Sök:

Sökresultat:

3 Uppsatser om Antocyanin - Sida 1 av 1

Effekter av olika ljuskvalitét på antocyaninkoncentration hos Vaccinium corymbosum

Blåbär är en naturlig källa till antioxidanter, bland annat Antocyanin. Antocyanin är ett pigment som bidrar till biomedicinska funktioner som förbättrad syn, förbättrat minne, skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar samt andra hälsoeffekter. Idag finns en stor marknad för blåbärsextrakt, där bland annat Antocyanin på piller säljs som hälsokostmedel. Försöket syftar till att undersöka om olika våglängdsområden kan öka ackumuleringen av Antocyanin hos V. corymbosum av sorterna ´Duke` och ´Legacy`.

Fenolers inverkan på vinkvalitet : en litteraturstudie för kartläggning av fenoler och faktorer som kan inverka på fenolkoncentrationen

Detta kandidatarbete är en litteraturstudie om fenoler i vindruvor. Fenoler är en stor grupp kemiska ämnen som i sin närvaro eller frånvaro inverkar på vinets slutliga kvalitet i form av färg, arom, bitterhet och strävhet. Detta arbete kommer att ta upp fenolers kemiska indelning, vilken roll de har i druvor, deras inverkan på vinets kvalitet, olika miljöförhållanden som påverkar koncentrationen samt ta upp hur vinframställningsprocessen inverkar på fenolhalten. Fenolkoncentrationen i vin påverkas av en rad yttre betingelser vilket både vinodlaren och vinmakaren behöver ha i åtanke hela vägen från odlingen av druvor till det drickfärdiga vinet. Genom en ökad förståelse för hur de kemiska föreningarna beter sig och genom att optimera förhållanden under odlingen och vinframställningsprocessen kan vin av bättre kvalitet med högre fenolkoncentrationer komma att produceras..

Effekt av bl?b?r p? blodlipider En systematisk litteratur?versikt om effekt av bl?b?rsintag p? blodlipider.

Syfte: Syftet ?r att sammanst?lla det aktuella forskningsunderlaget f?r att unders?ka om intag av bl?b?r f?r?ndrar lipidniv?er hos m?n och kvinnor ?18 ?r j?mf?rt med att inte inta bl?b?r. Metod: I denna systematiska ?versiktsartikel har en litteraturs?kning genomf?rts. F?r att specificera unders?kningsomr?det har arbetet avgr?nsats till m?n och kvinnor ?18 ?r med interventionen intag av bl?b?r (os?tade f?rska, frysta eller frystorkade) tillsammans med normalkost som har j?mf?rts mot inget bl?b?rsintag (normalkost, placebodryck, -pulver eller -kapsel med pulver). Utfallet som har unders?kts var f?r?ndring av totalkolesterol (TC), triglycerider (TG), low-density lipoprotein (LDL) och high-density lipoprotein (HDL). Studiedesignen f?r inkluderade studier var RCT, minst singelblindad med en interventionsl?ngd p? ?1 vecka.