Sök:

Webbplattform för statusrapportering på Sandvik IT


Denna rapport handlar om framtagandet av en webbaserad rapporteringsplattform för Sandvik IT. Uppsatsen bryter ner och illustrerar de delar i processen som krävs för konverteringen från en dokumentbaserad till en webbaserad rapporteringsmetod genom att utgå från Sandvik IT?s rapporteringsscenario. Den dokumentbaserade rapporteringsmetoden utgörs av Excel och den webbaserade av Reporting Services. Många implementeringstekniska delar som kan vara av intresse för utvecklare tas upp. Uppsatsen täcker in kostnadsfrågor för hela livcykeln av webbplattformen och en jämförelse görs av de båda rapporteringsscenariorna En stor tyngd läggs även på att visa de problem som kan uppstå på vägen från rapporteringsscenariot med Excel till Reporting Services. Metoden för arbetet är platsundersökning, litteraturstudie samt en systemutvecklingsmetod som kallas för Agile. I slutet av uppsatsen finns det bilagor som visar hur de slutgiltiga rapporterna kan se ut.

Författare

Arian Homainik

Lärosäte och institution

Högskolan i Gävle/Högskolan i Gävle/Ämnesavdelningen för datavetenskapInstitutionen för matematik, natur- och datavetenskap

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..