Sök:

Sökresultat:

56 Uppsatser om Arla - Sida 2 av 4

Orsaker till differenser mellan beräknad och faktisk energianvändning i nyproducerade flerbostadshus

This master thesis was written for Arla Foods and the result of the thesisserves to gain Arla Foods in its work with chemical hazardous and to bringnew academic results. The thesis aims to create a common methodology forrisk analysis with the handling of chemicals.The theories displayed in this thesis focuses on different risk managementmethods in order to build up a framework out of which a risk management toolwas created. The main primary data source consists of interviews held withemployees within Arla Foods at different facilities.The risk management tool can be found in appendix K.Available recommendations for how to evaluate risks with chemicals can befound at appropriate government agencies. These recommendations aredrawn up to suite small and medium enterprises and therefore are to narrowto make a good foundation for analysing chemical risks at large companies.With the legislation and government demands in mind, a tool has beencreated to fit a large company?s needs when managing chemical risks.

Den gröna konsumentmakten - medborgarens ekologiska insats

The aim of this thesis is to form a theory of the green consumer power and to distinguish whether this phenomenon could indicate a movement toward the ecological citizenship. To do so, scientific theories regarding the responsibility of companies have been used, as well as the public choice theory, to link individuals as citizens to individuals as consumers. The motives of corporate environmental responsibility, along with consumers ability to bring pressure in different dimensions, are later drawn on as indicators applied to empirical information. The largest producer of ecological products in Sweden, Arla Foods, is employed as case study to explore if the green consumer power can and does exist. The ecological citizenship uses the ecological footprint, to define in what ways we can minimize our part of environmental degradation.The study seems to strengthen the theory, consumers do have a power to make companies go green and they tend to use it increasingly.

Mot ett effektivare materialflöde - En fallstudie vid Arla Foods i Linköping

Detta examensarbete är utfört vid Linköpings Tekniska Högskola och Arla Foods i Linköping under vårterminen 2009.Arla Foods i Linköping invigdes år 1978 och går under benämningen specialproduktsmejeri. Ett specialproduktsmejeri arbetar i huvudsak med att förädla basprodukter genom att t.ex. smaksätta creme fraiche, yoghurt och mjölk.Detta arbete inleddes med en omfattande datainsamling och intervjuer med anställda på mejeriet vilket bidrog till att skapa en bild av nuläget på mejeriet som i rapporten kunde beskrivas och analyseras. Syftet med detta examensarbete var att undersöka om dagens sätt att styra materialflödet av emballage kunde förbättras samt att undersöka vilka möjligheter en ny lagerlokal skulle ge. Analysen visade att det fanns rum för förbättring vad gällde bl.a.

KESO - en allmän benämning för produkten cottage cheese : Vilka för- och nackdelar uppstår för innehavaren när dess varumärke blir en allmän benämning för en produktkategori?

Syftet med denna uppsats är att beskriva för- och nackdelar som uppstår för en varumärkesinnehavare då dennes varumärke, utav konsumenter, har kommit att uppfattas som en allmän benämning av en produktkategori. Även orsaker till fenomenet samt förebyggande åtgärder kommer att beröras. Ämnet är inte belyst i större utsträckning, varken inom teori eller i praktik. Syftet besvarades med hjälp av att studera Arla Foods varumärke KESO® som i uppsatsen konstateras vara en allmän benämning för produkten cottage cheese. Teori kring varumärken generellt samt ämnesspecifik teori sammanställdes för att fungera som ett analysverktyg.

Svinnoptimering VTIS1

The goals of this Bachelors? Thesis were to establish the production loss through the VTIS1 Pasteur at Arla Foods Linköping dairy and then suggest simple but effective solutions to minimize the losses for each production run. If the timeframe allowed it, some of the solutions would be implemented and tested in full production to determine their impact on economic and environmental savings.The very first step of this project was to establish the statistics over what losses there is in the production pipeline through VTIS1, from milk and powders in mixer tanks to finished and packed products in cold storage. Then, when knowing how much product was actually lost and where, those bottlenecks could be pinpointed and examined more closely. At this stage the focus was switched, from the otherwise complicated and broad manufacturing process, to the VTIS1-aggregate, since early data indicated there were quite substantial losses there.In conjunction with this project Arla Foods purchased an absorption photometer-measuring device (OPTEK AS16) that could be inserted straight into the product stream out of VTIS1, allowing real time measurements of its optical density.

