Sök:

IT/Internetkkonsultföretag

den"Nya Ekonomins"Barn - Drivkrafter för IT/Internetföretags strategiska utveckling i kontexten den"nya ekonomin"- ett dynamiskt växelspel


Bakgrund: Kontexten den"nya ekonomin"gav en speciell strategisk utveckling för många IT/Internetkonsulter i form av mycket snabb tillväxt där företag, finansmarknad och media såg lönsamhet som något för tillfället sekundärt. Syfte: Syftet med uppsatsen är att bidra med kunskap om vilka faktorer som drivit förändring i företag från den så kallade"nya ekonomin", i vårt fall IT/Internetkonsulter, samt hur och varför detta skett. Det är även vår avsikt att utreda om någon livscykel vilken illustrerar företagets utveckling kan observeras samt studera företagens förändringsprocess kopplat till kontexten den"nya ekonomin". Genomförande: Intervjuer har genomförts med IT/Internetkonsulter samt affärspress. Resultat: Aktörerna företagsledare, media samt finansmarknaden vilka företräder liknande uppfattningar i kombination med en teknik vars implikationer för ekonomin är dåligt förstådda ger en mycket kraftfull drivkraft för förändring. Den snabba förändringsprocessen var en produkt av ovanstående drivkraft och kan ej ses som ett långsiktigt bestående fenomen. Vid mycket snabb tillväxt utvecklas en"diffus livscykel"vilken inte liknar den livscykel som traditionell teoribildning presenterar.

Författare

Mikael Gäfvert Oskar Lindberg

Lärosäte och institution

Linköpings universitet/Ekonomiska institutionen

Nivå:

"Magisteruppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla magisterexamen.

Läs mer..