Sök:

?Sen finns det ju bra socialassistenter också?? ? En kvalitativ studie om före detta kriminella fäders upplevelser av socialtjänstens bemötande.


Vårt syfte med uppsatsen var att undersöka hur fäder anser sig bli bemötta i sin föräldraroll av socialtjänsten, när de valt att bryta med kriminaliteten. Vi syftade även till att undersöka hur fäderna uppfattar sin föräldraroll och hur de tror att deras barn har påverkats av pappornas kriminella bakgrund. Vi genomförde fem kvalitativa intervjuer med före detta kriminella fäder med fokus på deras upplevelser av socialtjänstens bemötande och bedömning.Vi har kunnat se att våra informanter har till övervägande del negativa erfarenheter gällande bemötande från socialtjänsten. Informanternas uppfattning är att deras kriminella bakgrund ligger dem till last när det kommer tillbedömningar. Vi har analyserat resultatet utifrån begreppen makt, kommunikation samt normalitet och avvikelse. Slutsatsen vi kan dra är att informanterna tyckte att bemötandet var en viktig del i en klients förändringsprocess. De framhöll viktenav ett personligt bemötande, god kommunikation samt att socialsekreteraren visade förtroende för klienten.

Författare

Henrik Andersson Jonathan Emanuel

Lärosäte och institution

Göteborgs universitet/Institutionen för socialt arbete

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..