Sök:

Informationsdesign i utställningen


Detta examensarbete omfattar ett förslag på utformning av en utställning med Interactive Institute som uppdragsgivare.Syftet med examensarbetet har varit att utforma en utställning till ett antal prototyper som utvecklats i projektet ?Static!?. Prototyperna visualiserar energi på olika sätt där tanken är att uppmärksamma användandet av energi. Vi har arbetat med att skapa ett utställningsförslag med god informationsdesign som ger medvetenhet om energianvändning hos målgruppen.Vi har undersökt hur man skapar uppmärksamhet hos besökare, hur man kan göra utställningen informativ utan att någon står och berättar om den samt hur man undviker att besökare vidrör prototyperna i utställningen. För att skaffa oss de kunskaper som behövts för att genomföra examensarbetet har vi gjort litteraturstudier, genomfört flera intervjuer, gjort en enkätundersökning samt gjort fältstudier.Examensarbetet har resulterat i ett idéförslag som visualiseras med hjälp av datorskisser. Skisserna beskriver utformningen med både text och bild.

Författare

Åsa Hendberg Sara Göransson

Lärosäte och institution

Mälardalens högskola/Mälardalens högskola/Institutionen för innovation, design och produktutvecklingAkademin för innovation, design och teknik

Nivå:

"Uppsats för yrkesexamina på grundnivå". Självständigt arbete (examensarbete)om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla yrkesexamen på grundnivå.

Läs mer..