Sök:

Sökresultat:

24 Uppsatser om Programutveckling - Sida 1 av 2

Användarmedverkan i systemutveckling på distans

I denna uppsats studeras Programutveckling på distans via Internet, där utvecklarna utvecklar en applikation för ett antal försäljningsföretag, med olika produkter, som försöker enas om en gemensam applikationslösning. Syftet är att utifrån ett kommunikationsperspektiv undersöka de problem, som kan uppstå i ett utvecklingsprojekt som strävar efter att vara temporalt och spatialt oberoende. En aktionsinriktad undersökning har genomförts där författarna aktivt har deltagit i den Programutvecklingsprocess som studeras. Ett antal problem har identifierats som knyts an till kända faktorer inom ett urval av kända kommunikationsmodeller. Resultatet visar att det är möjligt att minska de funna problemens omfattning genom att användning av en kombination av synkrona och asynkrona kommunikationsverktyg..

Managementsystem för livsmedelsindustrin

Denna rapport beskriver utvecklingsprocessen av en programvara som jag har skapat för ett företag inom livsmedelsindustrin. Detta företag har tillverkat en ny produktgren och krävde ett verktyg för administrering av allt från produktion till leveranser. Då den befintliga programvaran inte var lämpad för denna uppgift, utvecklades en skräddarsydd lösning för just detta ändamål och med hänsyn till företagets kompetens och utrustning. Den som läser denna rapport bör ha grundläggande förståelse för Programutveckling samt programmeringsspråket C#..

Programutveckling för Tekniska kontorets fastighetsförvaltning

 Denna rapport är resultatet av ett arbete där ett program utvecklades i Microsoft Access 2003 som skulle fungera som ett register över hyresgäster, fastigheter och leverantörer hos fastighetsförvaltningen vid Tekniska kontoret i Sandviken. Programmet skall hjälpa dem vid sin hantering av den information som finns tillgänglig men är dåligt organiserad, samt finnas som hjälpmedel vid arbetet med sina hyresgäster genom aktivitetsrapportering. Upplägget på arbetet är beskrivet i rapporten med förundersökning, utveckling av programmet och hur programmet senare integrerades i deras interna nätverk. Resultatet uppnådde de krav på funktioner som fanns på programmet..

Projekt CraftEd: användarutvärdering

CraftEd är ett webbredigeringsverktyg som skapats som studentprojekt vid Luleå tekniska universitet hösten 2004 och våren 2005. Vid utvecklingen av programmet gjordes ingen grundlig användarutvärdering. I detta examensarbete genomförs och redovisas en grundlig användarutvärdering av programmet CraftEd. Utvärderingen visar på att användare behöver någon sorts hjälpfunktion i denna typ av program. Även ett system som kräver mindre html-kunnande är att föredra.

Användarcentrerad design av verktyg för att skapa funktionalitet i ett gränssnittsdesignsprogram

Idag ?nns det en stor mängd program för att underlätta vid design av ett gra?skt användargränssnitt. Många av dessa gör det enkelt att snabbt skapa en prototyp för att exempelvis illustrera en idé kring hur ett gränssnitt kan se ut. Vad som däremot ofta saknas är ett e?ektivt och intuitivt verktyg för att skapa funktionalitet i prototypen och göra gränssnittet levande utan att behöva kunskaper i programmering.Den här rapporten studerar hur ett verktyg för att skapa funktionalitet i prototyper, och som inte kräver några kunskaper i programmering, skulle kunna fungera.

Entreprenörskap och programutveckling

I slutet av år 2005 blev en ny applikation utvecklad. Applikationen hade en innovativ potential att marknadsföras internationellt vilket ledde till att en patentansökan lämnades in och företaget Mobisma AB grundades. Den tekniska lösningen uppfyllde kraven för en patentansökan och hade nyhet, uppfinningshöjd och en industriell användbarhet. Avsikten med den här uppfinningen var att styra användarens frånvarustatus i en telefonväxel från sin mobiltelefon. Vid den här tidpunkten årsskiftet 2005/2006 var det unikt med applikationer för en mobiltelefon.

