Sök:

Med hur stor noggrannhet, med avseende på position och riktning, går det att kompensera GPS-bortfall med hjälp av telefonens inbyggda sensorer?


När ett mobilspel använder sig av GPS-koordinater för att positionera användaren kan det uppstå problem vid eventuella GPS-bortfall. En del spel hanterar det genom att frysa spelet till dess att GPS-kontakten kommer tillbaka. I detta arbete har möjligheten att istället positionera användaren med telefonens inbyggda sensorer undersökts. Detta då tanken är att en offline-positionering skall kunna ta över vid GPS-skuggor för att skapa jämnare gameplay för användaren. För att avgöra hur väl offline-positioneringen fungerade i jämförelse med GPS-positioneringen har en rutt tagits. Efter det räknades offline-positioneringens koordinater om till GPS-koordinater så att de kunde jämföras med de GPS-koordinater som kom från GPS:en. I slutändan blev skillnaden stor mellan de två olika positioneringarna. Så pass stor att resultatet i sig blev oanvändbart. Det intressanta ligger dock i att resultatet gav indikationer på att en offline-positionering likt den som detta arbete försöka skapa är möjligt.

Författare

Tobias Nilsson

Lärosäte och institution

Högskolan i Skövde/Institutionen för informationsteknologi

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..