Sök:

Something old, something new, something borrowed, something blue

A collaborative master thesis project exploring the development of Löfstrands Verkstad?s identity through physical artifacts, the contextualization of them and the system that provides the

Förord:Ämnet för mitt examensarbete var att arbeta med företagsidentitet genom att fläta samman ett specifikt företags (Löfstrands möbelrenoveringsverkstad) befintliga verksamhetsstruktur och ambition med planeringen och formgivningen av dess egenproducerade objekt.Löfstrands Verkstads vilja att skapa möbler som skall kunna ärvas vidare (likt de möbler de renovering i sin befintliga verksamhet) lades tillsammans med möjligheterna med småskalig produktion (i deras verkstad, samt kontaktnät) som grund till en verksamhetsbreddning för Löfstrands Verkstad i Hägersten.Den fysiskt manifesterade slutprodukten av examensarbetet är en möbelkollektion skapad för Löfstrands ideal, identitet, lager- och produktionsmöjligheter. En kollektion i vilken kunden bjuds in till medskapande (eller art directing) av möblerna för att knyta strarka band till dessa och verkstaden.

Författare

Emil Håkansson

Lärosäte och institution

Konstfack/Industridesign

Nivå:

"Magisteruppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla magisterexamen.

Läs mer..