Förändring av en kärntjänst - En undersökning utförd på Arla Foods

Bakgrund: I bakgrunden framgår det att den personliga kontakten med mejeriföretagen har minskat med tiden, vilket har resulterat i ett ökat avstånd mellan mejeriföretag och kund. Samtidigt präglas branschen av hög konkurrens. Det har blivit allt viktigare att arbeta för att behålla sina befintliga kunder.Problemformulering: Vilka faktorer är viktiga för mejeriföretagens långsiktiga överlevnad vid omvandling av en rutinmässig kärntjänst?Syfte: Att analysera och jämföra två beställningsmetoder för att se vilka faktorer som påverkar och bidrar till en långsiktig relation.Metod: Uppsatsen utgår från en deduktiv forskningsansats. Både kvalitativ och kvantitativ undersökningsmetod tillämpas i form av en djupintervju samt en kundenkät.Teorier: Uppsatsen använder följande teorier: Involveringsteorin, Mervärdesteorin, Nätverkssynsättet, Totalkommunikation samt Service profit chain.

Validation of Steins/Arla Foods method for lactate fermenting clostridia in milk

One of the most serious and economically important defects caused by clostridia in milk products is the late blowing of semi-hard cheeses.Clostridia occur naturally in soil and can contaminate milk through crops contaminated by dung and soil followed by a less successful silage process, that give them opportunity to grow unaerobically. When anaerobic conditions occur, such as storage of semi-hard cheese, they ferment lactic acid to butyric acid and the gases CO2 and H2.At the fusion of Arla and MD Foods, a series of changes were conducted on the MPN method for lactic acid fermentation for clostridia in milk. These changes resulted in an increased accuracy due to an increased number of test tubes and the change of media from MRCM to BBB, Bryant & Burkey Broth, that was thought to be more selective for Cl. tyrobutyricum, the organism mostly found in hard cheese. When the number of dairy farmers that were given quality reduction fines increased, the new method was suspected and a validation was conducted.The validation included inoculation of different clostridia and bacillus strains into BBB substrate and enzymatic testing of positive samples with Rapid ID 32A.

Därför dricker du caffelatte - en fallstudie om caffelattens popularitetsförlopp

Intresset för denna uppsats uppkom i och med samhällsprogrammet Faktum på SVT2. I ett avsnitt avslöjades att flera trender såsom exempelvis caffelattetrenden uppstått ur kommersiella syften, med bland annat Arla som bakomliggande initiativtagare. Detta osynliga sätt att använda trender för att påverka konsumenten gjorde oss väldigt fascinerade.Vi bestämde oss för att göra en fallstudie och titta på hur mjölk- och kaffeförloppet utspelat sig alltsedan det startade i början av 1980-talet. Vårt syfte är att identifiera kritiska händelser som inträffar när en produkt blir populär samt identifiera kritiska faktorer som spelar in under en produkts popularitetsförlopp. De teorier som används för att besvara vårt syfte handlar om tändande gnistor, nätverkskommunikation, produktlivscykeln, opinionsledare och övertalning.Vi utförde fyra personliga intervjuer med personer som vid olika tidpunkter varit delaktiga i det popularitetsförloppet.

Dokumentation av ensilering med fokus på clostridiesporer i mjölk :

To produce milk of good standard the feed for the animals kept for milk production is an important part in the work of quality. This makes it important to feed them with good forage, especially when feeding with silage. The process of making silage is very complex and requires a careful handling to be successful. The fundamental idea is to create an anaerobic environment in the herbage to favour the desirable micro-organisms, in this case the lactic acid bacteria. This environment is created by careful handlings were the importance is to pack the crop well and cover it as soon as possible to exclude oxygen.

Lagerstyrning av emballage med hänsyn till utrymmesbegränsningar : En fallstudie vid Arla Foods Linköping

Detta examensarbete har utförts på Arla Foods mejeri i Linköping. Mejeriet har länge haft problem med höga lagernivåer av emballage som resulterat i stora hanteringssvårigheter och höga kostnader. Syftet med detta arbete är att föreslå en effektivare lagerstyrning med målet att minska de höga lagernivåerna av emballage på mejeriet.En nulägesanalys visade att medelbeläggningen för perioden 2010-05 ? 2011-02 var ca 70 % av maxkapaciteten varav ca 30 procentenheter utgjordes av säkerhetslagret. Totalkostnaden för lagerföring och beordring för ett år baserat på dessa siffror blir ca 1 716 000 kr/år.Alternativa lagerstyrningsmetoder har undersökts i två olika scenarier.

