Sök:

Lärares första tid i yrket - fusionen mellan teori och praktik/The first step in teacher profession - theory and practice in fusion


Arbetet består av en undersökning av förskollärare examinerade 2002 och deras första tid i yrket. Fokus i undersökningen har varit på lärarnas ambitioner och på svårigheter att förverkliga dessa. Tolkningen av materialet har varit att försöka förstå relationer mellan ambitionerna och svårigheterna. Övergången från lärarutbildningen till att arbeta i verksamheten, är den fruktsam för professionens utveckling? Det är ett fenomen jag undersökt. Syftet är att undersöka om det fanns en klyfta mellan teori och praktik. Vad jag tycker mig se är att det finns hinder i form av grupperingar emellan människor som skulle kunna arbeta mot samma mål. Det finns således en klyfta mellan teori och praktik och det tyder på att det bl.a. beror på att det inte finns arbetsformer som möjliggör pedagogiska möten mellan olika professionella aktörer på arenan.

Författare

Kristian Hedensted

Lärosäte och institution

Malmö högskola/Lärarutbildningen

Nivå:

"Uppsats för yrkesexamina på grundnivå". Självständigt arbete (examensarbete)om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla yrkesexamen på grundnivå.

Läs mer..