Införande och anpassning av Rational Unified Process

Arbetet bygger på att de informationssystem som används idag men som blir allt äldre och därigenom inte klarar de krav som ställs på dem. Detta medför att informationssystemen måste migreras till modernare plattformar, då företagen dels inte klarar sig utan dess nuvarande funktionalitet och dels måste vidareutveckla systemen.Detta arbete tar upp olika sätt som detta kan genomföras på och vilka problem som kan komma att uppstå när detta sker. För att kunna undersöka detta så genomfördes ett antal migrationer. Språken som migrationen kommer att ske mellan är Visual Basic 6 och Visual Basic .net. Migrationerna kommer att ske med hjälp av ett migrationsverktyg, samt ett ramverk som i arbetet skräddarsys för just arbetets typ av migrationer.Det arbetet kommer fram till är att det sker problem vid användande av ett verktyg och även att det inte ger tillräckligt med respons på vad som gått snett under migrationerna..

Utveckling av mobilapplikation: Med återanvändning av programkod

Återanvändning av programkod inom Programutvecklingen idag finns i många olika nivåer och hjälper till att skapa en bred Programutveckling. Med hjälp av objekt-orientering och arv skapas möjligheten att dela information mellan olika projekt och applikationer för att minimera risken att samma kod skrivs flera gånger. Syftet med detta arbete är att utreda vilka för- och nackdelar som finns vid återanvändning av programkod vid utveckling av en mobilapplikation. Vid utvecklandet av denna applikation till Windows Phone® har ett delat kodbibliotek kallat Portable Class Library (PCL) använts. För att utreda de för- och nackdelar som kan finnas med återanvändning, kommer programkod från en applikation för Windows Store® finnas tillhands.

Att utveckla en webbapplikation för att sälja presentböcker

Syftet med denna rapport har varit att beskriva hur man utvecklar en internetbokhandel i form av enwebbapplikation samt att dokumentera erfarenheter från Programutveckling.För att kompensera för konkurrenternas stordriftsfördelar valdes en inriktning mot att säljapresentböcker. Genom att leverera ett komplett paket med inslagning och personlig hälsningtillsammans med boken ska det bli möjligt att uppnå lönsamhet.Utvecklingen har skett i ett enmansprojekt och den ensamme projektmedlemmen har befunnit sig påIrland. Detta gör att kursens inriktning mot agila metoder fått anpassas så att endast de relevantadelarna av metoden (SCRUM) har kommit till användning. Utvecklingen har genomförts i femsprintar.Teknikplattformen har varit HTML och ramverket Bootstrap (CSS och jQuery) på klientsidan och Flasksom är ett ramverk baserat på Python på serversida. Databashanteraren har varit SQLite.

Erfarenheter från programutveckling åt externkund

Denna rapport handlar om projektgruppens samlade erfarenheter om hur det är att arbetamed ett större mjukvaruprojekt. Fokus för detta ligger på erfarenheter inom gruppdynamikoch kundinteraktion. Rapporten lyfter även fram hur användandet av Essence Kernel Alpha:spåverkade gruppens arbete. Rapporten försöker också undersöka och ge förslag påfinansieringsmodeller för projekt med öppen källkod. Det som iakttogs var att planering ochöppen kommunikation i stor del påverkar ett projekts utveckling.

Mobiltelefonbaserad kommunikation i gymnasieskolan.

Fredriksson, Mathias (2008) Mobiltelefonbaserad kommunikation i gymnasieskolan. Mobile communication in upper secondary school. Examensarbete 15 högskolepoäng, SÄL3:II, Lärarutbildningen, Malmö högskola. Detta examensarbete bygger på att jag, genom ett pilotprojekt i kombination med Programutveckling, undersöker om man kan underlätta inlämningen av loggböcker för eleverna i gymnasiet, genom att konstruera ett program som ger dem möjligheten att lämna in loggboksinlägg, i så många kurser som möjligt, via sina mobiltelefoner. Viktigt är att frågeställningarna i arbetet ska ge svar på elevernas uppfattning om huruvida vi kan påverka inlämningsfrekvensen och huruvida lärare/elever kan tänka sig använda sig av andra kommunikationsmetoder, än de traditionella. Jag vill också utvärdera resultatet av intervjuerna, min mobilapplikation. Metod valet blev en fokuserande intervju för att ta reda på vad respondenterna tyckte var viktigt.

