Sök:

Sökresultat:

111 Uppsatser om Aktie - Sida 1 av 8

STOR PÅVERKAN PÅ VINST PER AKTIE MED NY REDOVISNINGSSTANDARD?

Syftet med denna uppsats är att undersöka om svenska koncerners resultat och nyckeltal påverkats av den standardändring som infördes i USA från och med årsskiftet 2001/2002, SFAS 142. Detta för att kunna generalisera resultatet till den svenska marknaden i och med att IFRS 3 implementeras under 2005. Vår undersökning, som genomförts med en jämförande ekonomisk utvärderingsmetod, visar att samtliga undersökta koncerner redovisar ett synbart högre resultat och en urskiljbar högre vinst per Aktie. Vi kan konstatera att vid såväl ett positivt som ett negativt resultat är standardändringen gynnsam för koncernerna. Ju större goodwillposten är desto större förbättring av vinst per Aktie på grund av den uteblivna avskrivningen..

Hyresbostadsfonder - ett placeringsalternativ för välbärgade?

Hyresbostadsfonder är en ny placeringsform i Sverige som erbjuder privatpersoner, företag och institutioner att äga hyresfastigheter och erhålla avkastning från förvaltningsöverskott och värdeökning. I denna studie jämförs Aktie- och obligationsfonder med en simulerad hyresbostadsfond ur ett risk kontra avkastningsperspektiv. Fonden baseras på data över den svenska fastighetsmarknaden från Svenskt Fastighetsindex och Investment Property Database, därför att placeringsformen är ny och det råder brist på historisk data från verkliga aktörer.Målet med studien är att besvara om hyresbostadsfonder är ett konkurrenskraftigt alternativ till Aktie- och obligationsfonder. Utöver finansiella jämförelser redogör författarna eventuella dolda risker och nackdelar med placeringsformen.Resultatet från studien visar att hyresbostadsfonden har presterat bättre än både Aktie- och obligationsfonderna under perioden 1988-2008. Bidragande faktorer till denna utveckling har identifierats och redovisats.

Demografiska skillnader vid aktieplaceringar : En studie om eventuella demografiska skillnader vid aktieplaceringar

Uppsatsen belyser frågan om det finns demografiska skillnader som påverkar personer när de ska välja en Aktie att investera i. Utgångspunkten för uppsatsen är en enkätundersökning som genomfördes under två olika aktiviteter anordnade av Aktiespararna under våren 2009 i Värmland. Utifrån tidigare forskning undersöker jag i min uppsats om de demografiska skillnaderna: kön, ålder, månadsinkomst och utbildningsbakgrund påverkar personer inför deras val av Aktier att investera i. För att undersöka om det finns några demografiska skillnader, så använde jag mig av en enkät med fasta svarsalternativ som deltagarna på de båda aktiviteterna fick besvara. Enkäten var utformad så att respondenterna även hade möjlighet att på sista frågan, om varför de väljer att investera i en viss Aktie förutom de sju redan fasta svarsalternativen kunna välja ett åttonde eget svarsalternativ: ?Annat?. Där kunde respondenterna välja att själva beskriva deras egna motiv till att de valde att investera i just en viss Aktie. Resultatet av min enkätundersökning visar att de demografiska skillnaderna i viss mån påverkar personers val av Aktier.

RR 18: Resultat per aktie - en studie av 20 börsnoterade företag

Användbarheten av RPA har varit tvivelaktig i och med minskad användning, vilket beror på att begripligheten och jämförbarheten av nyckeltalet har varit bristfällig. Tillförlitligheten till RPA kan öka efter RR 18:s ikraftträdande, eftersom kraven på en enhetlig beräkningsstandard ökar jämförbarheten. Utvecklingen av RPA har påverkats av olika resultat- och skattebegrepp, vilket har lett till att det inte har funnits någon enhetlig redovisningspraxis. RR 18:s klassificering som en upplysningsrekommendation påverkar dess genomslagskraft. Upplysningskravens begränsade genomslagskraft kan bero på tidigare redovisningstraditioner i företagen, internationell påverkan och avsaknaden av en debatt om nyckeltalets betydelse och användning..

Företagsvärdering med Fundamental analys : Är Eolus aktie över- eller undervärderad?

