Sök:

Sökresultat:

5761 Uppsatser om Avkastning pć totalt kapital - Sida 5 av 385

SVENSK KOD FÖR BOLAGSSTYRNING : En utvĂ€rdering av reglerna baserad pĂ„ lönsamhet

Företag pÄ NASDAQ OMXS Small Cap har sedan 2008 omfattats av svensk kod för bolagsstyrning, Koden. Kodens mÄlgrupp Àr företagen men syftet Àr att frÀmja investerares och aktieÀgares intressen. Det Àr sÄledes rimligt att stÀlla krav pÄ att Kodens regler Àr av hög kvalité utifrÄn deras perspektiv. I studien undersöks vilka samband som existerar mellan reglerna i Koden angÄende styrelsen och Small Cap företagens lönsamhet, mÀtt som rÀntabilitet pÄ totalt kapital. Sambanden anvÀnds sedan för att avgöra om reglerna i Koden Àr korrekt utformade eller om de behöver modifieras.

En jÀmförelse mellan stora och smÄ Sverigefonder i olika börsklimat

Syftet med uppsatsen Àr att undersöka om det finns nÄgon skillnad vad gÀller avkastning och risk mellan smÄ och stora Sverigefonder. Vi vill Àven undersöka om denna skillnad ser annorlunda ut i olika börsklimat. VÄr undersökning fann inte bevis för nÄgon pÄtaglig skillnad mellan stor och smÄ Sverigefonder vad gÀller avkastning och risk..

NyanlÀndas upplevelser av ett utbildningsföretags insatser

Antalet asylsökande i Sverige har blivit mer omfattande vilket gör att fler nyanlÀnda försöker att etablera sig pÄ den svenska arbetsmarknaden. Individerna omfattas av en rad olika etableringsinsatser för att integreras i samhÀllet och pÄ arbetsmarknaden. Syftet med vÄr studie Àr att analysera nyanlÀndas upplevelser av ett utbildningsföretags insatser utifrÄn de nyanlÀndas enskilda upplevelser. Vi har valt att studera utbildningsföretagets betydelse för de nyanlÀnda att etableras pÄ arbetsmarknaden, samt vilka resurser och kapital de nyanlÀnda upplever att de fÄr av utbildningsföretaget. Vi har anvÀnt oss av kvalitativ metod i vÄr studie och utfört semistrukturerade intervjuer med vÄra respondenter.

Venture capital och lÄgkonjunkturens pÄverkan pÄ Venture capital i Sverige

Venture capital investerar via fonder i nya, smÄ och medelstora onoterade företag under en tidsbestÀmd period. Genom ett aktivt Àgarengagemang tillför de kompetens, nÀtverk, Àgarstyrning och kreditabilitet. DÀrigenom skapar de tillvÀxt inom portföljbolaget samt förutsÀttningar för en positiv avkastning via exit. Inom dagens svenska ekonomi har det blivit allt vanligare att innovativa unga företag med utvecklingspotential finansieras via venture capital. I december 2008 visade Konjunkturinstitutet en rapport om konjunkturlÀget som skvallrade om fördjupad internationell finanskris med svagare BNP-tillvÀxt, ökad arbetslöshet och bekrÀftade att Sverige nu gick in i en lÄgkonjunktur.

Hur pÄverkas hotellkoncerner av det nya förslaget för redovisning av leasingavtal?

Bakgrund & Problem: Redovisningen av leasingavtal har lÀnge varit ett diskuterat Àmne inom redovisningen. För att hantera problemen med den nuvarande standarden har IASB i samarbete med FASB publicerat ett förslag till en ny leasingstandard. HuvudpoÀngen i förslaget Àr att kapitalisera samtliga leasingavtal i ett försök att uppnÄ en förbÀttrad jÀmförbarhet mellan företag.Syfte: Syftet med uppsatsen Àr att undersöka förÀndringen i redovisningen av hotellkoncerner som ett resultat av de nya leasingförslaget. Detta görs genom att kartlÀgga hur nyckeltalen rÀntabilitet pÄ totalt- och sysselsatt kapital, rÀntabilitet pÄeget kapital, soliditet, skuldsÀttningsgrad och kapitalomsÀttningshastighet frÄn hotellkoncerner kommer att pÄverkas av det nya förslaget.Metod: Den metod som anvÀnds utgÄr frÄn den finansiella databasen Datastream och undersöker de finansiella rapporterna för 36 företag i hotellbranschen. Företagens framtida operationella minimileaseavgifter nuvÀrdesberÀknas och företagets poster i balansrÀkningen justera enligt denna summa.

Corporate Social Responsibility : och dess inverkan pÄ lönsamheten

Corporate Social Responsibility (CSR) har fÄtt en allt större roll under senare Är. Fler och fler företag ser vÀrdet av och engagerar sig i frÄgor rörande miljö, samhÀlle och socialt ansvarstagande. Under mÄnga Är har det förts en debatt kring huruvida engagemang i dessa frÄgor kan ha pÄverkan pÄ lönsamheten i företag och i sÄ fall vilka samband som finns. Resultaten av tidigare studier har varit olika och ingen tydlig slutsats har kunnat dras. Den hÀr studien syftar till att försöka svara pÄ om CSR har inverkan pÄ företags lönsamhet.

