Sök:

Tillit till icke-finansiella mått - en studie av hur icke-finansiella mått används, var de används och tilliten till dem på olika nivåer inom organisationer


Det är många som har skrivit om fördelar och nackdelar med icke-finansiella mått. I dagens samhälle krävs snabba beslutstaganden och inte endast att man reagerar i efterhand. Större krav ställs också på företagen att även ta hänsyn till de ?mjukare? tillgångarna. Studier har emellertid visat att tillit för dessa icke-finansiella mått saknas inom företagen, då främst på ledningsnivå. Eftersom vi anser att det är svårt att styra företag efter mått som inte upplevs som tillförlitliga, anser vi att detta område skulle vara intressant att forska vidare inom. Vårt syfte är att studera var icke-finansiella mått förekommer och vilket syfte de uppfyller på olika nivåerna inom organisationerna. Vidare vill vi undersöka om tilliten till de icke-finansiella måtten skiljer sig åt på olika nivåer i företagen. Vi vill också försöka bidra till att ge en ökad förståelse varför det i så fall är på detta sätt.

Författare

Therese Olsson Matilde Rieck

Lärosäte och institution

Blekinge Tekniska Högskola/Inst. för ekonomi och management

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..