Datum: 2010-06-03Kurs: Kandidatuppsats i FöretagsekonomiLärosäte: Mälardalens högskola, VästeråsInstitution: Akademin för hållbar samhälls- och teknikutvecklingTitel: Företagsvärdering med Fundamental analysFörfattare: Sebastian Järvinen och Slavisa StupicHandledare: Riitta LehtisaloExaminator: Cecilia LindhFrågeställningar: Vilka värderingsmetoder och modeller är mest lämpliga för en värdering av Eolus Vind AB?Är Eolus Aktie över- eller undervärderad?Vilken påverkan har avvikelser gentemot prognos i värderingen av Eolus?Syfte: Syftet med studien är att utföra en företagsvärdering av Eolus för att fastställa om dess Aktie är över- eller undervärderad samt behandla osäkerheten kring en värdering.Metod: I studien har en deduktiv metod tillämpats då vi valt att utgå från redan befintlig teori. Vidare har kvalitativa och kvantitativa metoder tillämpats för att få en djupare förståelse för hur värderingsmetoderna och modellerna används i praktiken som sedan ligger till grund för värderingen av Eolus.Slutsats: Lämpligaste metoden för en värdering av Eolus är en så kallad DCF analys, där en fundamental analys ligger till grund för de prognostiserade antaganden. Det innebär att bolaget, marknaden och dess bransch studeras för att sedan ligga till grund för de prognoser och antaganden som krävs i en DCF analys. En multipelvärdering är att föredra då den anses göra DCF analysen komplett.

Value at Risk med Riskmetrics-metoden : Fungerar VaR på den svenska aktiemarkanden?

Value at Risk (VaR) är en finansiell metod för att skatta risker och som används i stor utsträckning av banker och företag. VaR beräknar att en eventuell förlust inte skall överstiga ett visst belopp med 95/99 procents konfidens. Denna uppsats syfte är att undersöka om VaR kan appliceras på en svensk Aktie när Riskmetrics-modellen (IGARCH) skattar volatiliteten på Aktien trots oro på den finansiella marknaden. Undersökningen genomfördes på Volvos B-Aktie med data från perioden 2003-01-01 till 201 2-12-31. Vi genererade enstegsprognoser över den potentiella förlusten (VaR) givet en fiktiv investering av 10 000 000 SEK.

Index viktat efter omsättning : Presterar ett index viktat efter omsättning bättre än ett index viktat efter börsvärde?

Om den effektiva marknadshypotesen inte gäller skulle varje Aktie handlas över eller under Aktiens verkliga värde. Om så är fallet skulle alla index som är viktade efter börsvärde automatiskt överexponeras när en Aktie handlas över dess verkliga värde och underexponera när en Aktie handlas under dess verkliga värde. Det här betyder att kapitalviktade index är fundamentalt och strukturellt bristfälliga och kommer kontinuerligt övervikta alla Aktier som handlas över verkligt värde och undervikta all Aktier som handlas under verkligt värde. Efter att läst Robert Arnotts forskningsartikel ?Redefining Indexation? väcktes intresset av att utföra studien på den svenska Aktiemarknaden.

Utdelningspreferenser vid aktieplaceringar hos individer : En studie ur ett bolagsperspektiv

På en perfekt marknad bör en investerare vara likgiltig till om en Aktie ger avkastning i form av kapitaltillväxt eller utdelning. Emellertid existerar skatter och transaktionskostnader på marknaden, det vill säga marknaden är inte perfekt. Med tillgång till unik data som visar Aktieplacerares innehav hos bolag på Stockholmsbörsen är studiens syfte att finna klientel i form av ålders-, köns- och inkomstgrupper. Vi finner att investerare inte är likgiltiga till utdelning. Äldre individer, kvinnor och låginkomsttagare utgör en större andel av Aktieplacerarna i bolag som lämnade utdelning vilket indikerar att dessa har preferenser för Aktier med utdelning.

SCANIA – - Analys och värdering

Scania grundades år 1891 och idag spänner sig verksamheten över hundramarknader. Tillverkningen består av tunga lastbilar, bussar samt industriochmarinmotorer, fokus ligger på segmentet tunga transporter. Scania harfortsatt att visa goda intäkter även under perioder av stagnation påmarknaden. Det har gjort Scania till ett attraktivt förvärvsobjekt för andrabolag i samma bransch. Volvo har gjort två försök till förvärv av Scania ochMAN har gjort ett.Volvo gjorde två försök till förvärv först år 1979 och sedan igen år 1999men hindrades då av EU-kommissionen eftersom företagen tillsammansskulle dominera den nordiska marknaden.

