Varför är Grevyzebran men inte Grantzebran utrotningshotad?
… och Grevyzebra. Bergszebran och stäppzebran har dessutom en del underarter. Grantzebran är en underart av stäppzebra som lever i östra Afrika, bl.a. i Kenya. Grevyzebran lever också i östra Afrika med centrum i Kenya, men är mer anpassad till ett tort klimat och halvökenområden …