Sök:

Sökresultat:

8 Uppsatser om Soda - Sida 1 av 1

Dissolvingmassa baserat på soda-AQ kokning : Potential för ökat förädlingsvärde av svensk skogsråvara

Detta examensarbete genomfördes från begäran av två företag, Pöyry Sweden AB, Karlstad och Kiram AB. Arbetet var uppdelat i två delar, en litteraturstudie samt en experimentell del. I litteraturstudien kartlades olika processer för framställning av dissolvingmassa och olika processer för beredning av viskosfiber. Utöver det sammanställdes även några av de ledande aktörerna av joniska vätskor samt applikationer för cellulosabaserade produkter. Fokus genom hela arbetet har legat på svavelfria processer som t.ex.

Form(ar) färg smakutvärderingen -En kvantitativ studie kring färg och forms påverkan på smakutvärdering

The design of packages is something that product manufacturers put great effort on. The package is often the consumers' first interaction with a product and consumers judge the product based on the package. A common way to evaluate a package design is to let respondents look at a package and answer which attributes they think the product has. This paper wants to take this evaluation a step further, i.e. it examines if consumers experience differences in taste between two identical products that have different package designs.

Optimering av slaggkemi vid smältning och konvertering av ädelmetallslam i en ädelmetallkaldougn

Bakgrunden vid projektet var varierande, ibland alltför höga, silverhalter i slagg vid nedsmältning av anodslam på ädelmetallverket. Den ekonomiska utvärderingen visar att ädelmetaller (ÄM) för över 4 miljoner kr varje månad blir kvar i den slagg som lämnar verket för att ytterligare en gång genomgå smältning, konvertering och elektrolys i kopparlinjen. Uttaget av metallerna försenas således i ca 30 dagar med räntekostnader som följd. Uppgiften var därför att försöka utröna orsaker och föreslå tänkbara åtgärder för att komma till rätta med problemet. Strategin med projektet var att hitta faktorer som kunde tänkas förklara variationerna hos silverhalten i den bildade slaggen vid smältningen och konverteringen av anodslammet.

Livsmedelsmärkning i butiker i Halmstad : kontroll av utvalda varor samt undersökning av kunskapsläge bland butiksföreståndare

In light of the recent scandals in Europe involving food labelling, this study will be focusing on food labelling. This study?s purpose is to investigate the extent of knowledge concerning labeling and presentation of food in the different food stores in Halmstad.The study was conducted out of our own interests with the guidance from the environmental health office. The study included nine different food stores of different size. The focus in this study was to verify how well five selected products follow the labeling rules.

Individualiseringens dilemma : Hur uppnås ett fungerande samspel mellan individualisering och gemensam undervisning i matematik?

Abstract.The levels of dioxin and comparable substances rose to a large extent in our environment during the second half of the 20'Th century. This was the result of the synthesis of, and careless usage of these substances in cooling fluids, hydraulics, pesticides etc. Background levels of dioxins and furans in sealed samples prior to this era suggest that former sources of these substances existed. Salt glazing is a method of adding a smooth acid resistant exterior to stoneware ceramics. The technique has been in use since the 16'Th century, maybe even earlier than that.

Är saltglaseringsindustrin en källa till tidig organokloridförekomst?

Abstract.The levels of dioxin and comparable substances rose to a large extent in our environment during the second half of the 20'Th century. This was the result of the synthesis of, and careless usage of these substances in cooling fluids, hydraulics, pesticides etc. Background levels of dioxins and furans in sealed samples prior to this era suggest that former sources of these substances existed. Salt glazing is a method of adding a smooth acid resistant exterior to stoneware ceramics. The technique has been in use since the 16'Th century, maybe even earlier than that.

Butikschefers strategier kring hälsa och hälsoperspektiv : En studie inriktad på godis och läsk

Summary                                                               Overweight and obesity in Sweden and in the rest of the industrialized world continues to increase. This results in increased costs both to society and the healthcare system. Part of this development is the increasing consumption of sugar and that is what should be restricted to tackle this growing social problem. Part of the increased consumption of sugar in Sweden was the launch of pick and mix ingrocery stores.  This study aims to examine how store managers look at their public health responsibilities, and investigate how managers of grocery stores think about health and health aspects in general and about the sugar consumption in particular. Semi-structured "face to face" interviews was used to collect data and seven grocery store managers participated in the study.

Trendsättarnas Varumärken - En studie om hur lokala modebutiker bygger upp sina varumärken

Den här studien fokuserar på små lokala företag och deras varumärkesuppbyggnad. Vi har studerat företag som befinner sig i klädes- och modebranschen och deras strategier som de tillämpar för att bygga upp och stärka sina varumärken. I inledning så finns det en introduktion till vårt problem och syfte. Problemformulering som denna studie har som avsikt att besvara lyder enligt följande: Hur bygger små lokala företag upp sitt varumärke?Utifrån insamlad teori presenterar vi vår egen teorimodell som ligger till grunden för den senare analysen.