Utvärdering av svenska aktie- och aktieindexfonder : En empirisk studie av Sharpekvot, Treynorkvot och M-kvadrat, år 1998-2008

My essay is on the subject of teachers work environment with focus on noise and communication. In the essay questions are raised on how a teacher can influence his or hers noisy work environment. A school is a large work place with many employees and is owned and administered by the county municipality which is an even bigger workplace. How big an acting space does a teacher have in such a large organization?My methods of research on these questions have been to conduct interviews and analyzing documentation from The Swedish Work Environment Authority.

Finns det ett samband mellan omsättningen av aktier och deras betavärden?

Titel: Finns det ett samband mellan omsättningen av Aktier och deras betavärden? Seminaridatum: 3. Februari 2006 Uppsatsämne: Finansiell ekonomi, kandidatuppsats, 10 p Författare: Helén Dybing Handledare: Hossein Asgharian Sökord: Aktie, Beta, Omsättning, Konjunktur, Bransch Syfte: Syfte med denna uppsats är att fastställa om det finns något samband mellan omsättningen av Aktier och deras betavärde. Vidare är syftet att se hur sambandet ser ut beroende på vilken bransch Aktierna tillhör och hur det förhåller sig ur ett konjunkturperspektiv. Metod: Jag valde ut 30 Aktier som under min valda tidsperiod, 1990-01-31 till 2003-06-30, fanns registrerade på A-listan.

Är Stockholmsbörsen predicerbar?

I den här uppsatsen testas huruvida Stockholmsbörsen är predicerbar, i motsats till den icke-predicerbara teorin ? Random Walk theory. Till skillnad från majoriteten av tidigare studier, undersöker jag predicerbarhet för enskilda Aktier, och inte bara som ett aggregerat fenomen i form av ett index. Resultatet av studien visar att Stochholmsbörsen som en homogen grupp inte gå att predicera. Däremot, då varje Aktie undersökts i isolerad form, uppvisar majoriteten av Aktierna ett predicerbarat beteende ? i form av Mean Reversion, alternativt Mean Aversion..

Warrantintroduktion : En studie om prispåverkan på den underliggande aktien vid en warrantintroduktion

Den svenska ekonomin går bra vilket har lett till att svenska folket har mer pengar att investera. Det finns en mängd olika investeringsalternativ på marknaden, bland annat obligationer, Aktier, fonder och derivat. Till kategorin derivat hör warranter och optioner. Warranter kan ses som en lång option och är ett relativt nytt instrument på marknaden. Handeln med warranter startade på den svenska marknaden 1995.

Är fastighetsaktier en säker investering? : En jämförelsestudie där fastighetsaktier analyseras

Uppsatsen syfte är att undersöka om fastighetsAktier är en säker investering eller inte samt kan det vara ett alternativt sparande, istället för statsobligationer när en säker långsiktig investering efterfrågas. För att avgöra om fastighetsAktierna är säkra Aktier används marknadsportföljen som referens på vad som ska anses vara en säker Aktie. Genom att använda CAPM ansatsen kunde tillgångarna jämföras åt. Resultaten från analysen tyder på att det inte går att säga att fastighetsAktierna är säkrare än marknadsportföljen samt att de inte tycks vara ett bättre alternativ än statsobligationer på långsikt..

Slumpens betydelse på aktie- respektive spelmarknaden

Många berättar om de ekonomiska vinster de gjort på börsen under senaste åren, och hur lätt pengarna rullat in på deras konton. Med en liten inblick i finansmarknaden och genom att titta på A-ekonomi då och då så blir i stort sett alla Aktieaffärer lyckade. Vi hör dock sällan någon berätta om folks dåliga Aktieaffärer. Börsen verkar med andra ord vara en guldgruva för dem som investerar där. Med hjälp av dyra Aktierekommendationer kan man göra ännu större vinster enligt en rad olika fondkommissionär.

1 Nästa sida ->