Sök:

Sökresultat:

3 Uppsatser om Vetting - Sida 1 av 1

Vetting år 2023 : En kvalitativ studie om framtidens vettinginspektioner

Arbetet avhandlar Vettingens framtida utveckling inom den kommande tioårsperioden(2013-2023), baserat på kvalitativa intervjuer med erfarna, väl insatta personer i tankochVettingbranschen. Intervjusvaren analyseras i diskussionsdelen och ger läsaren enbild av hur Vettingen kan tänkas se ut om tio år, och hur Vettingen kan förändras för atteffektiviseras ytterligare. Vettingen kommer troligtvis öka i omfattning under dennakommande tioårsperiod, med ökat antal arbetstimmar och ökad resursåtgång som följd.Antalet inspektioner kommer troligen att öka, både i antal och även tidsåtgången perinspektion kommer att öka. Ett införande av SIRE-Vetting fullt ut är troligtvis inte attvänta, på grund av oljebolagens oförmåga att enas om var fokus skall ligga vid eninspektion. Fokus vid en inspektion kan komma att skiftas, troligtvis från kontroll avteknisk hårdvara och certifikat, till att se till fartyget som helhet, och i störreutsträckning utvärdera besättningen och dess kompetens..

Vettinginspektion en utredning om vettinginspektioner leder till ökad arbetsbelastning ombord

AbstraktJag har tittat på hur arbetsbelastningen ser ut idag ombord på svenska tankfartyg. Arbetet har belyst inställningen till och respondenternas upplevda känslor vid tiden för Vettinginspektionen, men också vad det skulle kunna leda till. Under praktiktiden genomfördes personliga intervjuer samt intervjuer via mejl, och har även använt mig av både kvalitativa och kvantitativa undersökningar. Utredningen har visat att respondenternas goda inställning till Vettinginspektioner, mest oro före Vettinginspektionen, förberedelserna väl genomförda, hur inspektörens agerande påverkar besättningen. Samt resultatet av utredningen har även visat att det existerar en viss övertid runt en Vettinginspektion..

En jämförelse av SIRE - inspektioner och hamnstatskontroller

Vi har valt att undersöka om oljebolagens krav är högre än hamnstatens eftersom vi under vår tid till sjöss har kommit i kontakt med ämnet ett flertal gånger. Ombord i fartygen pratas det mycket om inspektioner och de anses många gånger vara onödigt petiga.Resultatet i vår studie har visat att inspektionerna medför en ökning av säkerheten och medvetenheten av risker som kan föreligga. Vi redogör även för om det finns en möjlighet att slå samman inspektionerna för att reducera påfrestningen hos besättningen.För att få en inblick i organisationernas arbete har vi valt att göra en kvalitativ studie, grundad på strukturerade intervjufrågor som har ställts till oljebolag, ombordbefäl och inspektörer från Transportstyrelsen.Vid framställningen av resultatet transkriberade vi intervjuerna och delade sedan upp materialet i kategorier för att läsaren på ett enkelt sätt skall kunna följa studien från början till slut..