Sök:

Hur lantbrukare i Uppland påverkas av att producera lokalt och ekologiskt kött

en fallstudie om Upplandsbondens


Marknaden för lokal och ekologisk mat har vuxit och det finns idag flera olika försäljningskanaler för produkter som produceras inom lantbruket. Denna uppsats syftar till att undersöka hur lokala och ekologiska köttbönder i en förening i Uppland påverkas av sin valda produktionsinriktning och försäljningskanal, samt hur de bedömer sin resiliens. Studien grundar sig huvudsakligen på djupintervjuer. Det visade sig att lantbrukarna var nöjda med såväl att producera lokalt och ekologiskt, samt med den ekonomiska föreningen Upplandsbondens de var medlemmar i. Ekonomi, omsorg om djuren och gemenskap var tre av orsakerna till att de valde att gå med i föreningen och att producera lokalt och ekologiskt. Lantbrukarnas självuppskattande resiliens hade överlag ett högt värde.

Författare

Anna Samuelsson

Lärosäte och institution

SLU/Dept. of Food Science

Nivå:

"Övriga arbeten". Övriga arbeten, t.ex projektarbeten.

Läs mer..