Karttillämpningar för rikstäckande accessnät

Denna rapport aterger arbetsprocessen kring att utvärdera geograskatjänster, och att utveckla karttillämpningar för nätverk av rikstäckande omfattning. Arbetet utfördes pa plats hos DGC, en datakommunikations-, tele- och nätoperatör som distribuerar kundförbindelser i hela Sverige där konsumenter ansluts till stamnätet. Uppgiften bestod av att utvärdera möjligheter till att slå upp koordinater för etablerade kundplatser, rita ut accessnätet i ett kartgränssnitt och ta fram ett eller flera stödverktyg för bland annat orderprocesser. Användningsfall utifrån önskemål, arkitekturmönster samt analys av yttre leverantörers tjänster för geocoding avgjorde hur det slutgiltiga systemet var utformat. Mjukvaran som utvecklades integrerades både i bentliga system och som ensamstående tillämpningar.

Utveckling av energioptimeringsprogrammet Humble : erfarenheter från projekt i programvaruutveckling

Den här rapporten behandlar ett kandidatarbete som utfördes mot Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling. Arbetet gick ut på att modernisera det existerande programmet MODEST som använts för att beräkna optimala energisystem. Moderniseringen gjordes genom att skapa programmet Humble, vars funktionalitet bygger på MODEST.I den här rapporten beskrivs hur program kan utvecklas för att de ska vara enkla att använda, samt hur de kan konstrueras för att möjliggöra vidareutveckling. Dessa aspekter framställdes av kunden som viktiga i projektet.Gruppens tillvägagångssätt för att utveckla programmet förklaras och en överskådlig bild över den arkitektur som använts ges. De erfarenheter som gruppen förskaffat sig under projektet beskrivs och reflekteras över.

Funktionell Programmering : En framtidsprognos

Trenden inom systemutveckling och Programutveckling går mot ett mer användande av multiprogrammeringsparadigmer.Funktionell programmering har fått mer uppmärksamhet på senare tidoch utvecklingen tycks över lag gå än mer åt detdeklarativa hållet där programmeraren fokuserarmer påvad som skall utföras och inte lika mycket på hur. Under en tid har det objektorienteradeparadigmet varit dominerande, kommer det vara så i framtiden? Funktionell programmering skiljersig från imperativ programmering, speciellt i abstraktionsnivå.Microsoft har implementerat programmeringsspråket F# i Visual Studio 2010. F# är ett funktionelltprogrammeringsspråk som även stödjer objektorienterad och imperativ programmering. Kan F# fåfunktionell programmering som paradigm att växa? Kommer F# få något genomslag iprogrammeringsvärlden? Genom att höra experter och företags åsikter vill vi framställa en prognosför F#.

Utveckling av ett verktyg för produktkataloggenerering

Produktkataloger publiceras och distribueras idag av många detaljhandelsföretag, stora somsmå. Dock har det påvisats att katalogproduktion kan vara både tids- och resurskrävande. Dettaexamensarbete har därför syftat till att finna en lösning på problemet genom att undersökabehov och förutsättningar och därpå utveckla ett verktyg som kan underlätta arbetet med attskapa produktkataloger. Målsättningen var att det resulterande verktyget per automatik skulleframställa en produktkatalog i PDF-format utifrån ett befintligt artikelregister.En förstudie visade att trots olikheter i befintliga produktkatalogers utformning finnsändå vissa gemensamma element såsom produktbild och pris. Detta faktum utnyttjades vidutvecklingsarbetet där det förutsattes att ett artikelregister, oavsett typ av datakälla, alltidinnehåller vissa informationselement som kan publiceras.

1 Nästa sida ->