundervisningen. Vi tittar vidare pÄ elevernas syn pÄ undervisningen och vilka faktorer som gör dem motiverade i Àmnet matematik. Vi har anvÀnt oss av en kvalitativ undersökning med semistrukturerad intervjumetod dÀr bÄde lÀrare och elever intervjuats. Studien visar att elevers motivation ofta styrs av elevers förkunskaper samt av lÀraren och lÀrarens förhÄllningssÀtt och undervisningsmetoder..

?Med piska och morot? - en studie om hur idrottslÀrare arbetar med omotiverade elever i grundskolan

Syfte och frÄgestÀllningarSyftet med studien var att undersöka hur grundskolelÀrare i Àmnet idrott och hÀlsa arbetar med omotiverade elever, vilket ansvar lÀrarna anser sig ha att motivera eleverna samt vad lÀrarna tror det beror pÄ att elever Àr omotiverade inför och under Àmnet idrott och hÀlsa i skolan.1. Hur arbetar idrottslÀrare med omotiverade elever?2. Vems ansvar anser idrottslÀrarna det Àr att motivera elever?3.

Ett flerstÀmmigt klassrum : LÀrares perspektiv pÄ dialogisk undervisning

Syftet med detta examensarbete var att belysa lÀrares perspektiv pÄ ett flerstÀmmigt klassrum. Fyra frÄgestÀllningar stÀlldes upp kring dialog i undervisningen, nÀmligen: 1) LÀrares uppfattningar om dialog, 2) LÀrares metoder i ett dialogiskt klassrum, 3) LÀrarens betydelse i ett dialogiskt klassrum och 4) SvÄrigheter med ett dialogiskt klassrum. För att kunna besvara syfte och frÄgestÀllningar intervjuades sex lÀrare. FrÄn intervjuerna tolkades empirin kvalitativt. I resultatet visade det sig att lÀrarna ansÄg att dialog Àr vÀsenligt för att ett lÀrande ska kunna ske.

Mobbning ur Elevens perspektiv : Hur elever i Ă„r 3 uppfattar begreppet mobbning

Denna uppsats behandlar hur elever i Är 3 uppfattar begreppet mobbning. Vi har med hjÀlp av boksamtal som metod intervjuat 42 elever i tvÄ klasser i en skola norr om Stockholm. Boksamtalen genomfördes parallellt i de bÄda klasserna i totalt 8 grupper om 4-6 elever.FrÄgestÀllningarna var; Hur uppfattar elever i Är 3 begreppet mobbning?, Hur tycker elever i Är 3 att man skall göra om en kamrat Àr mobbad?, Vad anser elever i Är 3 om vuxnas engagemang pÄ skolan nÀr det gÀller utanförskap? Vi fann att boksamtal som intervjumetod fungerade mycket bra och att eleverna genom att utgÄ frÄn en fiktiv situation lÀttare kunde uttrycka hur de uppfattade begreppet mobbning. Under boksamtalen berÀttade eleverna om en situation av kamratförtryck i klasserna dÀr en elev tycktes förtrycka eleverna i de bÄda parallellklasserna.

Hur bemöter fritidslÀrare elever i fritidshemmet utifrÄn ett genusperspektiv?

Syftet med detta examensarbete Àr att ta reda pÄ hur förestÀllningar om genus kommer till uttryck och fÄr betydelse i mötet mellan fritidslÀrare och elever i fritidshemmets verksamhet. Vi anvÀnde oss av en kvalitativ metod för att vi ville ta reda pÄ fritidslÀrares tankar och uppfattningar om genus och jÀmstÀlldhet i fritidshemmet. För att fÄ fram detta gjordes observationer och intervjuer. Vi fokuserar pÄ specifika omrÄden att observera pÄ för att fÄ en helhetsbild hur bemötandet Àr i de olika i situationernaI resultatet har vi fÄtt fram att fritidslÀrare har olika förestÀllningar och normer om flickor respektive pojkar och det pÄverkar deras förhÄllningssÀtt I intervjuerna fick vi fram att lÀrarna sÀger sig ha jÀmstÀlldhetsmÄlen i ryggraden och de berÀttar att de möter alla lika, det framkommer ocksÄ i intervjuerna att fritidslÀrare har olika förvÀntningar pÄ flickor och pojkar som sedan pÄverkar deras bemötande till elever.

Det Àr ju i skolan man blir invandrare

VÄr uppfattning Àr att vÀgledare pÄ skolor har betydelse för integrationen av elever med invandrarbakgrund genom den vÀgledning de bedriver. DÀrför valde vi att ta reda pÄ hur vÀgledarna ser pÄ vÀgledningen av dessa elever, om det finns nÄgra utmÀrkande drag i denna, orsakerna till vÀgledarnas förhÄllningssÀtt, och om det finns stöd i skolans mÄldokument för vÀgledning av elever med utlÀndsk bakgrund. Undersökningen Àr gjord genom en kvalitativ enkÀtmetod, dÀr frÄgorna besvarats skriftligen av sex studie- och yrkesvÀgledare pÄ gymnasieskolor i Malmö. VÄr kunskapsbakgrund bygger pÄ tidigare forskning inom Àmnena utbildning, mÄngkultur och integration. Vi utgÄr dessutom frÄn bland annat V.

<- FöregÄende sida 21 NÀsta sida ->