Sök:

Panorama och VR teknik

Färger och ljus påverkar människor, ibland på olika sätt och ibland på samma sätt. Det finns mycket skrivet, många teorier om hur människor uppfattar färg och ljus. Goethe, som jag i huvudsak avhänder mig av i den här uppsatsen, skriver om hur olika färger påverkar människan på olika sätt. Jag har sedan använt mig av den informationen när jag har gjort mina fem digitala målningar. I min efterföljande undersökning har jag sedan försökt ta reda på om det är möjligt att påverka människor till att få särskilda känslor för särskilda bilder, genom att använda färg och ljus på rätt sätt enligt teorierna. Detta resulterade i en undersökning där jag frågade sex personer från olika delar av världen om vad de kände om bilderna. Jag kom fram till att det är mycket svårt att få samma svar från alla, men oftast får man liknande svar och att det tycks finnas vissa kulturella skillnader även om de är svåra att definiera.

Författare

Malin Persson

Lärosäte och institution

Högskolan i Skövde/Högskolan i Skövde/Institutionen för kommunikation och informationInstitutionen för kommunikation och information

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..