Sök:

Fume

Design för hållbar utveckling i köket


Målet med mitt examensarbete har varit att skapa en produkt som underlättar hållbar matlagning - hållbar för miljö och hälsa. I denna uppsats redogör jag för de beslut jag fattat i min designprocess.Utifrån intervjuer, ITK (Identity Tool Kit) och research om ämnet, blev det tydligare för mig vad hållbar matlagning kunde innebära. Jag beslutade att arbeta vidare med ångkokning, en metod som bland annat bevarar näringsämnen på ett bra sätt.Jag har utvärderat marknadens utbud av ångkokare och i observationer studerat matlagningsprocessen och vilka problem som kan uppstå.Resultatet blev Fume, en ångkokare som erbjuder matlagning på höjden, samtidigt som den kräver små ytor vid förvaring.

Författare

Sara Näslund

Lärosäte och institution

Linnéuniversitetet/Institutionen för design, DE

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..