Sök:

I en annan del av mediebruset

- en diskursanalys av kärlek och sex samt anhörigas upplevelser av funktionshinder i dokumentärserien "I en annan del av Köping"


Denna uppsats ska på ett vetenskapligt sätt försöka beskriva vad dokumentärserien ?I en annan del av Köping? framställer. Vilka diskurser synliggörs i programmet och står programmet eventuellt för en förändring i svenskt medieutbud vad det gäller skildring av funktionshindrade personer? Genom en koncentrerad studie av samtal som handlar om anhörigas tal om sitt funktionshindrade barn, kärlek samt sex påvisas diskurser i förhållande till begreppen normalitet och avvikelse. Denna uppsats försöker besvara vilka relationer som finns mellan huvudkaraktärerna och vad de medverkande representerar i serien. Hur pratar man som anhörig till en funktionshindrad person om sin släkting och vad beror detta på? Det andra ämnet som behandlas är kärlek och sex som varit huvudområden i serien och dessa områden förhandlas i förhållande till normalitet och avvikelse och vad de betyder i relation till medial representation.

Författare

Emilie Larsson

Lärosäte och institution

Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..