Sök:

Sökresultat:

5 Uppsatser om Mobilanpassning - Sida 1 av 1

Responsiv webbdesign och plattformsoberoende webbplatser : Webbplatsanpassning med inriktning mot flexibilitet

Idag kommer det hela tiden nya enheter, alla med olika egenskaper, med möjlighet att koppla upp mot internet. Därmed blir det allt svårare för webbdesigners att anpassa webbplatser för användarens behov och förutse i vilken kontext användaren brukar webbplatsen. Syftet med studien var att undersöka hur webbutvecklare kan implementera flexibilitet för webbplatser, för att webbplatsen ska passa de olika enheterna, genom responsiv webbdesign. Vidare undersöks också hur användare upplever en webbplats utvecklad med responsiv webbdesign.Studien omfattar utvecklingen av en prototyp som också har används som grund för användartestning och kvalitativa intervjuer. Användartestningen omfattade test på en webbplats utvecklad med fasta mått samt testning av den responsiva prototypen.

Studie av olika metoder för att mobilanpassa stora CMS webbplatser

The work has been performed in collaboration with Jönköping University. The aim of this work has been to study different methods for mobile adaption of large CMS (Content Management System) websites, where the website of Jönköping has been used as a reference.The website at Jönköping University is used daily by current students, faculties, prospective students and external users. Research carried out by the University shows that the use of mobile devices has increased, and it is therefore necessary to examine the mobile adaptation of the large CMS website.A layout proposal has been suggested by determining which method that is most relevant for mobile adaption of a large CMS website. The website should adapt to different resolutions and devices according to how the existing website is based in the current situation. Emphasis has been put on menu operations, to navigate through the large website in a user-friendly way.

Modernisering och uppdatering av receptsidan vegania.net

Syfte ? Ta reda på hur man utformar en receptsida i avseende på design och anpassning för mobila enheter samt hur mycket detta påverkar den dagliga datatrafiken på webbplatsen.Metod ? Litteratursökning, kvantitativ webbenkät, webbaserad intervju samt mätning och jämförelse av datatrafik på webbplatsen.Resultat ? Navigation (struktur) på en webbplats är enligt många den viktigaste delen av webbplatsens innehåll. Navigationen ska även följa med i en Mobilanpassning ? för att användaren ska kunna känna igen sig på webbplatsen ska både strukturen och designen vara konsekvent.Smartphones är framtidens datorer, vi blir bara fler och fler som surfar via mobila enheter. Ska en webbplats hållas modern och kunna konkurrera med liknande sidor så måste den vara mobilanpassad.

Responsive Web design : Ett fullvärdigt alternativ till plattformsspecifik utveckling?

I och med lanseringen av nya och mobila plattformar, såsom smarttelefoner och surfplattor, uppstår svårigheter med att anpassa webbsidor för samtliga typer av enheter. Tidigare har mobila applikationer (appar) och mobila sidor använts för att överkomma dessa problem. Responsive Web Design (RWD) är en ung designprincip som uppkom 2010 och har anammats av många webbutvecklare. Designprincipen medför att en webbsidas presentation förändras beroende på skärmstorleken som används för att visa sidan. I en studie har fem företag intervjuats för att få deras tankar och åsikter om RWD i jämförelse med utveckling av mobila sidor och appar.

Biblioteket i fickan: en fallstudie om mobil bibliotekskatalogtjänst

Denna rapport handlar om införandet av en mobil katalogtjänst för ett svenskthögskolebibliotek, nämligen Bibliotek och lärande resurser (BLR) vid Högskolan i Borås.Syftet med denna rapport är att utreda hur införande av mobila katalogtjänster på etthögskolebibliotek kan ske, genom att studera vilka tjänster som är mest lämpliga att?mobilisera? för att ge en förbättring av bibliotekstjänster gentemot användarna. Dettaoperationaliseras genom tre forskningsfrågor:· Vilka tjänster levererar BLR:s nuvarande OPAC, särskilt avseendeinformationssökning?· Vilka av tjänster i BLR:s nuvarande OPAC är lämpliga att anpassa tillmobiltelefoner?· Hur kan de nuvarande tjänsterna anpassas till mobiltelefoner?Rapporten består i stort sett av tre delar som motsvarar forskningsfrågorna, den förstasom är en inventering av tjänsterna som BLR:s nuvarande OPAC levererar, den andrasom handlar om dagens mobiltelefoner särskilt avseende Internetanvändning och mobilawebbutveckling för att se vilka aktiviteter en mobiltelefon är lämplig att utföra, och densista delen som presenterar ett förslag för Mobilanpassning, en prototyp av BLR:smobilkatalogtjänst.Resultatet av inventeringen visar att OPAC:en erbjuder olika sökmöjligheter, både förenkel sökning med korrekta bibliografiska uppgifter och för kognitivinformationssökning där användaren måste identifiera sitt informationsbehov och hittarätt sökord som beskriver informationsbehovet, och andra verktyg för att underlättasökning, särskilt den senaste sorten och hanteringen av användarens bibliotekskonto medmöjligheter att aktivt arbeta med dem.Mobiltelefonens egenskaper sammanfattas kort som liten skärm, omständlig inmatning,jämförelsevis långsam och kostsam datatrafik, mobilitet och push. Pga.