The road to recovery : En fallstudie om Arla Foods krishantering i Mellanöstern

The aim of this thesis is to expand the understanding of 16th century Flemish art by approaching paintings by artists Pieter Aertsen (1508-1575), Joachim Beuckelaer (1533-1574) and Pieter Bruegel (c. 1525-1569) from a different perspective. This is done by extending the discourse of art history, into a discourse of literary history and primarily 16th century novels by authors such as François Rabelais and Miguel de Cervantes. The paintings are studied in relation to these 16th century novels, by comparison and as a testament of this specific time period. A widening contextualization is also constructed in which a connection to the expression of the carnivals ambivalent form, as well as the notion of lower classes is explored.

Inventering och riskklassning enligt MIFO fas I vid Arla Foods i Kalmar samt jämförelse mellan MIFO och Amerikanska PA

Det finns idag ca 80 000 potentiellt förorenade områden i Sverige. För att karlägga och riskklassa områdena har Naturvårdsverket utformat metodik för inventering av förorenade områden (MIFO). Metoden är indelad i två faser. Fas I består av orienterande undersökning och riskklassning. Fas II byggs upp av översiktliga undersökningar och en ny riskklassning av objektet där en markteknisk undersökning har en viktig roll.  Syftet med detta examensarbete är att utföra en MIFO fas I-inventering med tillhörande riskklassning på två fastigheter ägda av Arla Foods.

Proteströrelser i lantbrukskooperativa företag : vad är problemet?

Denna uppsats handlar om grupper av medlemmar i lantbrukskooperativa företag och deras protester gentemot föreningens styrelse och ledning. Syftet är att förstå varför proteströrelser uppstår i lantbruksföretag, de drivande medlemmarnas prioriteringar och syften och genom det söka vägar för styrelsen att hantera eller ta vara på dessa proteströrelser. Uppsatsens teoretiska referensram är institutionell ekonomi, med dess agent- och transaktionskostnadsteorier liksom Albert Hirschmans klassiska voice & exitteori. Organsiationsteori och teori om subkulturer ger perspektiv på proteströrelser sett som ett socialpsykologiskt fenomen. Inom ramen för uppsatsen har en kvalitativ studie genomförts bland Arla Foods ambas svenska medlemmar. Fem grupper av medlemmar, som under de senaste fem åren genomfört tämligen omfattande proteströrelser gentemot föreningen, har genomgått gruppintervjuer i så kallade fokusgrupper. De transkriberade intervjuerna utgör uppsatsens analysunderlag. Förenande var en allmän grundmurad misstro mot föreningens interna information, ett starkt krav på fördjupad och omfattande kommunikation mellan såväl företagsledning som medlemmar, men också medlemmar olika regioner emellan.

Fallgropar och framgångsfaktorer vid användandet av viral marknadsföring: en fallstudie av två svenska företags virala annonskampanjer

The purpose of this thesis is to shine some light on how B2C companies in Sweden carry out a viral marketing campaign. Through case studies of two comparably sized companies, Arla and If Skadeförsäkringar, this was examined. This study shows that viral marketing is still a new subject for both marketers and researchers. It is hard to find conclusive methods for how to carry out such a marketing campaign successfully leaving companies feeling that they first have to go through a trial and error process. This is evident in this case study, where viral marketing is degraded to a tool for generating awareness rather than producing actual results as part of a holistic marketing plan and where those results are too uncertain to rely on.

Energiinventering och energieffektivisering - En studie av Skånemejeriers ysteri i Kristianstad.

På Skånemejeriers ysteri i Kristianstad har en energiinventering utförts. Detta för att lokalisera de komponenter på mejeriet som är energianvändare och få en bättre insyn i energianvändningen på mejeriet. Föreliggande inventering har sedan använts för att analysera energianvändningen och föreslå energieffektiviseringsåtgärder. Informationen i uppsatsen är införskaffad genom löpande intervjuer med personalen på Skånemejerier och deras samarbetspartners, okulärbesiktningar samt genom ett studiebesök på Arla Foods i Kalmar.Inventeringen är indelad i två områden, nämligen produktions- och stödprocesserna. Produktionsprocesserna innefattar samtliga energianvändare som direkt berör produktionen av ost medan stödprocesserna innefattar de energianvändare som berör produktionen av ost indirekt..

<- Föregående sida 2 Nästa sida ->