Sök:

Take the 'vice' out of the advice - and be your own Rainmaker. Förslag till företagsledningar för framgångsrik konsultanvändning.


Denna uppsats, som är skriven på kandidatnivå vid företagsekonomiska institutionen vid Lunds universitet, behandlar användandet av konsulter. Det användande som uppsatsen är riktad mot är svenska företagsledningars användande av strategi- och organisationskonsulter. Uppsatsen försöker inte komma fram till om konsulter är bra eller dåliga. Istället försöker den hitta lösningar för företagsledningar så att de kan förbättra sina användningssätt av konsulter och få mer värde av konsultservicen som köps in. Uppsatsen går i kronologisk ordning igenom den process som företagsledningar går igenom från valet av konsult till utvärderingen. Förslag ges till konsultprocessens faser om hur en företagsledning skulle kunna förbättra sitt användande. Uppsatsen är baserad på förekommande litteratur inom området, personliga intervjuer med företagsledare och konsulter och en enkät till företagsledare. Författarnas förhoppning är att visa företagsledningar i rätt riktning för ett mer kostnads- och tidseffektivt användande av strategi- och organisationskonsulter. Uppsatsens slutsats är en lista med förslag till företagsledningar på vad de bör tänka på i samarbetet med konsulten när det gäller valet av konsult, kontraktet, relationen mellan konsult och klient samt utvärderingen.

Författare

Malin Göransson Rickard Danielsson Sofia Olsson

Lärosäte och institution

Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..