Lyckas hedgefonder infria uppstÀllda förvaltningsmÄl? : En analytisk studie av svenska hedgefonders historiska presentationer i termer av risk, avkastning och korrelation

Hedgefonder har under det senaste decenniet blivit ett allt mer uppmÀrksammat inslag pÄ den svenska fondmarknaden och tillvÀxten har varit stark bÄde till storleken förvaltat kapital och antalet hedgefonder. SjÀlva grundidén för hedgefonder Àr att de oberoende av marknadsutvecklingen alltid skall generera positiv avkastning. LÄg risk samt lÄg korrelation med aktie- och rÀntemarknaderna Àr ytterligare argument vilka bör göra hedgefonderna till intressanta inslag i investerares totala portföljer.ProblemomrÄde: Hedgefonder kommer sÀkerligen att utgöra betydande delar av svenska investerares kapitalplaceringar i framtiden vilket gör dem till intressanta studieobjekt. Intressant ur en investerares perspektiv Àr att undersöka huruvida hedgefonderna infriar uppstÀllda förvaltningsmÄl.Syfte: Genom kvantitativ berÀkning Àmnar vi analysera de svenska hedgefondernas historiska prestationer i form av absolut avkastning, riskjusterad avkastning, volatilitet samt korrelation, i syfte att se om detta motsvarar de förvÀntningar en investerare bör ha för sitt hedgefondsparande.Metod: Undersökningen baseras pÄ sekundÀrdata i form av undersökta fonders kurshistorik, samt index- och rÀntehistorik. Studien Àr teoretisk i den mening att vi anvÀnt oss av vedertagen ekonomisk teori som vi tillÀmpat, empirisk dÄ vi sjÀlva genomfört berÀkningar för att sedan kunna analysera resultaten och dra egna slutsatser av dessa.Resultat: Flertalet fonder har svÄrt att uppfylla mÄlet om ?absolut avkastning?.

VÀgen till ett arbete : -en studie om hur SamhÀlls- och kulturanalytiker har gÄtt tillvÀga i arbetssökningsprocessen

Ett Ànnu outforskat och mycket intressant omrÄde Àr frÄgor kring hur unga individer gÄtt tillvÀga för att skaffa sitt första arbete med koppling till vÀrdet av individens sociala kapital. Socialt kapital har idag, vid sidan av individens utbildning, en avgörande roll för individens position pÄ arbetsmarknaden. Syftet med denna studie har varit att undersöka hur socialt kapital ackumulerats hos SamhÀlls- och kulturanalytiker och vidare hur det ackumulerade sociala kapitalet har pÄverkat deras möjligheter att skaffa ett arbete efter avslutad utbildning. Tyngdpunkten har varit att studera hur processen gestaltat sig frÄn deras examen tills dess att de har fÄtt sin första anstÀllning som SamhÀlls- och kulturanalytiker. I denna uppsats har vi anvÀnt oss av en flerfaldig strategimetod, vilket inneburit att vi kombinerat en kvalitativ och kvantitativ metod, totalt har femton intervjuer respektive femton enkÀter genomförts.

Pensionsfonder : Högre risk ger högre avkastning, eller?

Syfte: Syftet med denna studie Àr att undersöka om en högre risk ger en fondsparare i PPM högre avkastning vid ett lÄngsiktigt fondsparande och om den avkastningen speglar den risk spararen tar.Metod: En kvantitativ studie som Àr baserad pÄ sekundÀrdata, som Àr inhÀmtad frÄn Morningstar. 60 pensionsfonder analyseras frÄn tre olika riskkategorier, med en mÀtperiod pÄ 10 Är. FrÄgestÀllningarna har besvarats med hjÀlp av relevanta teorier, hypotesprövning och korrelationsanalys.Slutsats: Efter att ha undersökt dessa PPM-fonder sÄ kan man vÀl konstatera att en högre risk ger en högre avkastning. DÀremot speglar inte avkastningen ökningen i risk, förvisso har högriskfonderna bÀst sharpkvot men lÄgrisk fonderna har bÀttre Àn medelriskfonderna, vilket betyder att vi inte kan sÀga att avkastningen i förhÄllande till risken blir lika bra eller bÀttre för att du ökar ditt risktagande..

Men gör mÄl dÄ! : En studie av aktieprisets reaktion vid fotbollsmatcher

I takt med att fotbollsklubbarna i Europa utvecklats och fÄtt allt större ekonomier ökar Àven deras behov av kapital. Under den senaste femtonÄrsperioden har allt fler klubbar sökt sig till den publika aktiemarknaden för att skaffa kapital. Eftersom detta Àr en relativt ny företeelse finns det mÄnga outforskade delar att studera. DÀrför har vi valt att inrikta vÄr studie mot frÄgestÀllningen: Finns det ett samband mellan ett fotbollslags framgÄng och dess aktiekurs?Genom vÄrt syfte har vi begrÀnsat oss till att studera Europacupmatcher, vilket betyder att det Àr turneringarna Champions League och UEFA cupen som vi kommer undersöka.

