Sök:

Tvångsvård av gravida missbrukare

-en granskning av lagförslagets överensstämmelse med nationella och internationella bestämmelser samt effekten på kvinnans och fostrets rättigheter

Efter avregleringen av lagarna under 1990-talet öppnas marknaden med uthyrning av personal. Bemanningsföretag anställer arbetstagare som därefter hyrs ut till kundföretag som strävar efter högre flexibilitet i schemaläggningen av arbete. Finns det ingen efterfrågan av arbete blir dessa anställda utan sysselsättning trots att de har anställning i ett bemanningsföretag. Syftet är att beskriva och förklara arbetsledarnas uppfattning om inhyrd personal respektive fast anställda vad gäller arbetsförhållanden och relationen till arbetsledaren. Uppsatsen är utförd som en flerfallsstudie byggd på intervjuer med arbetsledare i företagen Coca-Cola Drycker Sverige AB, Posten Logistik AB, Schenker Logistics AB och Spendrups Bryggeri AB. Samtliga arbetsledare ansåg att det inte förekommer större skillnader i relationen mellan inhyrd personal och fast anställda. Slutsatsen är att tvåvägskommunikationen som uppkommer under arbetsmötena stärker arbetsledarens relation till de fast anställda. Det framstod också att personalens arbetssituation skiljer sig utifrån olika ?out?come?. De fast anställda arbetar för lönen medan den inhyrda personalen, utöver lönen, arbetar mot ett högt LMX-utbyte för att bli bokad till ytterligare arbetstid.

Författare

Erika Nilsson

Lärosäte och institution

Örebro universitet/Akademin för juridik, psykologi och socialt arbete

Nivå:

"Magisteruppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla magisterexamen.

Läs mer..