Sök:

Kökspersonalens medvetenhet kring faktorer som påverkar den offentliga skolmåltidsverksamheten


Det finns många faktorer som påverkar den offentliga skolmåltidsverksamheten. Råvaror, mat och hälsa, lokaler och utrustning, produktionsmetoder och produktionssystem, matsedelspla-nering, service, organisation och organisering samt lagar och regler är några faktorer som på-verkar dessa verksamheter. Påverkan sker både på kökspersonalens arbetsvillkor och också på sättet att organisera måltidsverksamhetens drift. Denna studie syftar till att undersöka köks-personalens medvetenhet kring ovannämnda faktorer. För detta ändamål har en kvalitativ undersökning gjorts med hjälp av telefonintervjuer. Sammanlagt intervjuades fem skolköks-medarbetare. Resultatet av intervjuerna antyder att kökspersonalen kan ha en bristande med-vetenhet kring faktorer som påverkar skolmåltidsverksamheterna, detta kan eventuellt be-gränsa måltidsverksamheterna till att utvecklas på ett effektivt sätt.

Författare

Abraham Smoler

Lärosäte och institution

Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..