PÄverkar VC-företags ÀgarnÀrvaro vid IPOs initial underprissÀttning och lÄngsiktig avkastning?

Syfte: Att analysera och förklara hur VC-företags ÀgarnÀrvaro vid IPOs pÄverkar initial underprissÀttning. Att analysera och förklara hur VC-företags ÀgarnÀrvaro vid IPOs pÄverkar lÄngsiktig avkastning. Metod: Vi anvÀnder ett kvantitativt metodval för att besvara uppsatsens problemformulering samt syften. Genom detta val har vi möjlighet att analysera den initiala underprissÀttningen och lÄngsiktiga avkastningen utefter ett antal valda variabler som kan antas ha en pÄverkan. Slutsatser: Vi har funnit att VC-backade IPOs har en signifikant lÀgre initial underprissÀttning Àn ej VC-backade IPOs.

FöretagsförvÀrv ? En studie av Tobins q och aktieavkastning

Uppsatsens syfte Àr att försöka utreda en eventuell relation mellan mÄl- och uppköpsföretagets q-vÀrden och aktieÀgarnas avkastning i samband med ett företagsförvÀrv, samt vilken relation som skapar störst aktieÀgaravkastning. Teorin kring Tobins q samt teorier kring aktieÀgarnas avkastning i samband med företagsförvÀrv och faktorer som pÄverkar denna ut-gör grund för uppsatsen. Henri Servaes artikel om företagsförvÀrv och Tobins q pÄ den amerikanska marknaden fungerar som refe-rensstudie. En kvantitativ undersökningsmetod med hypotesprövning anvÀnds i arbetet. Relationen mellan mÄl- och uppköpsföretagens q-vÀrden och aktieÀgarnas avkastning analyseras med multipel regression.

Fastighetsbranschens kapitalstruktur : En totalundersökning av Stockholmsbörsens fastighetsbolag, hur deras kapitalstruktur har pÄverkats av övergÄngen till IFRS

Syftet med uppsatsen var att undersöka om det fanns nÄgot samband i kapitalstrukturen hos fastighetsbolagen pÄ stockholmsbörsen. Samt att se hur införandet av IAS 40/IFRS har pÄverkat företagens kapitalstruktur.Författarna valde att göra en totalundersökning för att belysa problemstÀllningen pÄ bÀsta sÀtt. Vidare letade författarna i företagens Ärsredovisningar för att hitta de siffror som behövdes för att rÀkna ut de relevanta nyckeltalen. De nyckeltal som författarna ansÄg lÀmpliga för undersökningen var soliditet, avkastning pÄ eget kapital, avkastning pÄ sysselsatt kapital och skuldsÀttningsgraden. PÄ vissa av nyckeltalen ansÄg författarna att det fanns ett intresse av att se hur korrelationen och standardavvikelsen sÄg ut, dÀrför rÀknades dessa ocksÄ ut.

AffÀrsÀnglars investeringsmotiv och investeringsstrategier

För företag som Àr i behov av externt kapital och extern kompetens med ett stort kontaktnÀt, kan en affÀrsÀngel vara till stor hjÀlp. I utbyte mot kapital och egen kompetens fÄr affÀrsÀngeln delar av det investerade företaget, som den i sin tur förvÀntar sig fÄ finansiell avkastning pÄ. Författarna har genomfört en kvalitativ undersökning genom att intervjua affÀrsÀnglar med syftet att undersöka de investeringsmotiv och investeringsstrategier som de har vid sina investeringar. Författarna ger Àven en grundlÀggande sammanfattning av vad affÀrsÀnglarna beaktar vid en investering och vad de generellt har för uppfattning av vad det innebÀr att vara en affÀrsÀngel. Slutsatserna som analysen lÄg till grund för var att det inte alltid Àr avkastningen som Àr det viktigaste investeringsmotivet. Att vara delaktig och medverka till de investerade företagens utveckling var ett mer förekommande svar pÄ frÄgan om affÀrsÀngelns syn pÄ investeringsmotiv.

Återköp av aktier : En studie i hur ett företags annonsering om Ă„terköpsprogram pĂ„verkar den svenska aktiemarknaden

Huvudsyftet med uppsatsen Àr att se hur ett företags annonsering om Äterköp av aktier pÄverkar dess börskurs i Sverige. Som delsyfte kommer Àven en undersökning göras om huruvida reaktionen skiljer sig mellan olika branscher samt om Sveriges reaktion skiljer sig frÄn den tidigare forskningen i USA och i Storbritannien. Undersökningen har genomförts med hjÀlp av en eventstudie dÀr den abnormala avkastningen berÀknas. En intervju utförs för att bekrÀfta resultatet.Resultatet gav en sammanlagd kumulativ avkastning pÄ 0,57 %. Det visade Àven att det finns en skillnad mellan olika branschers reaktion pÄ en annonsering av ett Äterköp.

<- FöregÄende sida 5 NÀsta sida ->