Sök:

Sökresultat:

23 Uppsatser om Tork - Sida 1 av 2

Faktorer som påverkar om man väljer dubbeltork eller kontinuerlig tork :

Att investera i en spannmålsTork är en mycket stor investering. För en växtodlingsgård är det näst efter marken den största fasta investeringen. Det är därför viktigt att man väljer rätt typ av Tork. Det vanligaste är konventionell varmluftsTork där också 80-90 % av den svenska spannmålen Torkas. Det byggs i huvudsak två typer av varmluftsTorkar, kontinuerlig Tork och dubbelTork.(Ekström, 1972) Det är inte självklart vilken typ man bör välja och det är en intressant fråga att utreda.

Installation av energikombinat vid Lillesjöverket : Tekniskt beslutsunderlag åt Uddevalla Energi för val av flistork

Med ett energikombinat vid Lillesjöverket vill Uddevalla Energi energieffektivisera samt sänka temperatur på återkommande fjärrvärmevatten, för att kunna utnyttja rökgaskondensorn effektivare. Uppdraget var att utreda mängden tillgänglig energi under sommarhalvåret och utföra en matematisk kalkyl som ska ligga till grund för val av Tork. Valet stod mellan två alternativ av Tork där storlek på värmeväxlararea och investeringskostnad skilde dem åt. Sedan följde dimensionering av fjärrvärmeledning samt cirkulationspump från fjärrvärmenätet till Tork. Syftet var att ge Uddevalla Energi ett tekniskt beslutsunderlag för val av storlek på Tork samt dimensionering av energiöverföring till densamma.

Produktutveckling av biologisk tork för frukt- och matavfall

En biologisk Tork produktutvecklades inom detta examensarbete. Uppdraget innefattade dels skapande av ett utmatningssystem till restprodukter och dels en förnyad utformning av produktens gränssnitt mot människan för att öka brukbarheten. Den befintliga versionen av produkten, kallad bioTork, innehöll inget utmatningssystem. Det innebär att tömningsoperationen idag måste utföras av användaren med hjälp av en separat produkt som med hjälp av luft samlar restprodukterna i en påse.Examensarbetet genomfördes på Högskolan i Skövde i samarbete med företaget Pegil Innovations AB som har sin verksamhet i Skultorp. Projektet började med att analysera den existerande Torkens olika funktioner.

Ökad kvalitét i produktion

Examensarbetet har utförts på Trätrappor Norsjö AB under månaderna april ? juni 2013. Trätrappor Norsjö AB har under senaste två åren arbetat målmedvetet med att effektivisera tillverkningsprocessen för att uppnå en effektivare tillverkningsprocess och minskade kostnader. Vi valde att examensarbetet skulle omfatta kvalitén då den är en stor och viktig del i arbetet mot en förbättrad totalproduktivitet. Vid arbetet med OEE har kvalitén en stor inverkar på de två andra delarna, nyttjandegrad och tillgänglighet.För att undersöka vilka kvalitetsavvikelser som upptäcks i samband med paketering upprättades ett protokoll som har fylls i av operatörerna vid paketeringsstationerna, när avvikelser upptäckts.

Utsläpp av flyktiga organiska ämnen vid torkning av sågspån i en pneumatisk tork

Målet med detta examensarbete är att minska risken för olyckor där grävmaskiner, med borr- eller pålmast monterad, är inblandade. För att kunna uppnå detta mål, har ett beräkningsprogram skapats som definierar ett säkert arbetsområde innan ostabilitet inträffar. Detta har gjorts genom att studera tidigare forskningsarbeten inom området samt verifiering av beräkningsprogrammet med hjälp av en fallstudie och data om maximal lyftkapacitet för grävmaskinen..

Bestämning av tryckfallet vid pneumatisk transport av sågspån : Genom simulering och praktiska försök

Minskad tillgång på fossila material och ökade energibehov i värden skapar ett behov av att utveckla alternativa och miljömässigt hållbara lösningar. Biobränsle har därför växt till en av de viktigaste förnyelsebara energikällorna i målet mot ett koldioxidneutralt samhälle. Dock skapar det obearbetade biobränslet problem, på grund av den höga fuktkvoten, mellan 50-150 %. Som en följd finns ett Torkbehov som måste lösas på ett miljö- och energieffektivt sätt. Idag står Torkningen av biomaterial innan pelletering för 25 % av den totala kostnaden vid pelletstillverkning.Kostnaden för att Torka biomaterialet gör det viktigt att effektivisera Torkningen, samtidigt bidrar Torkningen till utsläpp av miljöfarliga ämnen såsom terpener.

Utvärdering av prestanda för en pneumatisk tork : Praktisk mätning av en pilotanläggnings torkningseffektivitet

Biomassa är en växande energikälla i samhället. Biomassa så som sågspån behöver ofta Torkas och pelleteras innan det kan användas som energikälla vid förbränning. Sågspån Torkas innan pelleteringen för att kunna ge ett bra värmevärde och för att kunna förbrännas utan ökade halter av utsläpp. I takt med ökad användning av detta bränsle finns det en ökad efterfrågan på energieffektiva Torkningsmetoder. På Karlstad Universitet har det därför byggts en pilotanläggning av en pneumatisk Tork med syfte att fungera som ett steg i en energieffektiv Torkningsmetod kallad ?Two Step Drying Technique? eller TSDT.Det här arbetet har handlat om att utvärdera effektivitetsmått och driftinformation för Torken på Karlstads Universitet.

