Sök:

Sökresultat:

3 Uppsatser om Polyphenols - Sida 1 av 1

Interferences during analysis of polyphenols in fruit juices

One of the most commonly used methods for analysis of Polyphenols is the Folin-Ciocalteu (FC) method, where the FC reagent has been reported to interfere with some substances in fruit juices. The interfering substance that is present in the highest amount in most fruit juices is ascorbic acid. In this study, the total phenolic content (TPC) of three fruit juices was analysed by the FC method as well as with an enzymatic method with hydrogen peroxide oxidoreductase type II (HRP) for comparison. To investigate how the interfering ascorbic acid affects the TPC, juice samples were analysed after removal and addition, respectively, of ascorbic acid. The samples were analysed with HPLC both before and after the extraction phase of the FC method.

Pepparmyntans bioaktiva ämnen - hur påverkar de människors hälsa?

Since early civilization, herbal tea has been used as remedies for an abundance of different diseases. Among these herbal remedies, peppermint (Mentha piperita) was used for its effect on bowel related ailments. Even though peppermint was not described until late 17th century, it has been used since 1000 years before Christ by the Egyptians. In present day it is still considered a remedy for stomach pain etcetera, and much of the recent research is concentrated on the positive effects of peppermint on pain and bowel diseases. A large section of the research is also reviewing positive effects of peppermint on cancer, allergy and also on its potential as antibacterial agent.

Extraktion av polyfenoler från pressrester av röda vindruvor

Antioxidanter är kemiska ämnen som är kapabla till att förhindra oxidation av andra molekyler. Dessa ämnen återfinns i djur- och växtriket och tycks ha en skyddande effekt på cellvävnad genom att motverka skadliga oxidativa reaktioner. Antioxidanter används bland annat industriellt som tillsater i livsmedel och andra produkter i syfte att förhindra oxidativ degradering och bibehålla näringsvärdet i livsmedel. I vindruvor återfinns höga koncentrationer av naturliga antioxidanter, främst i form av fenoliska ämnen. På grund av att vinindustrin bidrar till stora mänger avfall, främst i form av druvrester, är det önskevärt att hitta en effektiv metod för att återvinna fenoliska antioxidanter från avfallet.I detta arbete användes lösningsmedel-extraktion för att extrahera fenoliska ämnen från pressrester av röda vindruvor av varianten Tempranillo.