Sök:

Upplev i skolan

en litteraturstudie om hur upplevelseproduktion kan användas som ett metodologiskt hjälpmedel för att stimulera kreativitet i det pedagogiska rummet


?Hur upplevelseproduktion kan användas som ett metodologiskt hjälpmedel för att stimulera kreativitet inom det pedagogiska rummets väggar? är en litteraturstudie som gjorts i samband med min examination på institutionen för Musik och Media vid Luleå tekniska universitet. Uppsatsen beskriver upplevelser, upplevelseindustrin och aktuella teorier om upplevelseproduktion som studerats vid utbildningen. Uppsatsens syfte är att ge en bred överblick av förutsättningarna för kreativitet. Jag kommer också studera vilka metodologiska tillvägagångssätt forskningen beskriver som kreativa verktyg. Sist kommer jag att studera om upplevelseproduktion kan användas som en metod för att skapa förutsättningar kring det kreativa arbetet i skolan. I min undersökning har jag använt mig av tidigare forskning för att söka svar på vad kreativitet är, vad kreativitet har för innebörd samt vilka förutsättningar som krävs för att stimulera kreativitet. Uppsatsens diskussion behandlar frågan om hur upplevelseproduktionsteori kan användas som ett verktyg för att stimulera kreativitet inom det pedagogiska rummets väggar. Vidare beskrivs hur teorier inom upplevelseproduktion kan appliceras för att stärka och stimulera kreativt arbete samt den kreativa förmågan. Sist i uppsatsen presenteras flera implikationer baserade på de resultat som uppkommit av undersökningen. De visar på goda förutsättningar att utveckla upplevelseproduktion som ett koncept för att stimulera kreativt arbete och kreativa processer.

Författare

Elisabeth Hellmér

Lärosäte och institution

Luleå/Musik och medier

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..