Indirekt förgaasning av biomassa : Produktion av bränngas i syfte att ersätta el och oljapå ett kartongbruk

I denna studie utreds hur bränngas kan produceras via indirekt förgasning av biomassa i sambandmed en befintlig panna i syfte att ersätta el och olja vid olika förbrukare på ett massa- ochpappersbruk.Ett av de största problemen västvärlden måste lösa detta århundrade är energiförsörjningen. Medallt hårdare krav på utsläpp av koldioxid och andra föroreningar blir förnybara bränslen allt merintressanta. Biomassa och framförallt trä kommer att vara en av Sveriges viktigaste resurser iframtiden. För att undvika långa transporter av fast biomassa bör resursen förädlas innan denanvänds för energiomvandling. Förgasning och framför allt indirekt förgasning är en erkändtermokemiskt effektiv omvandlingsmetod där slutprodukten till exempel kan bli bränngas, syntetisknaturgas, biodrivmedel som dimetyleter (Biodiesel), etanol och mycket annat.

Torkning av sågspån vid pneumatisk transport : Praktiska mätningar och modellering

I Sverige är trädbränslen basen för förnyelsebar energi. Råmaterialet som används till pelletstillverkningen så som sågspån brukar ha en fukthalt på 50 procent. Att Torka material som ska användas till att göra pellets är dyrt och en stor del av kostnaden kommer från den energi som används till Torkningen. Torkning av hygroskopiska ämnen, som till exempel sågspån, kan delas in i tre steg. Det första Torksteget karaktäriseras av att fukttransporten från materialet som ska Torkas är konstant.

FÖRVARING : för en hygiensäker patientnära miljö

Under de senaste årtiondena har efterfrågan av pellets ökat. Produktion av pellets är en energikrävande process där Torkning av sågspån är den del som kräver mest energi. Därför behövs, av ekonomiska och miljömässiga skäl, att energieffektiva lösningar skapas. I denna rapport studeras en möjlig effektiviserad energianvändning genom att ett befintligt värmekraftverk integreras med en anläggning för produktion av pellets. Värme till Torkningen av sågspån tas i form av ånga och rökgaser ifrån Åmotfors energis värmekraftverk.

Pelletsproduktion integrerat med ett värmekraftverk : Ekonomisk och teknisk utvärdering

Under de senaste årtiondena har efterfrågan av pellets ökat. Produktion av pellets är en energikrävande process där Torkning av sågspån är den del som kräver mest energi. Därför behövs, av ekonomiska och miljömässiga skäl, att energieffektiva lösningar skapas. I denna rapport studeras en möjlig effektiviserad energianvändning genom att ett befintligt värmekraftverk integreras med en anläggning för produktion av pellets. Värme till Torkningen av sågspån tas i form av ånga och rökgaser ifrån Åmotfors energis värmekraftverk.

UV-tork - analys av drift :  

The company Somas, Säffle, has assigned Fredrik Kjellin the project of finding out how ?KVTF DN250?, one of their own valves, reacts on cutting forces under production. They wish to know if and then how much it?s possible to minimize the wall thickness of the valve with neither plastic nor to big elastic deformations caused by processing.The most critical processes have been identified as rough lathing. The study has shown that the marginal for a wall thickness of two millimeters, to fall short of the yield stress in the most critical process, is good.

Torkad eller gastät lagrad spannmål till värphöns - fallstudie

Syftet med detta examensarbete var att jämföra olika system för att lagra spannmål på.Spannmål som skall blandas in i fodret till de värphöns som finns på gården där det system som jag finner är bäst skall sättas upp. Jämförelsen gäller dels helt olika system, silo Tork kontra lufttät lagring och olika systeminom lufttät lagring. Jämförelsen har varit en mestadels ekonomisk jämförelse men jag har även gjort en liten teknisk jämförelse. För att få fram fakta som jag kunde basera min fallstudie på så jämförde jag fyra olika system mot varandra.Det som jämfördes var els två system med lufttät lagring, ett system med silo Torkning och ett system med inköpt färdigTorkad spannmål. Jag gjorde olika investeringskalkyleroch fick fram den totala årskostnaden för varje system och dels kostnaden per kilo spannmål för varje system samt också vad foderkostnaderna blir.

Utveckling av styrsystem för koncentrerandesolfångare

En biologisk Tork produktutvecklades inom detta examensarbete. Uppdraget innefattade dels skapande av ett utmatningssystem till restprodukter och dels en förnyad utformning av produktens gränssnitt mot människan för att öka brukbarheten. Den befintliga versionen av produkten, kallad bioTork, innehöll inget utmatningssystem. Det innebär att tömningsoperationen idag måste utföras av användaren med hjälp av en separat produkt som med hjälp av luft samlar restprodukterna i en påse.Examensarbetet genomfördes på Högskolan i Skövde i samarbete med företaget Pegil Innovations AB som har sin verksamhet i Skultorp. Projektet började med att analysera den existerande Torkens olika funktioner.

Mätning av hjulvarvshastighet med mikrokontroller

En biologisk Tork produktutvecklades inom detta examensarbete. Uppdraget innefattade dels skapande av ett utmatningssystem till restprodukter och dels en förnyad utformning av produktens gränssnitt mot människan för att öka brukbarheten. Den befintliga versionen av produkten, kallad bioTork, innehöll inget utmatningssystem. Det innebär att tömningsoperationen idag måste utföras av användaren med hjälp av en separat produkt som med hjälp av luft samlar restprodukterna i en påse.Examensarbetet genomfördes på Högskolan i Skövde i samarbete med företaget Pegil Innovations AB som har sin verksamhet i Skultorp. Projektet började med att analysera den existerande Torkens olika funktioner.

1 Nästa sida ->